Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• crok

Topikgazda

válasz vornia #1174 üzenetére

Én már az "elején" a #1155-ben mondtam, hogy Shelter-ben amúgy megy ;)

Természetesen se a Shelter se az Island nem kér root jogot mert nem használ root-ot igénylő dolgot az izolálásra (az Android Work profile-t [1] [2] használja) viszont _csak_ az izolálásra való, csak arra jó (nekünk). De attól, hogy el van szeparálva attól a Magisk még kellhet, mert a bootloader attól még nyitott és a ROM-ban előre nehéz megmondani hogy mi lett megadva mint eszköz fingerprint, lesz-e fallback basic key attestation-re, ésatöbbi, és igazából először ezt a tényt kell elrejteni.. meg a SafetyNet, ctsProfile, basicintegrity.. ha nézi egy-egy app.. etc.. meg a minden mást is :D A Shelter / Island / Parallel Space megoldás a sor legeslegvégén van, mert előtte egy csomó mindent meg kell oldani hogy ne legyen gond, ne legyen felismerhető.

Frissítettem kicsit az összefoglalót is, pl. betettem a VD Infos appot amit már említettem: az egy nagyon összetett app arra, hogy megmutassa felfedezhető-e a nyitott bootloader, a Magisk, az XPosed, etc., sokkal-sokkal összetettebb mint a RootBeerSample vagy a RootBeerFresh (amik szintén linkelve vannak) viszont azoknak a tesztjei is benne vannak. A teljes VD infos scan olyan 20..30 perc alatt megy le amúgy :D

Másik kérdést inkább a MIUI topikban tedd fel.. egyébként előbb azt nézném meg, hogy a ROM-odban van-e App Vault telepítve (com.mi.android.globalminusscreen és|vagy com.mi.android.globalpersonalassistant azt hiszem) de elérhető APKPure-on [1] [2] vagy APKMirror-on is, lehet próbálkozni.

Új hozzászólás Aktív témák