- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
whasdar
csendes tag
Sziasztok!
A pénteken említett 16G memória probléma megoldódott(99%, hogy a video kártya esetében volt valami(érintkezés) probléma).
Utolsó problémám a videó kártya. Jelenleg(kölcsönkapott) Gigabyte GT210-et használok - tökéletesen működik. De vennem kellene egy sajátot. Tehát az(vélt) igények:
- ár legyen <~ 25.000
- jó lenne, ha passzív hűtés lenne(a felsőbb kategóriában bizonyosan nem lesz ilyen)
- 2 monitor támogatása
- SL, és Lion kompatibilitás
- szokásos dolgok támogatása (QE/CI, stb)Máté94 a Sapphire HD6450-et ajánlotta.
Ezen oldalakon találkoztam a GT240-re való utalással.Kérlek segítsetek.
Köszi
zs
-
whasdar
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ahogy tegnap írtam, sikerült az első elindulás. Ha nagyfelbontásu(1600x1200) monitor-t teszek a gépre, akkor mennek a nagysebességű(hardveres gyorsítású) képernyő funkciók.
(ezt sem értem, de nem nagyon zavar).Az már inkább, hogy beletettem 16G memóriát(4-el tökéletsen ment), és fagyás.
-v valami ioerror hibát írt ki(most nincs nálam a pontos infó).Kivettem a memóriát, és ment minden újra. Erre valami ötlet?
A másik problémám, hogy csináltam egy system upgrade-et(végig sem ment rendesen. kírta, hogy az upgrade hibás). Erre el sem indul.
Pedig ez azért kellene időnként sztem.Erre valami ötlet?
-
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14629 üzenetére
Igen jó hírem van.
Feléledt a SL. Minden nagyon jó, és gyors, kivéve a nagysebességű videó támogatás nem megy. Videó kártya: Gibabyte GT210 1G
Mostmár a végleges kártya beszerzése lesz a következő projekt.
Eddigi segítségedet köszönöm szépen!!
(sajnos nem tudom, mely elem változtatása hozta meg a várt sikert, de a memória nem volt megfelelő helyem, bios F11-et frissítettem, és a bios beállításokat tételesen átnéztük, hardveres szakértővel.)
-
whasdar
csendes tag
válasz
whasdar #14617 üzenetére
Fotózás holnap fog menni.
De ami érdekes: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.7
Itt benne van a támogatott lapok közt, de a 10.6.8-ban már nincs benne.
Ráadásul a tony-s hcl listában sehol nem szerepel.bios doksit kinyomtattam, és lépésről-lépésre átnézem.
Graphics Enabler=yes. Ezt én tudom állítani? (én ahogy látom, a Beast állítja, de lassan semmiben nem vagyok biztos)
Reset a telepítés után - Itt a rendes kilépésre kell gondolni, ugye?(nem reset gomb)
Eddigi segítséged köszönöm, este újra próba.
-
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14613 üzenetére
A lion-ról átmenetileg lemondtam(ha a SL felmegy, lehet teszek egy próbát).
Az SL -v vel legtöbbször addig megy el, hogy betölti a drivereket, kernel elindul(sztem), és
elég sokáig eljut. Amikor kiírja a MAC címet, utána szokott megállni.(megjegyzem, így volt ez a IDE lemezzel, és az alaplapi grafikával is)Egy észrevételem van még: USB-s billentyűm van(van ahol ezt ajánlják, máshol PS2-eset)
Így csináltam: http://logout.hu/bejegyzes/gotz/osx_telepites_h55m-ud2h_i5_650_4gb_ram_8600gt/hsz_1-50.html
-
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14513 üzenetére
Továbbra sem boldogulok.
- Rendszer: H55M-UD2H (F10) - 4G - SATA hd(első eszközként)
- bios beállítások bizonyosan jók
- kölcsönkértem egy Gigabyte - GT 210 -1G videokártyát
- kipróbáltam 2 telepítőanyagot(10.6.0-ról 10.6.8 és 10.6.3-ról 10.6.8)
- ezeket állítom(utoljára):
- System Utilities
- User DSDT ( a bios verzió stimmel)
- JMicron36xATA
- ALC8xxHDA
- AppleHDARollback
- IOAHCIBackStorageInjector
- Lnx2MAC
- OSX86 utilitiesDVI csatlakozó
Valaki esetleg tudna segíteni?
-
-
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14507 üzenetére
Értem. Bár a telepítésen (első, és második fázis) eddig túljutottam. Csak amikor éledni kellett volna...(bár szerintem addig el sem jutott)
Milyen kártyát javasolnál? Nincs szükség nagy grafikai teljesítményre(munkához szeretném használni), bár 2 monitor meghajtásának lehetősége jó lenne.
-
whasdar
csendes tag
válasz
Máté94 #14505 üzenetére
Válaszod köszönöm!
Van SATA-s eszközöm, de mivel éles adatokat tartalmaz, nem próbálokoznék. Próbához kérek egyet kölcsön.
Jól látod. Integrált HD-grafikával próbálkozom. Teszt telepítés idejére HDMI-re teszem.
(azért nem használom mindig, mert zajok vannak képernyőn. (árnyékolás? földelés? valami nagyobb zajforrás?))Köszi még 1X
zs
-
whasdar
csendes tag
Üdvözlöm a Nagyérdeműt!
Ha lehetséges, 2 kérdésem lenne a fórumhoz!
Elöljáróban elmondanám, hogy teljesen kezdő vagyok, és egy H55M-UD2H-ra szeretnék feltenni egy Snow Leopardot. kb. 20x telepítettem újra, és már csak néhány tétel lehet a hibás(sztem).
Tehát:
- mindenképpen SATA-s merevlemezre megy fel az OSX? Azt olvastam, hogy igen, de volt ahol írtak sikeres telepítéseket.
- a monitorom (jelenleg) D-sub vezetéken van meghajtva. Mindenképpen kell a HDMI?Válaszokat előre is köszönök!
Zs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen házat vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Konteó topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged