Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van több függvényem. Mindegyikben hozok létre más-más class-hoz gyerekeket.
A program futása során szeretném törölni az összes létrehozott gyereket, de problémába ütközöm.Az a baj, hogy ha törölni akarom őket a "stage.removeChild(ujiksz);" paranccsal, akkor
azt a hibaüzit kapom fordításkor, hogy "1120: Access of undefined property ujiksz."Kipróbáltam azt, hogy beleteszem abba a függvénybe a törlést, ahol a gyerekeket létrehozom, de így csak azokat tudom törölni, amiket ott hoztam létre. Nekem pedig az kell, hogy egy esemény lefutásakor minden gyerek törlődjön.
Gondoltam arra, hogy az összes függvényt felkészítem arra, hogy egy belső elágazás segítégével rávszem hogy csak töröljön, pl. ha a "delete=true" akkor törlés, ha nem, akkor csinálja a saját dolgát...
De ezt macerásnak érzem. Csak akkor akarom ezt meglépni, ha nincs jobb.Tehát a kérdés, hogy hogy tudok egy függvényből a másik által létrehozott class gyereket törölni, vagy pedig a több függvény hogy tud olyan gyereket létrehozni, ami kívülről törölhető.
Köszi előre is!
Üdv: Bici -
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni az AS3-mal.
Az lenne a kérdésem, hogy mi módon lehet egy MC-t kódból többszörözni úgy, hogy később az összes példányt törölni tudjam.
Jelenleg class-t csinálok az MC-ből, és abból csinálok példányokat, de letötölni már nem tudom őket.
Olvastam valami olyanról, hogy lehet őket hatástalanítani az event listener-ek kikapcsolásával, de én a memóriából ki szeretném pucolni.
Ez lehetséges?Illetve tudok egy MC-t többszörözni anélkül hogy class-t csinálnék belőle?
Köszi!
-
Sziasztok!
Flash-ben csinálok egy chat progit.
Minden üzenet új formázást kap, tehát új szövegbox.
Szeretném egyben kijelölhetővé tenni, tehát ne csak szövegenként legyen kijelölhető a szöveg, hanem tetszőlegesen. Egérrel, billentyűvel, úgy, imnt MSN-ben, vagy notapad-ban.
Erre van megoldás?Köszi!
-
válasz
Krystal_s #1055 üzenetére
Megnéztem az oldalt.
Nekem is magas a proci terhelés, de nem 1005-os, és nem is hal meg a gép, csak jó alaposan leterheli az oldal. Nem értem, hogy miért lehet.
Ha lesz időm a héten nekiállok elemezni az oldaladat (letöltöm, szétszedem, összerakom), ha nincs ellene kifogásod, és megkeresem a probléma okát. Engem is érint mert néha muszájból készítek weboldalakat.A letölthetetlen Flash videók a böngésző cache-ben sincsenek meg? Opera mondjuk e téren jobb, mert egy-az egyben tároja a fájlokat, csak át kell nevezni a megfelelő formátumba.
-
válasz
Krystal_s #1045 üzenetére
Most látom, hogy írtál nekem is.
Nekem egy ideje nem jelenetkezik a probléma. Szerintem megjavították.
Igen, nálam is 100% volt a proci terhelés, vagyis 50%, mert két magból csak az elsőt használta el.
Egyébként furcsa volt a jelenség, mert nálam FF is csinálta, de ritkábban, mint az opera, holott tudtommal ugyanazt a Flash playert használják.
Szerintem attól is függ, hogy az adott oldal milyen Flash-es kódot használ, mert a saját magam által készített Flash oldalak nem voltak hibásak, pedig hosszasan teszteltem őket az adott időszakban is.A másik topikban bunkóskodó júzert meg ne szívd mellre, mindenhol vannak ilyenek. A többség (99%) itt is jófej.
-
Előttem már válaszoltak, de megpróbálom máshogy leírni, hátha több válaszból jobban megérted.
A Flash alapformátuma az .fla, ezen dolgozol.
Egyéb (kép, hang, stb) fájlokat importálással lehet belerakni. Létrehozol egy üres doksit, és oda húzod be egérrel, vagy File -> Import.Ha olyan képet akarsz betenni Flash-be, ami simán négyszög alakú kijelöléssel van kivágva, akkor a PS-ben legegyszerűbb a crop-al levágni a felesleget, de ha lasso-val vágod körbe ugyebár görbe vonal mentén, akkor .TIFF-be mentsd el, és kapcsold be az átlátszóságot.
(A .png nálam nem szokott PS-ből működni, fogalmam sincs, miért, annyira nem értek hozzá)AS könyvről csak ennyit tudok mondani, én magamtól tanultam mindent, könyvet sosem láttam közelről a témában.
A 8-as Flash asszem, csak AS2.0-t tud. Én is eddig vagyok képben, de sokak szerint az AS3 sokkal jobb. Ehhez viszont Flash CS3 kell, ha jól tudom.Más: Én is kérdeznék valamit: régebben találkoztam olyan Flash-es oldallal, ami csak IE-n működött. Ez mitől lehet? Évek óta foglalkozom Flash-el, de elképzelésem sincs, hogy hogy lehet csak IE-n működő Flash-t csinálni.
Köszi! -
Sziasztok!
Hónapok óta szívat az Opera, és néha a FF is bizonyos weboldalaknál. Viszont közös bennük, hogy mindenhol van Flash banner, vagy az egész oldal Flash-es. A jelenség: fagyás. Csak a böngésző Task Manager-ből történő leállítása lehetséges. FF esetén hosszú idő után megkérdi, egy Flash Player nevű hibaüzi, hogy lassan fut a script, és leállítsa, vagy sem. Operánál fél óra után sincs ilyen, csak fagyás.
XP sp3 a rendszer, és már újrainstalláltam az egész rendszert szűz partícióra. Elötte is ez volt a hiba, és most utána is. Lehet, hogy a felinstallált Adobe Master Collection CS3 kavar be valamit? A flash playert mindig leszedem, ha kér újabb verziót. Win Update be van kapcsolva, és a böngészőkből is a legújabb van fent.Ha van ötletetek, szóljatok!
Előre is Köszi!
ui.: Évek óta dolgozom Flash-el, és eddig egy böngésző sem szivatott soha. Történt valami pár hónapja (október talán...) a Flash playerrel, ami ezt indokolja??
-
Mi az a sprite?
Amennyiben valami bitmap, akkor ki kell maszkolni a köröket, mivel a fless - tudtommal - nem tud képből kivágni.
Ezt úgy tudod megtenni - ahogy el is kezdted próbálni - a körökön kívüli részeket kitöltöd flúdfillel, de ez csak akkor fog menni, ha teszel köré egy bazi nagy keretet. Ez azért kell, mert a fless csak vonalakon belüli részt tud színnel kitölteni.
A keretet vagy sima ceruza vonallal, vagy egyenes vonallal tudod megrajzolni, vagy rajzolsz egy téglalapot úgy, hoyg a kitöltést kikapcsolod. Ezután jönnek a körök, majd kitöltés.
A maszkolás egyszerű: Az előbb elkészített kitöltést átalakítod mask réteggé, majd betolod alá (ha nem csinálja meg magától) az alatta lévő sprájtot (legyen pont alatta). Akkor fogod látni a maszkolt, végleges képet, ha a maszk, és a maszkolt réteg is le van lakatolva.Remélem, sikerült érthetően fogalmaznom.
-
Hali!
Stalker-2572, és Retekegér:
A ff letöltő nem minden esetben műxik. A tuti megoldás, ha a böngésző átmeneti tárolójából kimazsolázzátok. Kissé pöcsölős megoldás, de ha közvetlenül a weboldal látogatása elött törlitek a tárolót, akkor már nem vészes.
IE: C:\Documents and Settings\felhasználónév\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5 - itt lesznek csúnya nevű könyvtárak, és abban vannak a fájlok.
FF: - sajna nálam FF esetén sosem működött, mert nem egy-az-egyben rakja bele a fájlokat, hanem valami kódolással.
Opera: - C:\Program Files\opera\profile\cache4 - itt át kell nevezni a fájlokat, mert a kiterjesztést megváltoztatjaÜdv.: Bici
-
válasz
donsergiooo #875 üzenetére
A silverlight.net oldalon mindent megtalálsz.
Én már próbáltam. Körülményesebb, mint a Flash, és lassabban fut. -
Na, akkor nem jó a loadmovie.
AS3-ban ezt flash.display.Loader()-nek hívják, és nem tudom, hogyan kell használni sajnos.
...gugli, vagy flash help, vagy swf.hu -> segédletek...
Az swf.hu fórumába érdemes regisztrálnod, mert az kifejezetten Flash-el foglalkozik. Nekem is rengeteget segítettek már.Üdv.: Bici
MOD: Ha mégis maradnál az AS2-nél, akkor a loadmovie - alaphelyzetben - egy újabb rétegre rakja a betöltött képet, vagy mozit, ezáltal minden képkockán látszani fog. Biztos lehet ezen változtatni, de én inkább úgy oldottam meg ezt régen, hogy az mc-be csináltam mégeyg mc-t, arra a frame-re, ahova kell, és abba töltöttem be a kívánt adatot.
-
válasz
lorant80 #860 üzenetére
Attól függ, milyen Operát használsz...
Nekem a 9.5 alfával csinálta ezt. A 9.21-esnél egy sima cache frissítés megoldotta a dolgot. Ha jól tudom, akkor minden böngészőhöz külön le kell tölteni a Flash playert. Nekem legalábbis nem ment a fless opera alatt, amikor először felrakta, hiába volt Firefox-hoz letöltve a flash player. Bár lassan másfél éves a vindózom, lehet azért volt hülye.
Próbáld ki a kess ürítést, aztán telepítsd a flash playert. Ha ezután sem megy, akkor passz. Talán sütik törlése... -
válasz
vkrisz82 #857 üzenetére
A sharedobject-nek nézz utána, az való erre a célra.
Primőr: Ez nem ilyen egyszerű. Én régen egy rajzfilmstúdióban dolgoztam Flash-el, és volt olyan anim, amit 2 óra alatt össze lehetett rakni, és volt 3 hónapnál tovább tartó cucc is. És nem volt annyival szebb, látványosabb, mint amennyivel több idő volt megcsinálni.
A megrendelő marhaságaitól függ. Általában, aki nem ért hozzá, olyanokat kér (Murphy), amit a lehető legnehezebb megcsinálni.
80-at egy Flash animért? Milyenért? Egy komplett videoklipp, vagy egy villogó banner? Nem mindegy!!Milyen nehéz? Attól függ, hogy ráál-e az agyad. Van aki élvezettel csinálja, neki könnyű, van, aki csak egy jó pénzkereseti lehetőséget lát benne, semmi többet. Ő valószínűleg vért fog pisálni. Kivéve, ha annyira szereti a pénzt, hogy be tudja magának magyarázni, hogy szereti csinálni.
Nekem gyerekjáték volt, mert szerettem csinálni. Ex-kollégámnak nagyon nehéz volt, mert egyszerűen másfele ment az agya, pedig ő sokkal régebb óta foglalkozott ilyesmivel, csak ő ugyebár papíron.
-
válasz
FireShadow #854 üzenetére
Hali!
Nagyon jó az 5let, én is akarok majd ilyesmit csinálni, a Flash helyett én Javascript-CSS-HTML típusúra gondoltam, de kétségtelen, hogy a Flash-ben több a lehetőség, és a kompatibilitással nincs gond.
Így előre nincs ötletem, hogy mire figyelj, de ha majd konkrét kérdés lesz, szívesen segítek, ha tudok.
Talán annyi, hogy igyekezz mindent "elegánsan" megoldani, vagyis ne legyen túlságosan szétszórva a kód, csak akkor, ha feltétlenül indokolt! Ez azért fontos, hogy később ne kelljen újra végignézni a szerkezetet, ha fejleszteni akarod.
Flash-ben elég könnyű eltévedni egy bizonyos számú mozi felett, mivel mindenhez lehet szinte script-et rendelni.
Mindennek legyen egyértelmű neve, és átláthatóan írd a programot!De sztem evvel nem mondtam túl sokat...
-
Na, az előző megoldódott, de van újabb kettő:
Hogy lehet egy moziban lévő másik mozik úgy duplikálni, hogy az új mozi ugyanoda kerüljön, mint ahol az eredeti van, vagyis ha tul_mc-ben vagy egy adat1 nevű mozi, akkor csinálni akarok mellé egy adat2-t, ami pont ott van, ahol az adat2 (ugyanazon a layeres, stb.)
És mindezt a tul_mc-n kívülről.
Hogy tudok egy ciklusban generált moziból az előzőre hivatkozni?
Így nem megy: ''_parent.tul_mc'' + i
Azt szeretném megoldani, hogy egymás alá kerüljenek a mozik, és ha valamelyik mérete változik, akkor az alatta lévők kövesség ezt a változást.
Lényegében azt akarok lekérdezni, hogy az előző sorszámó mozi hol helyezkedik el, és milyen magas.
Köszönöm!! -
Szisztok!
Sok mc-t szeretnék csinálni, amikben van egy-egy szövegdoboz.
Egy tömb i-edik elemét akarom beírni a szövegdobozba. Ez a kód jelenleg:
ttul = new Array();
ttul = src.split(String.fromCharCode(13));
for (i=1; i<ttul.length; i=i+3)
{
m=''tul_mc''+i;
duplicateMovieClip(''tul_mc'',m,i);
setProperty(m,_y,i*33);
m.altul_mc.altul.text=ttul;
trace(ttul);
}
Odáig jó, hogy megvan a sok mozi, de nem íródik a szöveg a helyére. Ott lehet a baj, hogy az m változó szöveg típusú, és nem tudom, hogy lehet igazi változóvá alakítani. A Setproperty még műxik, és a trace is jó értéket ad vissza.
Kösszi! -
Sziasztok!
Tudtok valami jó - és viszonylag egyszerű - módszert arra, hogy IE alatt ne kelljen fölöslegesen klikkelni a Flash movie-ra??
Van valami FlashObject-es oldal, de abból egy árva kukkot sem értek. Hetek óta szenvedek vele, és még mindig nem sikerült átültetni az én oldalamba...
dorka+: A multimédiás CD-t .exe formátumban akarod futtatni, vagy swf-ből?
(azért kérdezem, mert így egyszerűbben utána tudok Neked nézni.)
[Szerkesztve] -
válasz
andriscs #787 üzenetére
var loadit_lv:LoadVars = new LoadVars();
loadit_lv.load('filenev.txt');
loadit_lv.onData = function(src:String)
{
if (src != undefined)
{
tomb = new Array();
tomb = src.split(String.fromCharCode(13));
}
}
A filenev.txt file-ból beolvassa az adatokat az src nevű változóba, majd a split utasítás szétszedi az egész fájlt a tomb nevű tömbbe. A String.fromCharCode(13) azt jelenti, hogy az soremelés legyen az elválasztó karakter. Vagyis a txt file sorai kerülnek a tömb egyes elemeibe. Lehet pl.: '_' is, itt az egyes változókat alsóvonal választja el. De bármi más karakter is lehet.
Más téma: Megjelent már a Flash9 bármilyen formában? Haver valami olyasmit mondott, hogy neki már megvan... Én sehol sem találom, csak valami AS3 kiegészítőt Flash8-hoz. Ez lenne az?
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Egy nem teljesen szokványos kérdésem lenne hozzátok: Flash rajzfilmeket készítek, és szeretném őket DVD-re írni. Mindössze annyi a probléma, hogy nem tudom jó minőségben avi-ba exportálni a filmet. Hiába kapcsolom be a smooth-ot, nem lesz jó a minősége. Pedig a filmem 768x576-ban készül (próbáltam már 720x576-ban és 720x540-ben is), de valahogy mindig túl pixeles lesz, vagy túl elmosott. Próbáltam BMP szekvenciát exportálni, és ennek már elfogadható lett a minősége, de így meg nincs hang, és ha wav-ot exportálok mellé, akkor meg az lesz recsegős... és különben sem tudok olyan progit, amivel lehetne bmp szekvenviából + wav file-ból dvd-t kreálni.
Szóval, ha van ilyen irányú tapasztalatotok, ötletetek, akkor írjatok az apro@sihu.hu címre, vagy ide!
Köszönöm Szépen Mindenkinek!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest