-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1911 üzenetére
passz, én 4/3 rendszeren használtam M42-t, a fénymérés az kb. szemre volt (amúgy van a 4/3-on, és stabi is), szal M mód, záridő saccolás, meg rekesz, aztán hoci neki egy tesztkép, és az alapján állítottam, vagy kezdtem a fotózást. fentebb pár képet belinkeltem, mind M42, ja és fontos hogy raw-ba fotóztam, így könnyebb korrigálni az esetleg sötét-világos elhúzást (ami a pontatlan fénymérésből adódik)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balageaxe #1909 üzenetére
Nikon/Fujifilm (F-bajonett): sajnos az objektív-érzékelő távolság szempontjából problémás rendszer, mivel ez meghaladja az M42 rendszerét. Így normál adaptert használva nem lesz végtelenre állítható az élesség. Elfelejthetjük a fénymérést is, élesség visszajelzésünk viszont alapból lesz.
Előfordulhatnak az adott objektívre jellemző kompatibilitási problémák is. Például némely modell túl mélyre nyúló lencsetagja, vagy hátsó szűrője, egyes fullframe érzékelős Canon vázakon túlságosan belóghat a tüköraknába és gátolhatja a tükör mozgását. Vásárlás előtt mindig célszerű körbenézni a weben, hogy a kiszemelt objektív mennyire problémamentes a használt gépvázon.
kopizni egyszerűbb volt most, mint összeszedni a gondolataimat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adobe Lightroom topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged