Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Kiszivárgott, mikor érkezik a Galaxy S26
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
-
Mobilarena
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Mi? Most tényleg az a baj, hogy pár másodperccel hamarabb tölt be így a játék, és ha te ahelyett, hogy játszani kezdenél, inkább a perfstat-ot bámulod, akkor 100%-ot látsz kiírva?
Erre esetleg még azt tudom javasolni, hogy indításkor ragassz a kijelződre egy cetlit amire felírod sorban, hogy 50%, 51%, 50%, 49% és csak pár másodperccel később vedd le. Vagy takard le egy pokróccal az egész kijelzőt és számolj el 10-ig, aztán kezdj csak játszani. Ebből a két példából biztos kitalálsz valami hasonlót, ami megfelel.

-
oriic
HÁZIGAZDA
Esküszöm nem értek néhány embert. Bejönnek 3-an is Apex GOLD-ra 200-300-as apex ratinggel ilyen level 2-3-as karakterrel. o.O
-
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Ez szerintem teljesen normális. ~50% kell a játéknak "nyugalmi állapotban", de betöltés után még szöszmötöl a háttérben olyanokkal, amik ráérnek (mert nem tudsz teleportálni a térkép egyik sarkából a másikba, stb), szóval az alternatíva az lehet csak, hogy hosszabb ideig kéne bámulni a töltőképernyőt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mitől volt apex? Pont ugyanúgy zajlott az egyik átlagos pályán, mint minden más normál multi pálya. Meg már 10 órám van a multiban, de még nem láttam ilyet.
Amúgy ez a megoldás nem volt túl jó, mert combat powerekre épített soliderrel voltam ott, ami így nem ért túl sokat...
-
maajsz
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Energiagazdálkodás sémánál spec alatt van a cpunák max ill min proci teljesímény százalékosan is (ha ez megfelel jobbat én nem tok hirtelen)
-
xeon forever
addikt
Pc-s kerdes. Valahol lehet allitani, hogy CPU load limit 95% legyen?
Termeszetesen debug szinten. Rohadtul zavaro, hogy elso betoltesnel 100% cput hasznal mikozben ingame 50-60% loadot kap.Valaki vmi?
-
-KP-
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az egy apex küldetés volt. rendszeresen van ilyen. +800% lőszerrel és a normál mennyiséghez képest asszem +8 gránáttal indulsz de utána nem kapsz semmit. Ellenben a thermal clip pack újra feltölt. Vagy mehetsz eleve olyan fegyverrel, ami újratölti magát (inferno, equalizer stb.) Szóval értelme semmi

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tegnap az utolsó multiban a 3. körben kaptam egyszerre 13 gránátot, meg 11 concussive shot-ot a lőszeres ládából. Meg valami 3500 lőszert a tárba.
Ezt követően viszont semmit nem adott egyik láda sem.

-
-KP-
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére

-
maajsz
senior tag
Shepard nélkül nem sok értelme lenne folytatásnak. Egyébként részemről az Andromeda hangulatátba nem passzol a trilógiáé valahogy mégis szívesen látnék régi szereplőket a folytatásba, akik esetleg később indultak utánuk. Akár reaper - remnant vagy edi - sam kollaborációt
Persze a milkywaybe is beleférne még egy két jó sztori, nagy a káosz, cerbeus szétesik valami új alakul, volt e még az illusive man mögött valaki. Illetve vmi reaper újítással még jóval később indulók is odaérhetnek nem sokkal utánuk. So lehetőség van bőven, mivel a harcrendszert elég jók eltalálták, a sztorit kéne bővítgetni meg mélyíteni. -
-KP-
veterán
szerintem meg az logikátlan, hogy ha mi 600 év alatt átérünk andromedába, addig ők a sokszázezer év alatt csak a milky wayben csinálták a ciklusaikat. eléggé böszmék kell legyenek hozzá. 50,000 év alatt csak 83-szor lehet megtenni a 600 éves utat Andromedába.
Plusz ha akár csak egy faj elutazik oda, akkor nem teljesült a ciklus sem, mert maradt fejlett civiláció aki elmenekült a ciklus elől és nem lett kiírtva. hacsak nem tényleg buta gépek, és a paramétereik a tejútrendszerre korlátozzák tevékenyégeiket. De még ez a kérdés is felmerül, hogy a leviathanok miért nem mentek át andromedába?
Nem kell sem kvíz, sem save import. Ha valaha is folytatják, (de szerintem nem fogják), nincs más lehetőség, mint egy kanonizált befejezés. A destroy ending tűnik egyértelműnek, az egész trilógia efelé mutatott mindig is. Seggbe rúgni sovereignt, seggbe rúgni a collectorokat, seggbe rúgni a reapereket, úgy ahogy vannak. De a xeon forever féle ötlet sem tűnik rossznak. Shepard sose lépne meg egy synthesist, ráérőltetve az egész galaxisra a beleegyezésük nélkül. A synthesis lehetőség csak egy gyenge erőlködés, ami Starchild miatt lett behozva. A control még úgy ahogy, szódával elmegy.
De felesleges ezen vitázni, írói szabadság van. BW/EA úgyis olyan irányba viszi a sorozatot, ahogy akarják, és nem fogják a véleményünket kikérni.
-
Zoli133
addikt
válasz
xeon forever
üzenetére
Elég off, de szerintem a star wars 7 középszerűségébe is belejátszik erősen, hogy nem tudták elengedni a régi szereplőket (szvsz a zsivány egyes sokkal jobb is lett). Szerintem ide se kéne visszarángatni régi szereplőket, van bőven lehetőség az andromedaban, ki kéne használni inkább azt.
-
-
L3zl13
nagyúr
Hogy győztük le a Reapereket? Synthesis vagy destruction? Esetleg Controllal átvettük az irányítást felettük?
Melyiket folytassák? Melyik faj sorsa hogyan alakult?
El akarták kerülni, hogy kanonikus befejezést kelljen választani ezért inkább a 3. rész előtt különválasztották a két szálat és egy olyan helyre tették át az folytatást, hogy ne legyen rá kihatással a döntés.
Ahhoz, hogy ne kelljen kanonikus befejezést használni, save import kéne vagy valami kviz játék, amiben eldöntöd mi történt az előzményekben. De nem véletlenül nem akarnak ilyet. Ha a világ egészét befolyásoló dolgokban egyszerre több verziót le kell programozniuk akkor kb 3-4-szer annyi munka szükséges a játék minden részéhez amit az befolyásolhat.Ha ezek után megint egybeborítják a kettőt, akkor feleslegesen szenvedtek az egésszel.
Ez nem lehet tervezett folytatás szerintem. Max ha valami miatt úgy vélik, hogy annyira sz@rban van a franchise, hogy megint rebootolni kell. Itt még nem tartunk.Ami a történeti oldalát illeti:
Reapereknek évmillióik voltak arra, hogy átjöjjenek az Andromédába. Logikátlannak tünik, hogy pont most gondolták volna meg magukat. Esetleg el tudnék képzelni egy több millió éves derelict Reapert, ami valamiféle Reaper expedicíó lett volna, de valami katasztrofális sérülés kiiktatta, míg valami szerencsétlen rá nem talál.
De ezt max egy mellékküldiként. -
xeon forever
addikt
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
AZ mar " what if saga " lenne nagyon.
Le kene zarniuk egy fele kepp. Amit egyertelmuen nem akarnak.
Choose ur own storyval meg siman athozhatoak lennenek. Marmint egy savegame import es aszerint indul AZ intro. Miert kerulnenek IDE.
+3 ev kb.
Lost war;adventure. -
Ra's al Ghul
senior tag
Esetleg jőhetne egy Mass Effect 4, ami a 3 végétől kezdődne és a reaper háborúval folytatódna a Földön sepörd főszereplésével.
-
vg
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Az, mekkora cliffhanger lenne az utolsó dlc végére... még Mark Hamill is csettintene egyet.
-
nubreed
nagyúr
AB szerint 7 - 7,6 GB körül van a Mem fogyasztás játék alatt. De közben ránéztem az Windows Task Managerre, az meg csak 5,4 GB körüli ram fogyasztást mér a játék .exe -jére. Most máshogy mér a kettő vagy az egyik nem jól?
-
janos666
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
És gyalog mennek, vagy úszva?

-
janos666
nagyúr
... vagy a Warden, aki épp akkor lép át a tükrön Morrigan-al karöltve.
SPOILER
Szerintem is a Quarian Ark DLC az egyetlen, amit közvetlenül elhintenek a játék végén (van aki szerint az sem egyértelmű, de nekem kiszúrta a szemem, mint egy acélgerenda), nem csak szimpla spekuláció a történetek (vagy pontosabban NEM történtek) alapján.(#5966) -KP-
Gondolom az ilyen project-ek mögött van azért némi racionális risk/reward kalkuláció = csak akkor mész ilyen messzire ilyen magas áron és kockázat mellett, ha hatalmas potenciális profitot remélsz belőle (fan-fiction szinten az Initiative is remélhetett ilyet, pl. a feketeluk tanulmányozása révén, vagy ki tudja mit láttak még a szenzoradatokon, amire a játékban számunkra [még] nem derült fény), vagy ami itt tűnik jobb indoknak: ha nincs mit vesztened (ha valaki gyakorlatilag biztosra vette, hogy tényleg jönnek a Reaper-ek és nincs esély legyőzni őket, akkor attól bármi jobb, az is egy kaszinóban all-in felteszi az életét a fekete 13-ra, szóval rámutatott az Andromeda-ra, és beleölte minden pénzét+hitelét az építkezésbe).
-
-KP-
veterán
Ha mi el tudtunk menni andromédába, a reaperek miért ne tudnának? Illetve fordítva ugyanez, a kett miért ne tudna eljönni a mi galaxisunkba, hisz ez is csak egy újabb rendszer lenne, amit exaltation-re használhatnának. Plusz ha esetleg legyőztük a reapereket mi történik a leviathanokkal, akik mindenkit alacsonyabb rendűnek tekintenek? Van itt bőven potenciál még

-
L3zl13
nagyúr
Nem hiszem, hogy megteszik, mert akkor átemelnék az Andromédába a problémát amiért kénytelenek voltak rebootolni a sorozatot.
Nevezetesen, hogy a 3. rész vége mindent megváltozat a Tejúton belül.
Ha mégis megteszik, akkor megérdemlik, akkor meg is érdemli a BW, hogy beszántsák. -
vg
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Fogadjunk: jön az első DLC, ami xy év múlva játszódik, mikor megérkezik a következő Ark, rajta vagy Liara, vagy Garrus, vagy...

-
xeon forever
addikt
Teljesen egyetertek. 👍
Teljesen bunko mod felcsigaztak. Es a felet se kapjuk amit egy me triology utan elvarnank. Ezt ertsd. Tanulhattak volna a hibaikbol. Javitva igy a storymenetet. A grafika meg mar beszeltuk egy felturbozott ue3 ezerszer jobb lenne, vagy ha nextgen konzolt is bevesszuk egy ue4el is jobban jartunk volna.
-
janos666
nagyúr
A screenshot-ot azért megnézheted, és talán értheted mire gondolok: a készítők fantáziája és stílusérzéke (miként álmodnak meg egy tájképet, egy építészeti stílust koncepciószinten, stb), a kidolgozás lelkiismeretessége/alapossága (mennyire mennek bele a részletekbe, pl. hány kis kavicsot, téglát, bokrot hajlandók kézzel eligazgatnia a helyszíneken, hogy kicsit életszerű és változatos legyen ahelyett, hogy minden korpár, sík, és ami van, az is ordítóan copy-paste, illetve csak matematikailag, de nem "természetesen" véletlenszerű) arányosan többet ér, mint a nyers grafikai minőség (pl. textúra-, és geometriafelbontás, árnyalási precizitás, stb), de még az is (a "nyers minőség") sokkal messzebb visz, mint a pár percig esetenként szépnek tűnő, de aztán (legalább is számomra) nagyon hamar zavaróvá váló szemfényvesztő/parasztvakító, mézesmázas "füst és tükrök" (mint pl. az orrba-szájba nyomott depth of field és hasonló post-process effektek garmadája egymás hegyén-hátán -> igen, tudom, 1.05 óta kikapcsolható a legtöbb ilyen, de látszik, hogy erősen alapozott rá a design, mert ha kikapcsolom, akkor meg az zavar, hogy látom mit maszkolt volna el a sok maszatoló/zajosító szűrő: azt, hogy egy szűk képzeletbeli vagy néha tényleges folyosón kívül "üres a világ", nincs mit látni a háttérben...).
-
-
-
-KP-
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Soha nem játszottam egy Dragon Age játékkal sem, és nem is tervezem elkezdeni.
Tegnap én is végigértem a kampányon, miután hagytam 1 hónapot pihenni. Az eleje nagyon nem tetszett több dolog miatt is. De a végére megkedveltem a játékot, de van baja azért bőven. Ha még érdekel ennyi idő után valakit, kifejthetem bővebben. A multit viszont egyre kevesebbet játszom. Hiába patchelték kezdem megunni. Ettől független nagyon nem örülnék, ha jegelnék a franchise-t.
-
janos666
nagyúr
Az én DLC vágyam, hogy a MEA is kap egy tisztességes lezárást, mint ahogy a DAI is kapott a Trespasser-el az alapjáték jellegtelen végbeszakadása (+ erőltetett NPC köszöntőkör) után (ami szerintem 1:1 igaz a MEA-ra is, csak Corypheus helyett az Archon esett össze, és még "lakoma" sem volt, ahogy most a búcsúhelyszín sem volt épp "pompás"), ideális esetben a Benefactor is felbukkanhatna végre, ha már végig ott lóbálták azt a koncot, hogy legyen érdekes töltet is a lezáráshoz vezető úton (Solas megfelelője talán egy Angara külsőben az orrunk előtt "rejtőző" Jardaan lenne, ha 1:1 copy-paste sablonra hajtunk, akkor Jaal, de esetleg megkavarhatnánk úgy is, hogy Kett külsőben ténykedik "beépülve", vagy egy feltáratlan Vault-ban alszik még és pont a játék végén ébred fel, mikor kinyílik a Meridian ajtaja).
Amúgy ahogy telik az idő, egyre jobban haragszom a MEA-ra. Felébresztette, de nem elégítette ki a Bioware függőségem. Tegnap elindítottam fél percre a DAI-t, csak hogy gyönyörködjek a design-ban, és orrba vágott, hogy mennyivel szebb, mint a MEA (miközben kisebb a gépigénye), mert sokkal részletgazdagabb és "festőibb" a helyszínek kidolgozása. (Mikor megjött a MEA, győzködtem magam, hogy elég szép ez is, illetve a DAI-nak inkább a gyengeségeit idéztem fel, mikor gondolatból próbáltam összevetni. Nagy hiba volt...)
Hol vannak a MEA-ban ehhez hasonlóan kidolgozott helyszínek: tikk, tokk?
-
nubreed
nagyúr
Ez már rég megtörtént. Ezeken túl voltam. Mint kiderült, ez is csak egy rohadt bug volt. Save/Load után ott volt a csávó és el tudtam kezdeni a küldtést. Igen, előtte nem volt ott a pilóta, hanem csak az a kapitány vagy ki akitől nem is lehette felvenni a küldetést. De akkor is bug volt, mert a pilóta meg eltűnt ugye, csak úgy a semmibe. Iszonyú bugos Voeld, eddig semmi bajom nem volt a játékkal de itt már pár dologba belefutottam.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Hivatalos infó nincs még erről szerintem. Csak találgatni lehet.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
Azt most lehet tudni, hogy jön még patch a játékhoz? Esetleg több DLC? Mostanában jött az a hír, hogy a ME franchise jégre lett rakva. Ez mennyiben befolyásolja a további patch / DLC -(e)k megjelenését?
-
nubreed
nagyúr
Na kezd nagyon tele lenni a t.köm ezzel. Most meg nem tudom elkezdeni a fő küldetést a Trail of Hope -ot, mert egyszűren nem történik semmi mikor oda megyek a fickóhoz. Egyszer már beszéltem vele mikor megérekztem a bolygóra, de ott nem kezdtem el a fő küldit hanem mondtam, hogy majd később vissza jövök. most vissza is mentem 1-2 side quest után, nyomom az interkeciót de csak valami szöveget mond, "hogy az a hír hárja, hogy jól vagy" meg hogy majd eldönti mi legyen ha beszélt Evfrával.
Erre van vmi megoldás? -
nubreed
nagyúr
A Voelden nem tudok kiszállni a Nomadból. Így gyakorlatilag játszhatatlan a játék. Erre megoldás?
-
-KP-
veterán
Azoktól kérdezném, akik végigvitték már a kampányt:
Túl vagyok az Archon hajós küldetésen és mennék a Meridianért, most kellene a Nexusre mennem. Persze pont most még feldobott pár mellékküldetést. A korábbi ME részekhez hasonlóan, miután végigcsináltam a fő sztorit be lehet járni a világot és meg tudom még csinálni a jelentéktelen apróságokat, amik kimaradtak? Vagy onnantól csak stáblista és új játék jön? -
Ellia
addikt
CDkeys-en 32 juró a játék amire még rá tudsz dobni egy 5%-os kedvezményt. Vettem már pár kulcsot itt (Doom, TR, Warrhamer: TW...stb) eddig mind megjött pár percen belül és egyikkel se volt gond. Mondjuk attól még "szürke bolt" aki tartana tőle.
-
nubreed
nagyúr
Elkezdte nálam is játszani a játék, de csak 1.06 óta, hogy mikor eléri a 100% -ot a betöltés, egyszerűen ott marad a töltő képernyő. "Beragad". Utána olvastam a neten és ez úgy látom már egy ideje fennálló probléma, nem az 1.06 -al jött be. Van erre valami megoldás?
-
tiv83us
veterán
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
PC-n bent volt ez tuti.
Konzolon nem, mert ezert is orjongtem a BSN-en, hogy a fasze' nem tudnak berakni egy FOV-ot konzolra.oriic: Kicsereltem az allvanyt, az allvany nem birta, eldolt, tv meg vele egyutt kuka.
-
tiv83us
veterán
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Gondolom konzolba.
Nem tudom lecsekkolni, mert osszetort a kibaszott tv-m

-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
Az, hogy lehet a patch notes -ban be van írva, hogy Motion Blur és Depth of Field Effect ki - be kapcsolható?
Nekem 1.05 -ban is benne volt. Eddig is ki és be tudtam kapcsolni. És YouTube -on is látom, hogy mindenki mutatja, hogy milyen tök jó, hogy be lett rakva, amit nem értek mert mint mondtam nekem eddig is bent volt már az 1.05 -ős patch -ben is. -
marilllyo
veterán

Mi van akkor ha a rewards megtelik?
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Rápróbálok, de egyelőre Talon I még mindig a legjobb nálam, hiába lassú mint a dög. Konkrétan biotic robbanás után ha valaki túléli, akkor egy-két lövés elég belőle. Berserkernél kell kb egy tár, volt olyan hogy az adott körben az összes Berserkert én csináltam ki. (hogy én mennyire utálom azokat a mocskokat)
X5 Ghost-ot nyitotta már valaki? Nem tűnik túl jónak.
-
Edem05
őstag
Tegyél rá ammo módot, úgy a legjobb használni. Feléig ledarálod a kiszemeltet és befejezed azzal, hogy berobbantod. Vagy fordítva, képességekkel leviszed az életét és Hurricane-nel meg kivégzed.
BTW: Meglett az Inferno I-es, Turian soldier-rel használom. Boosternek Targeting VI és Sniper Rifle Rail AMP-ot raktam be. Így egész jól használható. Úgy is van belőlük annyi mint a szemét

-
xeon forever
addikt
válasz
Derrewyn
üzenetére
"Earlier this week on an earnings call, Electronic Arts CEO Andrew Wilson told investors that the publisher is “very happy with how BioWare is doing, how BioWare is treating Mass Effect. And our expectations for Mass Effect are still strong for the future and the franchise overall.” Wilson also put a great deal of emphasis on “live service” games, of which BioWare’s new IP is one. That’s the studio’s main focus for the time being."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, ez a Charger mkX nagyon adja soliderrel. 84töltény / tárnál tartok jelenleg, és bár a patch log szerint pontatlanabb lett a fegyver, még mindig baromi pontos. Ha kap még egy turbocharge-ot, akkor szó szerint ledarálja az ellent.
A chargert gyakran dobálják ládák, kezdőknek jó cucc karakter építésre.
-
Derrewyn
senior tag
Nagyon úgy tűnik, hogy egy jó darabig nem lesz újabb Mass Effect játék. Sőt talán még komolyabb DLC-re se lehet számítani.
Sources: BioWare Montreal Downsized, Mass Effect Put On Ice For Now
-
xeon forever
addikt
Jeeee. NVIDIA kezeloben ha Minden 3d settings el anisotrophic filteringet 16x re allitom, sokkal szebb a jatek. De tenyleg sokkal. 😋
1gb gtx 650ti 6gb ddr2😵 xeon 4 cores... -
tiv83us
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston Fury Beast 2x8GB ddr4 2666mhz KF426C16BBK2
- OHH ! Dell Latitude 9430 Üzleti Profi Prémium Ultrabook 14" -80% i7-1265U 32/1TB IRIS Xe FHD+
- Canon EOS 200D +kit objektív és táska ( 6100 expo )
- Chieftec Eco Series 600W táp eladó!
- Szinte Új Razer Kraken 2019 Fekete/Fehér/Zöld Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus Evolveo 450W
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Láttunk már ilyet, mondjuk az Alien 3 után is jött az új rész a régi főszereplővel.

![[link] [link]](https://pbs.twimg.com/media/C9T-QvzUIAAZ3CM.jpg)