- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cucuska2
addikt
válasz
oszi666 #5467 üzenetére
Ahhoz, hogy P-értékeket tudj számolni, valamilyen eloszlást kell feltételezned az adat valamilyen statisztikájáról. Az idősorok esetében mondjuk kellene egy generáló eloszlást keresned, arra (jó lenne) egy egyenletesen legerősebb statisztikai próbát és akkor tudnál P-értéket számolni. De ez idősorok esetében nagyon nehéz. Továbbá meg is lehet sejteni a háttérben futó Markov-láncokat (akár, bár ehhez több adat kéne), és azoknak valamilyen paraméterét, de ez a matematikusképzésem alatt nem fordult elő, így sajnos ebben a részében nem tudok többet segíteni.
Amit javasoltam, az az, hogyha van több mérésed, akkor tudod azt csinálni, hogy számolsz egy megfelelő távolságmértéket az idősorok közt, ami illeszkedik az alkalmazásodhoz, szemre meghúzod a határt valahol, és ami a határ alatt van, az nem tér el szignifikánsan, ami a határ fölött, az szignifikánsan eltér.
Sajnos ez csak hand-waving/eyeballing, -
Cucuska2
addikt
válasz
oszi666 #5465 üzenetére
Idősorok esetében én leginkább távolságmértékeket láttam, statisztikákat kevesebbet.
Itt fel van sorolva, hogy milyen távolságok érhetők el R-ben CRAN-os csomagok formájában, és nagyon hasznos, hogy felsorolja és kategorizálja őket.
Nem tudom, hogy neked milyen kell, milyen a munkaterületed, így hosszas Google kereséseket tudok ajánlani egyik-másik távolságra.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest