Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
- Légből kapott hírünk van képekkel
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Hétvégén próbálgattam a Helios 44-2-est (E-M10-en). Első tanulság, hogy focus peaking nem elég, kell a nagyítás is. Ezt a két funkciót fel is programoztam FN1-re és FN2-re. Böngészem a menüjét meg a leírását, egyelőre eredménytelenül, így itt tennék fel kérdést, hátha a tapasztaltabbak tudják: megoldható, hogy MF üzemmódban automatikusan funkciót váltson az említett két gomb?
Másik: az összes képem ferde lett (tippre 2-3°), ami már fotózás közben is feltűnt, így próbáltam ott is korrigálni, de akkor meg már a gép nem állt ferdén. Létezik, hogy az objektív-adapter kettősnél valahol pár fokot téved az illesztés?
És még valami...hogy van az, hogy a kis piros jelölés teljesen nyitott blendénél áll 16-nál, míg rekeszelve 2-nél? Elnézést, ha butaságot kérdezek, de éppen fordítva tudom.

Beszereztem egy Minolta MD 50mm f1.7-et is (78-as MD II), kipróbálni adapter hiányában még nem tudtam, de kézbe véve szimpatikusabb a felépítése, kezelhetősége, mint a Heliosnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Path of Exile (ARPG)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- OLED monitor topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Kèszleten levő VGA-k! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Vostro 5468 - i3-6006U I 8GB I 128SSD I 14" HD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő