- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark2
tag
Válasz saját magamnak, mert sikerült kiderítenem és kipróbálgatnom a megoldást és másnak is segíthet:
A Xonar DG-nél (és gondolom a többi hasonló Asus hangkártyánál) a driver alapértelmezetten azt a kimenetet veszi "fülhallgató"-nak, ami a kártyára rádugható gépház előlapján lévő audio csatlakozókhoz tartozik. Vagyis a kártyán lévő front panel tüskesorban találhatót.
Tehát a kártyára rá kell dugni a ház front panel csatlakozóját (audio és usb szokott egyben lenni) és abba a füles kábelét. Ekkor rendben, alsamixer-es állítgatás nélkül is van hang, illetve lehet az óra melletti hangerőikonnal a hangerőt szabályozni (akár egérrel is).
Azt is kiderítettem, hogy mivel a videokártyám HDMI csatija nem csatlakozik monitorhoz, így a videokártyán lévő hangkártya alapból tiltva van.Költői kérdés, hogy miért nem működött ez az egész nekem normálisan eddig? Mert a házamból kontakthiba miatt tizenévvel ezelőtt kikerült az előlapi hang/usb panel... Szereznem kell egyet...
A próbára AC97 bekötésűt tudtam kérni és hibátlanul ment, a hangkártya leírása szerint AC97 és HDA kiosztású is mehet rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Egyedi ékszerdobozka
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest