Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
-
Kidus
őstag
Ha atmaszik a szomszedba, es ott bajt csinal ( valakit megmar, vagy ''halalra'' ijeszt ), es kiderul, honnan jott, meg jogi procedura is lehet a dologbol ( de baj nelkul is lehet szvsz ).
Ezen kivul aki annyira felelotlen, hogy egy allatot a sorsara hagy, annak semmilyen eloleny nem valo a kezebe. -
Kígyó
senior tag
Hi!
Szvsz itthon még nincs elterjedt common neve, max az angolt fordítják le. Nem is olyan régen még Hadogenes bicolor-ként árulták őket itthon tévedésből..
Az állományom ritkán számolgatom, de szaporulatokat nem számítva olyan 70 egyed körül szokott lenni. Gondolom most is akörül van.
Szegeden lakok igen, Slimmel is üzleteltem már, bár mostanában nem.
üdv,
Kígyó -
Kígyó
senior tag
Hi!
Nekem is volt H. paucidens-em, gyönyörű jószág!
Saját szaporulat volt igen, de a hím nem az enyém volt, így a kicsik se mind. Elég sok pete volt a kokonban, de valami gixer volt, mivel nagy része berohadt(még a kokonbontás előtt), és elég sok pusztult el 1 vedléses kora előtt. Valamivel több mint 100 db maradt meg. (kb 1000-ből). Addig nevelem őket amíg el nem sikerül adni. Ha már színesek, akkor jobb eséllyel veszik be a kereskedők, és szerencsére a genik 1 év alatt már elég mutatósra nevelhetők. Szóval az idő nem szorít, inkább nekem dolgozik!
De a lényeg, h van velük meló bőven, főleg h nem az egyetlen szaporulatom.
üdv,
Kígyó -
Kígyó
senior tag
Hi!
Kellemes kis meló ám egy geni szaporulat. Jó nagy egyedszám, és szinte képtelenség eladni. Én is nevelgetek most egy 80db-ot, tudom mit beszélek!
Egyébként nekem az egyik kedvenc dögöm. 2 vedléses korától neveltem az anyukát, mindig jól evett, és szép nagyokat nőtt. Igazi ''ekepók''. 
Milyen skoreszt szereztél? Imperator?
üdv,
Kígyó -
Kígyó
senior tag
Örülök h tetszettek a képeim.

Mostanában sajnos elég keveset fotózgattam a pókjaim, akkor is általában csak dokumentálás okán. Egy lelakott terkóval nehéz ízléses fotót összehozni, át kell terelni a ''modelleket'' egy fotózáshoz berendezett helyre, ezzel pedig inkább ritkán stresszelem az állataim. 8-10 pókról pedig mire összejön pár használható kép, az egy fél napos meló. A lényeg a lényeg, h inkább linkelek egy oldalt, ahol van fent pár régebbi képem. (Már csak azért is, mert a képeim otthon vannak, én pedig melóhelyen
)
[link]
SAINT2102 nick alatt futnak az enyémek.
A ''kezdőpók'' témához még annyit fűznék hozzá, h szvsz olyan fajjal érdemes kezdeni ami általában gyorsan nő, és jól eszik. Tehát pl egy G. rosea attól függetlenül h sokan ajánlják első póknak, sztem nem egy ideális választás.. Brachypelmák pedig ebből a szempontból olyan határesetek, de mindenképpen jobb választás, mint egy Grammostola. -
Kobe
veterán
nekem anno ékszerteknősöm volt, az volt hogy a szekrényen tárolt akváriumból kiugrott valahogy és 3x körbeszaladta a lakást mire elkaptam ....és annál egy pók gyorsabb, szóval én elektromos kerítéssel az ágyam körül aludnék az fix....de amugy mi pénzbe kerül egy ilyne jószág ? mert van amelyik tetszik, amelyik nem olyan szőrös, latin nevén szőrüsz minimalusz....anno havernak volt egy erősen nyugdíjaskorbalépő, rokkantsegélyből élő egyede, lábainak majd a felét elhagyta élete során, na az már nem szaladt olyan gyorsan

[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
A ''fajta'' az nem csak és elsősorban rendszertani kategória, hanem általában ''féleség'' jelentéssel is bír. Tehát önmagában az hogy ''milyen fajta pókokat tartasz'' nem helytelen, ellentétben azzal ha kifejezetten a pók ''modellszámára'' céloz faj helyett fajta kifejezéssel.
Ha pedig szőrszálhasogatunk, akkor jól is nézne ki ha egy egész fajt tartana otthon
Legfeljebb valamilyen fajút.
De hogy ON is legyek egy picit: mennyi ideig élnek ezek a jószágok?
Avicularia: úgy legyen ötösöm mint ahogy megesküdtem volna hogy föl fogsz bukkanni!
A PH régi nagy nevei sosem tűnnek el egészen, hanem csak csendben figyelnek... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Autós topik
- További aktív témák...
- 2db TP-Link Deco M4R Mesh Wi-Fi
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A PH régi nagy nevei sosem tűnnek el egészen, hanem csak csendben figyelnek... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)