- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nem ártanak az elemek a Realme 15x-nek
- Apple Watch
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1911 üzenetére
passz, én 4/3 rendszeren használtam M42-t, a fénymérés az kb. szemre volt (amúgy van a 4/3-on, és stabi is), szal M mód, záridő saccolás, meg rekesz, aztán hoci neki egy tesztkép, és az alapján állítottam, vagy kezdtem a fotózást. fentebb pár képet belinkeltem, mind M42, ja és fontos hogy raw-ba fotóztam, így könnyebb korrigálni az esetleg sötét-világos elhúzást (ami a pontatlan fénymérésből adódik)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1909 üzenetére
Nikon/Fujifilm (F-bajonett): sajnos az objektív-érzékelő távolság szempontjából problémás rendszer, mivel ez meghaladja az M42 rendszerét. Így normál adaptert használva nem lesz végtelenre állítható az élesség. Elfelejthetjük a fénymérést is, élesség visszajelzésünk viszont alapból lesz.
Előfordulhatnak az adott objektívre jellemző kompatibilitási problémák is. Például némely modell túl mélyre nyúló lencsetagja, vagy hátsó szűrője, egyes fullframe érzékelős Canon vázakon túlságosan belóghat a tüköraknába és gátolhatja a tükör mozgását. Vásárlás előtt mindig célszerű körbenézni a weben, hogy a kiszemelt objektív mennyire problémamentes a használt gépvázon.
kopizni egyszerűbb volt most, mint összeszedni a gondolataimat
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Projektor topic
- Linux Mint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest