- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(ÉN)közPONT #305 üzenetére
Kunhegyesen jártam középiskolába.
Igazából van ám egy másik étel, csak abban meg tészta nincs...
Szalonnát olvasztasz, sütsz, rá karikára vágott hagyma, mikor jól megfonnyadt, akkor karikára vágott krumpli, majd befedve készre párolod. Ha nem nagyon fonnyadt a krumpli, víz nem kell rá.
Ezt apám "zsíron krumpli"-nak hívta. Ha elkészülés előtt még tojást is ütsz rá, akkor "betyárkrumpli".
Nyáron némi paprika és paradicsom is ment bele emlékeim szerint. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(ÉN)közPONT #290 üzenetére
Igazából édesapám lábosban és sparhelten/gázon is csinálta....
A lényeg az lenne, hogy először is tésztát gyúrsz, mert boltiból már nem az igazi...
, majd kinyújtva, /relatíve vastagra/ megszárítod. A száraz tésztát nagyobb darabokra összetörve használod föl.
Füstölt szalonnát apróra kockázva megolvasztasz, rátéve a tésztát /lebbencs/ azt is pirítod vele, amikor megpirult csak annyi vízzel öntöd föl, hogy ellepje kb. krumplit /lehet burgonya is/ kockára vágva teszel bele, és fűszerezed. A pirospaprika ennél az ételnél nálunk nem volt eredetileg benne, ha hagymával csináltam, akkor már én is tettem bele... Fedő alatt /lábosban/, egészen lassú tűzön készre főzöd, inkább forgatva a lábost, nem kavargatva, hogy a tészta ne törjön össze...Persze ez csak egy verzió, nyilván sokféleképp lehet készíteni még.
Szerk.: mondjuk régi verzió, édesapám 1930-as születésű volt... -
philoxenia
MODERÁTOR
Itt elsősorban a refrén a lényeg....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #242 üzenetére
Az AMD jó, mert 10 prociból csak öt sül meg.....
HaL az
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #236 üzenetére
A pirospaprikát több konyha is használja, például a mexikói elsősorban, de tudtommal az indiai és a kínai is. Nálunk a sertészsír+hagyma+pirospaprika ami kuriózum...
Egyébként arra lehetünk joggal büszkék, aki maga is büszke magyarságára. /személyekben gondolkodva/ -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #232 üzenetére
Nem jól mondod. Példával próbálom illusztrálni:
Te azt írtad, "Amiben az AMD jobb, mint az Intel..." című topik.
Az analóg ezzel a topikkal az lenne, "Amiben az AMD jó"
Nem arról van szó, hogy valamiben akkor lehetsz csak jó, ha jobb vagy mint a másik.Jó a mákos tészta és a paprikás csirke is, azonban ki döntheti el, melyik a jobb? Nyilván nem lenne értelme. Leírom mondjuk, hogy nekem a kedvenc ételem a krumplileves, mire leírnád, hogy az nem igazán jó étel, mit szeretek benne.
Ez így flame. Ha azonban azt írod, " magam részéről nem szeretem a krumplilevest, viszont nagyon finom ételnek tartom a kapros tökfőzeléket." , az nem flame....
"Legyünk büszkék arra , amire érdemes, utasítsuk el, azt amit szégyellnünk kell. Ide és most nem a második kategóriát várjuk, arra ott a szégyenfal topik....
"
"Nincs harmadik..."
Erre: az összes többi topik a harmadik, ami a skála és a spektrum /milyen szép magyar szavak/ teljességét felöleli szinte....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #227 üzenetére
Mely "magyar" ételeket főzted már, melyiknek az eredetével vagy tisztában például? Bár a magyar konyha mint olyan, relatíve komplex egység, az angolról ezt nemigen lehetne elmondani.
Puskással itt nem az a baj, hogy Te nem vagy rá büszke, hanem az, hogy kétségbe vonod, hogy büszkék lehetünk rá, ez nem ugyanazAz sem baj, hogy ezt leírod, hiszen Neked ez a véleményed. Ha azonban ide csak azért jössz, hogy arról írj,. mire nem vagy büszke, akkor ez nem véleményalkotás hanem flame. Gondolj bele, kvázi ez olyan, mintha Intel topikba mennék AMD-zni, vagy Windowsba Linuxolni....
Pont az a lényege a topiknak, hogy mindenki arról írjon itt, Ő mire büszke az országban, a kultúránkban, szülötteinkben. Nem azt jelenti, hogy nem lehet más a véleményed, hanem azt, hogy a véleményed pozitív részére lennénk kíváncsiak.
Sajnos ismét szövegértési problémákkal találkozom. Hol írtam olyat, hogy csak fekete, vagy fehérstb.. pont az ellenkezőjéről írtam, olvasd el, újra, mire válaszoltál.Nem azt írtam, hogy két kategória van "Miért van az, hogy valaki csak mélymagyar, vagy kozmopolita lehet?" ez a mondat azt jelenti, hogy miért nem képesek elfogadni sokan azt, hogy a legtöbb ember nem e két kategóriába tartozik....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #224 üzenetére
Ne írj olyanról, amihez nem értesz, tudomásom szerint a magyar konyha nem Magyarországon világhírű, természetesen nemcsak gulyásról stb. van szó. Az, hogy miről vagyunk híresek és mire kellene büszkének lennünk, természetesen nem ugyanaz a halmaz.
Azonban sajnos igen jellemző magyar tulajdonságot jelképeznek az ide posztolt hozzászólásaid. Kifejezetten az "Akire büszkék vagyunk" topikban nem kell idegenre várnunk, hogy jöjjön fikázni, megtesszük mi családon belül. Miért van az, hogy valaki csak mélymagyar, vagy kozmopolita lehet? Legyünk büszkék arra , amire érdemes, utasítsuk el, azt amit szégyellnünk kell. Ide és most nem a második kategóriát várjuk, arra ott a szégyenfal topik....
Ne legyünk ennyire magyarok....[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #220 üzenetére
Itt nem találtam...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedést kérjük mellőzni!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem tisztem minősíteni egyik sört sem, ráadásul mindkettőt szeretem, de ugyanaz a rangsorban elfoglalt helyük kb. a prémiummárkák közé egyik sem tartozik, de nem is Adambrau. Sőt esetenként a Soproni akár drágább is lehet a Heinekennél akár....
Integra: sörnél nem nézek portfóliót, megkóstolom és kész.... Azt hogy a Sopronit nem Jenniffer Annistonnal reklámozzák, még nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne. Jó, hogy azt nem állítod már, hogy a Johnny Walker igazi Whisky... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #197 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged