Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Źşë'
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
01:30nál csak úgy odaterem 20 méterre az a pár kocsi, amint elnéz abból az irányból, de térképen látni

-
cyberkind
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen, amíg ott egy küldetésre több lehetőséged is volt megoldani, itt csak egy, és gyakorlatilag egy rusholás a játék, se autózni nem kell feleslegesen, se gyalogolni, se semmi olyat, ami nem tartozik a küldetéshez. Emlékszem, anno mennyit szoptam a parkolóházas pályán, most meg rögtön classicon mint forró kés a vajon.
A verekedés a régiben már akkor is szar volt, és ez a Sarah utáni küldetésben jött ki, amikor az elején nem lehetett csak baseballozni, jók voltak azok a kihívások.
-
Frawly
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez van, igazodtak a mai igényekhez. Szerintem azért élvezhető, ha el tudsz vonatkoztatni az eredeti játéktól, ami nekem is nehezemre esik, de meg lehet szokni. Azért írtam, hogy a meg kell próbálni a játékot önmagáért élvezni, és nem a régivel összehasonlítgatni, mert úgy csak könnyen csalódás a vége.
Sajnos muszáj volt a mai igényekre szabva lebutítaniuk, ha 1:1-ben olyan lett volna, mint az eredeti, és olyan nehéz is, épp olyan szimulátorszerű, a legtöbb gamert azt frusztrálta volna. Ne felejtsük, hogy ez már nem a kemény vonalas mafia fanoknak készült (mint te meg én is), hanem egy teljesen új, konzolon felnőtt milenális generációnak, akiknek a játékokat illető felfogása, szokása teljesen más.
Ez ilyen, nem egyszerű remake, hanem teljes újragondolása az eredetinek, és bár a sztori ugyanaz, de a körítés sok ponton elég más. De ez szerintem önmagában nem teszi rosszá.
Valaki írta, hogy a Lucas Bertole küldetések hiányoznak belőle. Ott még nem tartok, de a Fairplay küldetésnél ebben is mondja Lucas, hogy ha kell extra meló, akkor nála lehet vállalni. Szóval lehet valamilyen formában a Mafia DE-ben is lesz ilyen mellékküldi, csak oda kell érni.
-
Caboose
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
És szimulációs módban volt vagy regularon?
-
Caboose
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"Ennek ellenére én is megveszem majd, mert mégiscsak Mafia..."
Én kérek elnézést, hogy ebből nekem az, jött le, hogy még nem vetted meg.
Egyébként kérdeztem, hogy próbáltad-e és nem méltattál válaszra. Ezt én nemleges válasznak vettem.
Még mindig tartom magam, hogy a vezetés (szimulációs módban) abszolút rendben van és egyáltalán nem különbözik annyira az eredetitől, mint ahogy itt beállítják páran. -
gyimger
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ezzel se nem válaszoltál a kérdéseimre, se nem vitted tovább a beszélgetést, egyedül abba próbáltál belekötni, amit írtam, pedig szerinted én akarom a feszültséget szítani.

Megmagyarázva meg még mindig nincs, miért annyival jobb az eredeti játék, mint ez. De szerintem ez így is fog maradni. -
gyimger
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Engem csak összezavart az a rengeteg megmagyarázatlan közhely, amik puffognak ebben a témában, de nincsenek megmagyarázva. Ha mérlegre kellene állítanom a két játékot, nem tudnám megmondani, melyik a jobb. Amikor a második rész megjelent, tetszett, de az első rész küldetései és karakterei valahogy hiányoztak. Ebben újra itt vannak a jó küldetések, a jó sztori, a vizuális része is kielégítő. Nem értem a sok panaszt, ez mivel kevesebb?
-
Caboose
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja leírtad a benyomásaidat egy játékról, amivel még nem is játszottál. Végülis lehet így is, csak éppen fabatkát sem ér.
-
Caboose
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
"Ennek ellenére én is megveszem majd, mert mégiscsak Mafia..."
Ha jól értelmezem, akkor úgy fikázod pl. az autók fizikáját, hogy nem is játszottál a játékkal?
Szerintem a vezetés és az autók pont, az egyik rész amit nagyon eltaláltak. Nekem egy az egyben átjött az eredeti játék stílusa a vezetésben.
Egyébként szerintem objektíven nézve remek játék lett. Inkább azzal van a baj, hogy sokan mást vártak így nyilván csalódtak. Illetve ott van a nosztalgia faktor, ami miatt egyszerűen nem képesen túltenni magukat, ha valamin változtattak a készítők.
Nekem pár apróságot kivéve nagyon átjött, pedig imádom az eredetit, több tucatszor végigvittem, kívülről fújom a mai napig. A remake leegyszerűsítve ugyan az a sztori modernebb eszközökkel elmesélve kissé más köntösben. Nekem például tetszett, hogy kicsit játszottak a karakterekkel, sok esetben jóval érdekesebbek lettek tőle.
Persze sok apróság nekem is hiányzott. Például a zene, valahogy nem hozta az eredetit, illetve pár kihagyott mellékküldetés (Bertone ugye), illetve pár részlet nem egy az egyben koppintása az eredetinek. De összességében nekem pozitív volt. Hozzáteszem ez a Classic nehézségen értendő!
Egy biztos, aki egy az egyben az eredetit várja csak szebb grafikával az csalódni fog! Viszont objektíve nézve sehogy sem nevezhető rossz játéknak. Maximum túl rövidnek. (mondjuk nekem vagy 15 órám van már benne, plusz a Freerideban sok rejtett küldetés van, amit még meg sem találtam)
-
gyimger
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ezt így viszont nehéz megítélned. Nem ismered még ezeket a karaktereket.
Tommy itt is sodródik az árral, és miután szétverték a taxiját, nincs megélhetése, ráadásul célponttá is vált. Illedelmesnek illedelmes, de nem nyámnyila. Salierit meg láttad képen, értem én, hogy nem félelmetes. De amikor Carlót áruláson kapja vagy megkér(?), hogy soha többé ne pótoljuk ki Paulie elmaradását, akkor a sz@r is vigyázzba állt bennem. Kép alapján nehéz ítélni, képen a 2002-es is olyan, mint a nagyapám, pedig nem is tudom, hányszor kijátszottam újra és újra.Ami a szinkronmunkát illeti, még a megjelenés előtt kerestem egy küldetést. Azt hiszem The Whore és a The Priest volt a küldetések neve, itt egybe lett vonva The Saint and the Sinner néven. A régi küldetést néztem YT-on, amikor azt hittem, hogy a feltöltő rábeszél a videóra, de nem, az a pap szinkronja volt. Jók a szinkronok, csak a minősége volt meglepően rossz.
-
ron8
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azért nem bànnám ha jönne hozzá olyan mód ami realisztikusabbà tenné a vezetést..
Egyébként teljesen igazat adok, én is így érzem ahogy te, de sajnos be kell érnünk ennyivel, ez ennyi lett, de szerintem nem is akartak több munkát belefektetni.
Bár érdekes például a Wanted poszter is ami több helyen megtalálható a játékban. Akár ezt is eltudtam volna képzelni, ahogy a Red.deadben. jót tett volna a játéknak .De mint mondtam, nem szabad úgy hozzáállni ehhez a játékhoz hogy mit tehettek volna még bele, ennyire futotta nekik és nem hiszem hogy amiatt mert nekik nem lett volna ötletük. Gondoljunk vissza a 2.részre... nekem az nagy szivfàjdalmam volt. De ahogy utána olvastam azt is a kiadó utasítására nyírtàk meg, hogy utána DLC formájában eltudjàk adni...
-
gyimger
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hogyan lett lebutítva? Mik a mai igények?
Mik azok az elemek, amik naggyá tették az eredetit, de ebből hiányzik?Nincs index? Vagy vonat? Nincs benzinkút? Az eredetiben annyira fontosak voltak, hogy ezek nélkül nincs élet? Ez nem egy szimulátor. Számoljuk már össze a fórumon, hányan vannak, akik ezeket a dolgokat egynél többször használták.
Nincs pénz, autótuning, fegyvervásárlás, ruhavásárlás, stb. Ahogy az eredetiben sincs.
Na bumm. -
Peace
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én nagyon élvezem!!! Annak ellenére, hogy a 2002-es az egyik legkedvesebb játékélményem a mai napig! Sokkal nagyobb élmény, mint a Mafia 2-3 együttvéve.
Várható volt, hogy a kor igényeinek megfelelve kénytelenek lesznek butítani, de nem is volt értelme arra várni, hogy itt kapunk egy copy-paste megoldást. A mai gémerek nagy része totálisan kiborult volna. Ezt erősen figyelembe kellett venniük, hogy nem a 30-40 éves nosztalgiázni vágyók fogják alkotni a vásárlóbázis nagy hányadát. Még nem végeztem vele, de szerintem közel járok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB piros / 12 hó jótállás
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Várható volt, hogy a kor igényeinek megfelelve kénytelenek lesznek butítani, de nem is volt értelme arra várni, hogy itt kapunk egy copy-paste megoldást. A mai gémerek nagy része totálisan kiborult volna. Ezt erősen figyelembe kellett venniük, hogy nem a 30-40 éves nosztalgiázni vágyók fogják alkotni a vásárlóbázis nagy hányadát. Még nem végeztem vele, de szerintem közel járok.