- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6334 üzenetére
egy haveromnak feltettük anno, de mivel teljesen amatőr csak még jobban összezavarta, ezért megpróbálta leformatálni a karit asszem, oszt utánna nem akart hetekig bekapcsolni a gép
aztán valahogy megoldotta, nem tom mi lett a vége... szal a leírást azért érdemes követni, nem véletlenül találták ki.
-
jjeahh
nagyúr
sacc 3 éve (ha nem több) kézből fotózok, portrézok manuális obikkal, köztük egy helios-al is, néha canon-al is, lásd az aláírásomban lévő linken... szal tény hogy inkább statikus vagy kevésbé mozgó témára jók a manuálok, de közel sem lehetetlen velük fókuszálni
pár tipp: inkább élőképet használj, ne keresőt, nagyíts bele, pózoltasd a modellt, pillanatképekre annyira nem jók a manuálok, rekeszelj F2.8-ra, a záridőd legyen gyorsabb mint 1/50, hogy ne mozduljon be, esetleg ha mersz kockáztatni egy magic lantern-el, abban vannak olyan ficsőrök, amik segíthetik a manuálozást, személy szerint valami magic zoom nevű featuret szerettem a legjobban benne, azzal gyakorlatilag már sétáló, nem túl gyorsan mozgó embereket is simán le tudtam kapni. -
jjeahh
nagyúr
válasz
barrasz #6320 üzenetére
gondolom bármire, amire kényelmesnek találod.. én ilyen témákra használok 135-öst
-
jjeahh
nagyúr
válasz
masterful87 #6310 üzenetére
ilyenek a helios-ok, nincs mit tenni sztem, ha okos vagy előnyére fordítod
ha viszont nagyon zavar az ellenfényes hisztije, hasonló áron szerezz be egy zuiko 50mm F1.8-at vagy minolta md 50mm F1.7-et...hopp nikonra lesz, azon nem tom működnének-e
-
jjeahh
nagyúr
3: fujian, bár nem emlékszek milyen géped van, ha dslr, akkor felejtős... én is használok egyet milc-en
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6271 üzenetére
én is belekukkoltam, az enyém durván hajszálkarcos meg poros, de ilyen becsillanás valamit nem vettem észre... helyedben szétszedném egy rajz vagy tutorial segítségével, a haverom 44-2-esében pl. egyik üveg mozdult el kb 30 fokban, oszt a kép egyik fele barnás-sötét volt
orosz minőség, ez van... az enyém zörög mint egy kisértetkastély, a csavarokat meg kéthetente meg kell húzni, hanem szétesik
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #6265 üzenetére
nekem is tetszik, koncertfotóra imádom ezeket a becsillanós üvegeket használni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
masterful87 #6257 üzenetére
szerintem amíg nincs gond ne szedd szét, szintén 44-2-őm van, ugyanúgy olajas lamellákkal, az enyém is vajpuhán jár, de soha nem kente össze az üveget
ha mégis összekenné, akkor nem egy nagy varázslat szétszedni, többször szétkaptam én is már egyéb okok miatt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6223 üzenetére
a 90-est sztem brutális netes képek szerint
csak picit nagy... az ebayen ha jó állapotú asszem 150k körül szokott menni
-
jjeahh
nagyúr
50/1.7 is korrekt sztem, nem tom Mo-n milyen áron megy, ebay-en annyiba fáj mint az 50/1.8-as zuiko-k vagy helios-ok, egyet rekeszelve nagyon penge, ellenfényt viszonylag jól bírja, kontraszt, színvisszaadás is oké, cserébe a bokeh szokásosan rút. a haverom ilyennel képel gx1-en: [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6201 üzenetére
hm ez nem is lett rossz
m42 bajonnetesből sztem még bátran mehet oda az Auto Revuenon 55mm F/1.4 is, én kb. 10k-ért vettem patika új állapotban, ilyeneket lőttem eddig vele.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
masterful87 #6181 üzenetére
a sony-k tudják, canonok csak magic lantern-el. utóbbi engem egyáltalán nem győzött meg... fujikban is van asszem, meg az újabb m4/3-os meg samsung gépekben is, sőt mintha a pentax dslr-ek is tudják. szvsz ezt ki kell próbálni élőben is, én személy szerint a jó evf + belenagyítós módszert sokkal hatékonyabbnak találom
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6173 üzenetére
ha sikerül valami jót lőni beszúrhatod ide is
én is majdnem x-e1 mellett tettem le a voksom, az egyetlen, ami eltántorított, a drága natív portré fixek
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6171 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #6168 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
nekem is ilyen van
de csak akkor vedd ezt a verziót, ha kell a kerek bokeh. minden másban egy hajszálnyit lehet, hogy jobb az M... a legjobb választás meg valszeg a 44-3 lenne, az az egyetlen 44-es helios, ami megkapta az MC bevonatot meg a 8 lekerekített lamellát is.
-
jjeahh
nagyúr
minolta md 50mm F1.7, olympus 50mm F1.8: nyitva CA-znak, de szórt fényben még okék, bokeh ideges, és rekeszelve szögletes, cserébe F2.8-tól elég pengék.. előbbihez MD adapter kell, utóbbihoz OM.
helios 44-2, 44-3: ellenfényt nem bírják (bár utóbbi valamivel jobb ebben), lágyabbak, a képük kopottabb, cserébe jobban-szebben mosnak, kevésbé kromatizálnak, a bokeh rekeszelve is kerek marad... M42 adapter kell ezekhez, aminek van egy olyan előnye, hogy elég nagy az M42 bajonettes obikínálat, ha későbbiekben még szeretnél manuálokat... -
jjeahh
nagyúr
válasz
krisz12356 #6090 üzenetére
én szétszedtem, és megkentem, de a haveromé a használattól is szépen belazult
-
jjeahh
nagyúr
válasz
krisz12356 #6054 üzenetére
sztem ezek a manuálok ff vázra érik meg a legjobban, ha tehetném sony a7-et vennék manuálozni
mondjuk ff dslr-en nem biztos, hogy működni fognak rendesen, függ, hogy milyen vázra lesz
-
jjeahh
nagyúr
ha lemondasz az ellenfényes képekről, esetleg nem zavar, ha ellenfényben kopott a képe, akkor egy 44-2-vel is jól jársz sztem, olcsó, elég gyakori, és a bokeh egy olcsó régi manuálhoz képest szép. egy napellenző lehet, hogy sokat javít az ellenfényes kopottságán, én még nem próbáltam vele mivel nekem tetszik amilyen becsillanásokat kreál
-
-
jjeahh
nagyúr
valami lekerekített blendés, multicoated kell akkor neked, az említett canon asszem ilyen, néhány 55mm F1.4-es üveg is ilyen (az enyém nem), pl. revuenon 55mm F1.4, tamioka, chinon, stb, no meg a helios 44-es sorozatból is van pár asszem, ami megkapta az MC-t is meg a kerek blendét is, majd a fórumtársak megmondják melyik... és a helios-ok ugyan F2-esek, mégis mosnak annyira mint az 50-55 F1.4-ek sztem
szétnézhetsz amúgy orosz obi fronton, tudtommal az összes jupiter, industar, tair stb kerek bukés, amelyik multibevonatos valszeg valamennyire bírja az ellenfényt is. -
jjeahh
nagyúr
sztem manuálban az m42-es bajonett a legelterjedtebb
de ha más bajonettes obi tetszik, egy adapteren ne múljon...
amúgy milyen igényeid vannak? szögletes bokeh zavar? szép lágy mosást favorizálod vagy az erőteljes ideges bukét? élesség fontos vagy inkább karakter? ellenfényt gond, ha nem bírja? mindenképpen F1.4-et akarsz, vagy jöhet sötétebb is? -
jjeahh
nagyúr
válasz
berzerker83 #5946 üzenetére
+1
-
jjeahh
nagyúr
ja, sima adapter elég, de NE adapterrel vedd meg, amit vele adnak nagyon valószínű, hogy rossz lesz, az enyém rá sem akart menni a bajonettre rendesen, aztán beleszorult a vázba, alig tudtam kiszedni, újat kellett rendeljek, külön, ami teljesen másképp néz ki, de tökéletesen működik
-
jjeahh
nagyúr
nekem van egy 25mm...középen borotvaéles, máshol nagyon ken, vinyettál, nagyon CA-zik, szal játszani tökéletes, de semmi komoly. vigyázni kell rá, mert ha nagyon rángatod szétesik, én már másodikat nyúzom
amúgy mire lenne? milc-re chipes adapter fölösleges sztem, dslr-re meg nem tudod feladapterezni, max makróobiként.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #5905 üzenetére
addd neekeem
nem tudom milyenek ezek az obik, de az én 50/1.8-am nagyon szeretni való, a színei, a kontrasztja, élesség is nagyon rendben van, egyedül a bokeh ideges, de az sem szokványosan, hanem nagyon jellegzetes "omzuikos"...mondjuk lehet csak kifogtam egy újabb, tökéletesre csiszolt példányt
-
-
jjeahh
nagyúr
köszi!
-
jjeahh
nagyúr
hi! Jupiter-37A van valakinek? bármilyen általános tapasztalat? ellenfényt mennyire (nem) bírja? haverom szeretne egy 135mm üveget, főbb kritériumai: ár, kerekített rekeszlamellák, élesség.
-
jjeahh
nagyúr
hm lehet igazad van és valamit benéztem, nekem úgy tűnt mintha a 60d jóval jobb zajban, igaz össze nem hasonlítottam, csak érzésre mondom
a karakterről annyit, hogy a napokban kezdett már idegesíteni az ideges buké, jó ha van egy ilyen obim is, de úgy tűnik úgy általánosan inkább az orosz csodák felé húz a szívem
a tair 11, a jupiterek, helios-ok képe mindíg elkápráztatott, és rájöttem, hogy a 6db manuálom közül is még mindíg a jó öreg helios a kedvenc
szal amint megengedhetem magamnak, valószínűleg lecserélem az összes üvegemet valami ruszki cuccra lassacskán...a helios lehet, hogy marad, esetleg lecserélném majd egy jupiter-3-ra, fölé egy jupi-9, fölé meg egy tair 11 tökéletes lenne
-
jjeahh
nagyúr
nem ugyanaz a szenzor
a 60d-ben nem csak jobb, hanem picivel nagyobb szenzor is van asszem...és eddig bármilyen manuál próbáltam rajta, amiről xxxd-n panaszkodtak, a 60d-n mind szépen rajzolt.
azzal viszont nem vitatkozok, hogy túl van-e hájpolva a zeiss, nincs tapasztalatom velük, és valszeg nem is lesz, nekem fontosabb a karakter, mint az élesség, amiről a sonnar-ok meg planar-ok híresek -
jjeahh
nagyúr
nem Mo-n lakom, de ebay-es árakkal kb. képben vagyok:
mir 20: 40-80k
Carl Zeiss 20mm: 90k
Carl Zeiss 50mm: 7-8k
Carl Zeiss 135mm: 25k
Pentacon 135mm: 10-15k
Carl Zeiss 35mm/2.4: 35k
Carl Zeiss 50mm/1.8: 20k
telekonverter: 2-3k
nálatok valószínűleg olcsóbban is meg lehet kapni ezeket az obikat, ha meg jó állapotúak, drággábban. -
jjeahh
nagyúr
gáz kép, csak az érdekesség kedvéért, 50-es manuális obival mozgó témára
: [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
zolka78 #5826 üzenetére
a telére praktikus, arra fémből is valszeg valami hosszú kellene, és egy hosszú fém napellenző nem férne bele a táskámba
az 55-ösre viszont nem valami jó, azzal az obival a gép viszonylag kicsi még, kényelmes, nem való egy ekkora napellenző rá, ráadásul gyakrabban használom, és folyton le kell tekerni róla meg visszatekerni, mert együtt nem fér bele a táskába...na meg úgy néz ki vele a gép mint egy wc-pumpa
ettől függetlenül nem bántam meg nagyon, olcsó, jó minőségű, és a telére nekem hasznos
(#5827) gorgo:
kár, hogy nem időjárásálló a szettem
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #5821 üzenetére
miért, hogy ilyent vegyél? sztem a helios-t sosem érdemes eladni, a használati értéke sokkal magasabb az áránál
amiben a helios jobb sztem: kerek a bokeh rekeszelve is és sokkal krémesebb, napellenzővel nincs flare, ha viszont becsillanást akarsz, akkor leveszed a napellenzőt és olyan flare-t kapsz, hogy ihajj... kisebb-könnyebb, és a képe ugyan kopottabb, de a színeket nem cseszi el annyira, a kopottságot jóval könnyebb korrigálni. én biztos nem adom el, amiben jó, abban pótolhatatlan (legalábbis az árkategóriájában).
-
jjeahh
nagyúr
Ugyan tesztet nem csináltam
, de valamennyi tapasztalatom van már a revuenon 55/1.4-el, ahogy véleményem is, megosztom, ha esetleg valakit érdekelne....valószínűleg kb az összes jellemzője érvényes a chinon, mamyia, tomioka stb. verzsönre is, tudtommal mind erre a konstrukcióra épül.
Az üveg nagyon masszív, az anyag-összeszerelési minősége kifogástalan, minden eddigi obimat lekörözi, a fókuszgyűrű smooth, a rekeszgyűrű meg F2 fölött köztes értékekre is beállítható, pl. F2 és F2.8 között is kattan egyet, ez nagyon jó ötlet szvsz. A képéről eddigi tapasztalataim: nem a legélesebb üvegek közé tartozik, sztem kb a helios 44-esek élességét adja több kontrasztal...a bukéja az én verziómnak rekeszelve szögletes, és idegesebb mint a helios-é, + ennek is van egy kis körkörös-swirly beütése. A színek elég retrók-sárgásak, ha valakinek ez nem jön be, akkor elég sok utómunkát igényel...mondjuk a 60d awb-vel pl. natív obikkal is jobban elcseszi a színeket, legalábbis jpeg-ben, mint a kis oly ilyen veterán üveggelén picit megbuzeráltam a színeket lr-ben, és csináltam neki egy preset-et, amit a revu-s képekre mindíg ráhúzok, ez valamennyit könnyít a dolgon. Ja...a bevonatok valószínűleg elég gyengék rajta, becsillanásra nagyon hajlamos (elképesztő koncertfotókat fogok lőni vele
), én vettem is rá egy gumi napellenzőt.
Összeségében nem rajongok egyelőre nagyon érte, de azért tetszik az obi, a helios-t fogom valszeg leváltani vele mert eléggé hasonlít a képük, csak ez fényerősebb...azok az 50-es üvegek közül amiket eddig próbáltam (zuiko 50/1.8, minolta 50/1.7, helios 44-2, industar-50, fujian 50/1.4) , használat közben minimum egyet rekeszelve a minolta md 50mm F1.7, majd szorosan utána a zuiko 50mm F1.8 bizonyult a legélesebbnek, legkontrasztosabbnak nálam...ha a perverzkedés meg a karakter fontosabb, akkor heliosui: ez az ebay-es gumi napellenző bexarás, megyek medvét ijesztgetni vele
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #5813 üzenetére
kösz! én kb. helios szintű élességre számítok, annak a hibái nélkül F1.4-es fényerővel...lőttem gyorsan párat, amíg lement volna a nap, eddig hozza a tőlem elvárt szintet: [link]
lr-ből exportált képek, élesítés, retus nélkül, kettőről leszedtem egy apró pattanást, de az nem befolyásolja a képminőséget.
majd holnap csinálok egy normális összehasonlító tesztet is valami statikus cuccon
szerk: jah, ahol kerek a buké az full nyitva készült, ahol szögletes, az F2-őn -
jjeahh
nagyúr
no megjött az 55/1.4 revu patika tökéletes állapotban, mintha új lenne
eddig a zuikora meg helios-ra azt mondtam, hogy masszívak, nos azok élőben játékszerek mellette
az egész full fém, nagyobb mint az 1.7-1.8-F2-es obik, a frontlencse is több mint kétszer akkora, bele sem merek gondolni milyen sokkolóan nézhet ki egy F1.2-es manuál...
-
jjeahh
nagyúr
de a pen f 35mm gép volt, tehát full frém, szal azon valóban 38mm volt, a te szenzorod feleakkora, tehát ki lesz vágva a pen f obi közepe. én pl. portrézni 50 meg 58mm manuálokat használok, amik annó filmes vázon normál obik voltak, az enyémen viszont ekv. 100-116mm, szinte tökéletes portréobik...
de majd a kollégák is megmondják a tutit -
jjeahh
nagyúr
olcsó manuálban ekv 48-270mm-ben érdemes gondolkozni kb., alatta minden drága, fölötte meg manuálfókuszálni stabi nélkül nem valami frankó
canon fd 20mm F2.8 meg mir 20 asszem jók, de drágák, és utóbbi képek alapján nem kicsi...max ha játszani akarsz pentax-110 18mm F2.8, mondjuk ez még a pana gm1-hez is apró, és nem lehet rekeszelni
szerk: de ez a pen f ekv 76mm nem?
-
jjeahh
nagyúr
szvsz a tesztfotók legjobb ha nyersek, akkor tisztán látod mit tud az obi...de amúgy nem is értem, tesztfotókat minek utómunkázni? megmutatod, hogy mit tudsz kihozni belőle? minek? ilyenkor mindenki az obi szűz tudására kíváncsi gondolom, nem arra, hogy te mennyire tudsz belőle éleset kreálni.
"Minden obi másképp rajzol, ha megvan benne az a tartalék, ami kihozható így belőle = jó obi. Amiben meg nincs, mehet ajtókitámasztónak..."
ez így sztem nem igaz, az obik 99%-ából kihozható sztem monitorméretben vállalható kép, ha így nézzük tök mindegy milyen üveget veszel. nekem 5 manuálom van, és egy érkezik, a telém pl. olyan, hogy gyönyörű képeket tudok kihozni belőle, de b*romi sok utómunkával, sajnos vásár előtt nem igazán találtam róla tesztképeket, ha kaptam volna meg nem vettem volna az tutifixalapból nagyon kékes a képe, eszméletlen lágy, és CA-zik mint a franc...a végső képen persze általában ebből semmi nem látszik, de ettől még sose lesz belőle jó obi
-
jjeahh
nagyúr
válasz
DemonDani #5791 üzenetére
élességről, CA-ról így nem sokat lehet mondani, nem full méretűek és nem tudjuk milyen rekeszen készültek stb...annyi látszik, hogy a bokeh egész kellemes, a képe enyhén kopott mint az orosz obiknak, ami egyrészt rossz, mert utómunkát igényel, másrészt jó mert nehezebben buknak be/égnek ki a dolgok, és utólag úgy húzod a kontrasztot, ahogy tetszik
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Zozzant #5786 üzenetére
ha CA, élesség kb hozni fogja azt a szintet, amit a zuiko meg a helios, az nekem elég, számomra a nagyobb fényerő a fontos, eddig koncerteken, feszteken az iso400 volt az általános, 800 meg a plafon, na utóbbit jó lenne elkerülni, mert már a sötét területek zajosodnak
a buké remélem kerek, de valahogy kibírom, ha szögletes is... licitáltam-harcoltam amúgy keményen egy meyer trioplan 100mm F2.8-ért is, de végül nem nyertem meg sajnos
de egyszer úgyis összehozok egy ilyen üveget, az a bokeh zseniálisan randa
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ccs2929 #5784 üzenetére
fogok képelni, a jelenlegi üvegeimet is rongyosra használom
pff ez nagyon dundi, ami nekem nem gond, sőt olyan érzésem van eszméletlen dögös lesz az oly-nrendeltem is hozzá egy 55mm napellenzőt, elvileg ekkora a szűrőmenete, utánnanéztem, de ha nem jó rá jó lesz a 135mm revuenonomra.
remélem az enyém is lekerekített lamellás, a neten nem találtam infót róla, mármint több verzió van belőle, van szögletes is meg van kerek is...én F1.4-en is használnám sokat, csak valahol olvastam egy olyant róla, hogy az f1.4 kissé "hazug" rajta, wide open meg F2 között nincs akkora külömbség mint kellene. remélem ez nem igaz mert az egyik oka annak, hogy 1.8 zuikoról 1.4-re váltok az az, hogy alacsonyabban tudjam tartani az érzékenységet koncertfotóknál.
amúgy az én helios-om gyűrűi is vajpuhák, annó szétszedtem, kitakarítottam, azóta ha erősebben fúj a szél magától fókuszál
na..kíváncsi vagyok ennek az obinak a karakterére, milyen a bokeh, flare, színek, és mennyire éles, jelenleg a legélesebb obim az 50/1.8 zuiko, mondjuk ennek ellenére a helios-t sokkal jobban szeretemszerk: amúgy a képen amit linkeltél rekeszelve is CA-zik
de tényleg szép kerek a buké és bár nem egy krémgyár, a zuikonál nekem krémesebbnek tűnik
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ccs2929 #5710 üzenetére
szev!
na megvan a nagy 1.4-es kiválasztott, megrendeltem egy ilyen auto revuenon 55mm F1.4-et végül, nem tom Mo-n mennyiért mérik, de ebay-en 27 fontért kihagyhatatlan volt
remélem megjön és nem lesz gond vele, pár kérdésem lenne, ha nem gond, csak kíváncsiságból (mert ugy-e egy hét múlva ha a kezemben lesz úgyis kiderül
), ennek 55mm a szűrőmenete? elvileg 6 lamellás, ez mennyire jelent szögletes bokeh-t? helios-hoz viszonyítva mekkora az obi? vastagabb-rövidebb? asszem neked is 44-2 van
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #5776 üzenetére
ou, bocs
belebotlottam ebbe a tesztbe és linkeltem gondolkodás nélkül, igazad van, tényleg említetted a szériákat
valszeg azért ment ki a fejemből ilyen könnyen, mert arra jutottam, hogy ha 1.4-es akkor valami 55mm-58mm-t szeretnék inkább, aminek a rekeszlamellái is lekerekítettek
van egy helios-om meg egy 50/1.8 zuiko-m, és durva mennyit dob a mosodán az a +8mm meg a kerek rekesz...amúgy ez az órás tesztkép nincs utólag élesítve?
-
jjeahh
nagyúr
hm páran ajánltátok a zuiko 50/1.4-et az 1.8 helyett, nekem nem úgy túnik, hogy élesebb wide open
ebayen licitáltam két minolta rokkor 58mm F1.4-re, de valszeg nem lesz belőle semmi
-
jjeahh
nagyúr
hú micsoda obi
kár, hogy nem igazán lehet kapni, ennyire swirlyt meg nem tudok mást
-
jjeahh
nagyúr
"ha csak a 'minőség' javul, az is jelentősen javítja az érzetet"
ezt én is tapasztaltam, és egyetértek, sőt olyant is láttam már, hogy 50/1.4 (cctv obi) kevésbé mosott mint 1.8, állítólag a bevonatok hiánya miattez furcsa nekem, de a lényeg az, hogy obi fronton is ugyanaz van mint szenzor fronton ilyen szempontból, ma már jó pár kis szenzornál előfordul, hogy dinamikában, magas iso-n jobb mint pár nagyobb társa...én ha F1.4-es obira váltok, az valószínűleg valamilyen lekerekített lamellás lesz, és az sem ártana, ha kicsit hosszabb lenne mint 50mm, pl 55 vagy 58mm, a helios mosásán legalábbis azt tapasztaltam, hogy a kerek lamellák meg a +8mm miatt láthatóan jobban mos mint a zuiko 50/1.8...amúgy revuenon 55 1.4-et próbálta valaki, ha már itt tartunk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest