-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem mondani olyan PC alkatrészeket, amivel csont nélkül felmegy mondjuk a mavericks vagy az el capitan?
Amim van:
i7 4770K
Kingston fury black 8G
Asus GTX 750 2GB
WD Black 1TB
Kingston 120GB Hyperx SSDGondolom a többi nem lényeges.
Ha alaplapot, vagy bármi mást cserélnem kell ahhoz, hogy csont nélkül felmenjen az OSX és tökéletesen működjön, megteszem. Van erre mód? Tud valaki ilyen alkatrészeket mondani, aminél nem kell szenvedni?Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
RoryBreaker #24819 üzenetére
Van 1 kis bibi....
Ugyan működik a sleep, de ébredés után nincs hang... -
-
RoryBreaker
aktív tag
És működik!!
Csak 1 audio és 1 LAN kext kellett és tökéletesen működik úgy néz ki.
A HDD boot készítés volt a probléma semmi más. csak 512-es byte/sectorra csinálja meg, az én vinyóm meg amire először próbáltam 4096- os volt. ennyi.
Most már csak 1 a problémám...
Mit kell tennem ahhoz, hogy sleep működjön rendesen?Jelenleg csak a monitort sleepeli
Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
Rájöttem mi volt a probléma....
A HDD boot az 512 / 4096 default block size miatt nem volt oké.
Most bootol, viszont új probléma, ha restart-ra nyomok, akkor lefagy.
+ mielőtt hdd ről bootoltam a LAN ment. Most nem megy.
Lehet ezt a multibeastot úgy beállítani, hogy ne csináljon semmi egyebet, semmi bootflaget, csak a bootsectort csinálja meg?
Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Titmouse09 #24800 üzenetére
Partition magic, vagy paragon partition manager
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24798 üzenetére
Na igen, látom, hogy ez barátibb...
Már legalább akar bootolni a vinyóról azt látom, de sajnos boot0 error-t kapok.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
bajnokpityu #24796 üzenetére
És ha ezzel oldom meg mármint ha megtudom akkor nem is kell a chimera meg a multibeast?
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
davidsz #24793 üzenetére
Asus H97-PLUS
Core i 5 4690 (haswell)
8G Kingston fury blu 1600Mhz
Asus GTX 770 OC 2GHa elindul -v vel akkor a videókártyát szépen felismeri, ugyan így a LAN-t.
A hangkártyát nem találja egyedül, ami realtek valami. De gondolom ez a legkevesebb.A -v aggaszt.
De nem is értem. A -v csak azt csinálja, hogy mutatja a dolgokat bootolás közben, nem pedig az almás képernyő látszik nem?Akkor ez mi már, hogy csak -v-vel indul el.
Ha nem -v zek, akkor meg ez a hibaüzenet van amit már írtam.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Titmouse09 #24791 üzenetére
Köszi, de ez nekem már sok
Reménytelennek tűnik az egész... -
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok
1-2 kérdésem lenne, miután a le0rás szerint sikerült telep0tenem a mavericks-et a pc-mre
ez látszik is, hogy nem 0rok hosszú i-t.Na de nem ez a lényeg, hanem, hogy hogy oldom meg azt, hogy ne kelljen a pendrive és ne kelljen minden bootnál beirogatnom, hogy maxmem= 8 giga. Csak mert a maxmem nélkül nem indult el. Mást nem kellett használnom, minden megy rendesen, csak a hangkártya hiányzik. De azt majd megoldom gondolom.
A multibeast látja a chimera-t, de ott nem tudom hogy kell csak a maxmem parancsot alkalmazni vagy hogy mondjam.. , csak előre definiált boot optionsokat találtam.
Még nem használtam ilyet.
Erre kellene 1 kis seg0tség
Köszönöm!
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is az lenne a kérdésem, hogy ezen a configon fut-e, illetve ha igen, akkor mennyit kellene mutyikolni, hogy megbízhatóan fusson a yosemite.
Asus H97-PLUS alaplap
Intel core i5 4690 (haswell)
8G kingston fury blue RAM
ASUS GTX770 OC 2GB videókártya.a többi gondolom részletkérdés.
Köszönöm!
-
RoryBreaker
aktív tag
Ha felment a rendszer, és működik. Megoldható valahogy, hogy ne kelljen neki boot dvd vagy pen drive? Mondjuk vinyóról is lehet pc-n bootolni osx-et valahogy?
-
RoryBreaker
aktív tag
Valaki esetleg tudna olyan hardverelemeket mondani (alaplap, proc, memória) amik ma ésszerű árban kaphatóak és a legproblémamentesebben megy fel a configra a mavericks? Mondjuk valami i3-as proc+lapra gondoltam. Elég az alaplapi videó, ha mondjuk valami intel hd4000 vagy hasonló.
Van ilyen config?
Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
cacater #23659 üzenetére
De jó neked, hogy ezt így vágod... Én odáig sem tudok eljutni, hogy csináljak egy telepítőt usb-re.
Nekem csak az icloveres megy, ami valami usb bootos intel pc-s verzió, amit torrentről töltöttem. Mondjuk feltettem hozzá a lan kextet aztán megy minden, csak nem érzem stabilnak. Pl ha néha rányomok a mac névjegyére akkor újraindul -
RoryBreaker
aktív tag
Nem tudja valaki, az miért lehet, hogy vimeo, vagy yotube film lejátszásakor mindíg megáll 3 másodpercnyi lejátszás után?
A másik gond, hogy az egér scroll túl gyors, pedig feltettem a microsoft egér mac driverét is. Nem tudom már lasabbra állítani.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Eddig régi pc re próbáltam mac mavericks et varázsolni., most kellene valami normálisabb megoldás, mert ezek a multi, meg ilyen olyan beastos megoldások elég szarok. A mostani 775- ös lapomra is csak az icloveres mavericks kúszott fel, de az nem igazán stabil.
Arra gondoltam, hogy veszek valami teljesen kompatibilis hardvert, pl egy i3-at egy GA-Z87MX-D3H lappal.
Na most erre úgy menne fel az os x mint egy normál mac-re, vagy itt is mutyikolni kellene valamit? Illetve itt is szükség lenne bootoláskor usb stickre, vagy dvd-re amin a boot cucc van?
Köszi, bocs a hülye kérdésekért , de kezdő vagyok os x el.
Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
Sikerült egy USB-s installos clover bootos 10.8.5-öt feltennem, működik is szépen minden, a kérdésem, az, hogy mindenképpen kell a bootoláshoz az usb, vagy meg lehet oldani, hogy ne kelljen? Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
Szóval bootoláskor mountolta a vinyót, viszont dsmos has arrivednél nem akar továbbmenni. Ugyanez a videókártya volt benne, amikor már egyszer feltelepedett, csak nem látta a vinyót.
Van esetleg valami ötlet?
Bootflageket megpróbáltam, sokan azt írják, hogy ez videókártya gond, de már próbáltam úgy is, hogy kivettem a videókártyát, csak az alaplapit hagytam, úgy sem ugrik tovább a dsmos has arrived-ről.Köszi a segítséget!
-
RoryBreaker
aktív tag
Tudnátok segíteni? Feldobtam egy mountain liont, csak hogy tudjam a 10.9 telepítő pendriveon cserélni 3 kextet. A kextek megvannak, de nem találom a mappákat, ahova be kellene másolnom. Hogy tudom ezt megtenni? Köszi!
-
RoryBreaker
aktív tag
Zsír, Jó neked, én még szenvedek
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
LógaGéza #23268 üzenetére
Közben rájöttem, hogy elméletileg fel tudok tenni egy iatkos mountain lion-t és ott tudom a pendrive-ot manipulálni, kexteket ide-oda másolgatni (elvileg) ha az úgy szerinted jó lenne, miután kiderítettük, hogy milyen kext is kell. Ha lennél olyan kedves és mondanál nekem egy email címet, akkor elküldeném neked a panic képernyőt, meg közben aida64 is van a gépen, szóval meg tudnám nézni amit kell vele.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
RoryBreaker
aktív tag
ja bocs, emailből másoltam, nincs melléklet, meg magázok benne valakit
-
RoryBreaker
aktív tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni telepítéssel kapcsolatban.
Adott egy pendrive mac osx 10.9 mavericks retail telepítővel + multibeast.
Sikerült eljutnom a telepítőig, viszont nem látta a winchesterem amire telepíteni szeretném.A konfiguráció:
(Dell optiplex 755 MT)
alaplap: Intel, csak annyit tudok róla, hogy gm819, q35 (gyári dell optiplex 755 MT lap)
proc.: core 2 duo E8200
amire telepíteni kellene: 2,5” Samsung 320GB sata II(Windows 7 alatt tökéletesen működik a gép már jó ideje)
Alaplapi eszközöket kikapcsoltam, AHCI módban a sata, csak egy pci-e nvidia gtx650 van benne, HDMI –vel összekötve egy kijelzővel.
csak úgy sikerült telepítenem, hogy külső USB rackbe dobtam a winchestert, (úgy látta csak), akkor a telepítő végigment, viszont utána bootolni nem tudtam a winchesterről úgy, hogy usb-n maradt. Amikor megpróbáltam úgy, hogy visszatettem sata kábelre a gépbe, akkor pedig valami hibaüzenettel folyamatosan megáll. Ha jól gondolom valami AHCI hiba. (csatoltam a képernyőt)
mind a 4 sata csatira próbáltam dugni a winchestert, nem látja. Minden felesleges dolog le van húzva a sata végekről.
Lehet nem jól sejtem, de gondolom az alaplapom körül lehet valami gond. Gondolok itt a sata vezérlőre.
De csak próbálkozom, annyira nem értek az OSX-hez, viszont, most kellene egy mac rendszer.
A lényeg, hogy kellene egy gépet összefabrikálnom, ha lehet ebből az optiplexből. Gondoltam arra, hogy az e8200 alá kellene valami olyan lap amivel működik. Már ha ez a probléma Ön szerint.
Tudtam szerezni egy asrock G41C-GS lapot, azzal van értelme próbálkoznom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged