- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Rendes Pendrive-ra a MyHack nekem durván 30 perc alatt megcsinálta a telepitőt.
Miután fent van a rendszer, multibeast-ből telepitsem az EasyBeast-et is vagy csak a kexteket ? -
RaZroX
addikt
Kész! agyvérzést kaptam.. már majdnem kész volt... egy alkalmazás miatt nyomtam egy Esc gombot, de nem vettem észre, hogy a MyHack van előtérben és lemégsézte az egészet.. mind a 4 óra munka kukába ment egy gombnyomás alatt... Elegem is lett majd hétvégén talán nekiállok megint..
-
RaZroX
addikt
Soha többet nem csinálok telepitőt SD kártyára... már órák óta csinálja a MyHack....
-
RaZroX
addikt
Most ugytünik a MyHack megbirkozik vele ugyhogy egyenlőre megvárom hogy sikerül-e neki
-
RaZroX
addikt
Mert a UniBeast kidob azzal hogy sikertelen...
Szerk.: Be kell másolni az App fájlt az Applications mappába és akkor fogja látni a UniBeast elméletileg ugye ? Na az egyiket nem hajlandó feltelpiteni a pendrive-ra mert hibát dob ki, a másikat meg nem tudom betenni az Applications mappába mert "nem olvasható".... A harmadik meg egy iso ugyhogy azzal nem is fog müködni..
-
RaZroX
addikt
Meg annyi, hogy gondolom az nem gond ha nem 10.8.0-ás telepitőm van hanem 10.8.3 ugye ?
-
RaZroX
addikt
Egyszer van szabad napom, hagy hasz náljam ki
-
RaZroX
addikt
Na én ma felrakok egy Retail ML-t. Láttam hogy többen irták hogy az iBoot nem nagyon működik vele, szóval mit használjak a Mountain Lion-höz ?
-
RaZroX
addikt
válasz
bajnokpityu #20982 üzenetére
*UniBeast
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
Üdv újra itt!
Na megint szeretnék OS X-et, de ezúttal 10.8.x-et!
Anno ezen a gépen Snow Leopard 10.6.3 (iAtkos) ment, minden működött! Azóta lecseréltem a P4-es procim egy E6300-ra, ezt leszámítva a konfig nem változott csak belekerült még egy HDD.Van egy 80GB-os és egy 160GB-os HDD. Azt szeretném, hogy a 80-ason 40-40 elosztásban legyen egy Windows 7 és egy Mountain Lion, a másik 160-as HDD-n meg legyen minden adatom amihez mindékt OS hozzáfér teljes mértékben (tehát tudja írni olvasni).
Konfigom:
Lenovo ThinkCentre M55p
-E6300
-4GB DDR2 800MhZ
-NVIDIA GeForce 9600GS
-2db SATA HDD (80 + 160)
-SATA Only Read DVD ODDMég sosem tettem fel OS X mellé Windows-t is szóval ilyet most csinálnék először. Retail Lion telepítéshez már volt szerencsém, meg rengeteg iAtkos-hoz szóval nem vagyok full kezdő, de szakértő sem
Előre is köszi!
-
RaZroX
addikt
Olyat össze lehet hozni, hogy leválasztok egy 10GB-os részt a HDD-ről, arra felrakom a Retail Snow Leopard telepítőt és onnan install a másik partícióra ?
-
RaZroX
addikt
Hogy tudok olyan appokat feltenni amik 64 bites procit igényelnek ? Maga a procim 64 bites, de telepítéskor az after effect cs5 még is azt irja hogy nem kompatibilis...
/iAtkos s3 v2/
-
RaZroX
addikt
válasz
Phantomhive #20487 üzenetére
Hank's Intel E1000e Kextet használok
-
RaZroX
addikt
válasz
dzsumpika #20474 üzenetére
10.5-öt ne tegyél fel, az kb olyan mintha Win98-at akarnál használni. Arra már a Chrome sem megy fel.. Nekem 10.6.3 van de így is van jó pár dolog ami nem megy fel már mert frissebb rendszer kell neki. Próbáld meg tiszta vinyóra, ha az sem megy akkor esetleg még egy iAtkos L2 for AMD users-t próbálj ki, de jobb ötletem nincs. Ez az AMD-s dolog nehéz lesz és nagyon kicsi az eséje hogy menni fog.
-
RaZroX
addikt
válasz
dzsumpika #20472 üzenetére
Ha jól értelmezem (ami nem biztos mert most keltem
) akkor a HDD-n már van egy Windows. Na azt le kell sikálni és tiszta vinyóra kell feltenni az OSX-et. A "Still waiting..." -es dolog ha jól tudom HDD gondra utal, tehát érdemes megpróbálni egy letisztitott HDD-re felrakni, lehetséges, hogy jó lesz.
-
RaZroX
addikt
válasz
freelanced #20445 üzenetére
Ugyan azon a HDD-n lenne két partíción ?
-
RaZroX
addikt
válasz
freelanced #20442 üzenetére
Csak egy jó tanács: Nem tudom, hogy mennyire vagy otthon az OS témában, de ha Windows-on kívül mást még sose használtál akkor előbb kicsit olvass utána a dolognak, csak hogy tudd mivel álsz szemben
Lehet hogy egyből felmegy a rendszer és faja lesz meg minden, lehet hogy vagy 10x újra kell telepíteni mire véglegesen jó lesz... de ha a végén rájössz hogy neked a Windows való akkor utóbbi esetben lehet kicsit ideges leszel az "elpocsékolt" idő miatt. -
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20411 üzenetére
Sajnálatos
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20407 üzenetére
Na megy a sleep
Kext Utility-vel telepítettem. És villámgyors
Kattintok egyet és alvobol 1mp alatt előttem van minden
Csak az egér nem megy, ki kell huzni és vissza kell dugni hogy müködjön
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20407 üzenetére
Értem. Ha behal tőle a rendszer akkor lehet kérnék majd segítséget a manuális törléshez, mert ilyet még nem csináltam.
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20405 üzenetére
Köszi szépen
Mi a legros szabb ami történhet ?
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20403 üzenetére
hmm. Még meggondolom.. nem merek neki álni mert félek, hogy szétcseszem a rendszert és az most nagyon nem hiányzik
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20401 üzenetére
Nálam is csak auto van. Amúgy igen épp a problémákat akarom elkerülni, azért kérdezem, hogy hátha csinált-e már valaki ilyet mert akkor az tudja, hogy melyik sleep enabler kell nekem
-
RaZroX
addikt
iAtkos S3 V2 alatt hogy érdemes megcsinálni hogy legyen sleep ?
-
RaZroX
addikt
Nálam most valamiért csak minden 2. indításra van net..
Hank's AppleIntelE1000e kextet használok (MultiBeast-ből) Anno ilyet nem csinált, azóta volt reinstall és most amióta fent van csinálja..Gondolom ez is iAtkos gond de azért ha valakinek van ötlete szivesen fogadom.
-
RaZroX
addikt
Mért van az, hogy a VLC-t nem tudom átmásolni az Applications-be ? De csak azt... minden mást fel tudok rakni, VLC-t letöltöm majd másolás közben ezt kapom.
iAtkos S3 V2 10.6.3 van fent. Tudom hogy iAtkos helyett Retailt kéne meg hogy ezek a kutyult szarok... hát szarok, de eddig ilyet nem csinált.. Mármint multkor csinálta, nyomtam egy reinstall-t és most se jó, de előtte akárhányszor fent volt sose volt ilyen probléma.
-
RaZroX
addikt
Ja hoppá benéztem hogy kinek ment a válasz. Akkor az előző Hsz-emet ne vegyétek komolyan
(#20359) a1200: Amúgy még a 10.8 is menne rajta ha vennék bele egy Core 2 Duo-s procit. De P4-el sajnos 10.6-nál nagyobb nem megy fel.
Alaplapról meg annyit még, hogy nem attól lesz megfelelő egy lap, hogy új.
-
RaZroX
addikt
Üdv!
iAtkos S3 V2 (10.6.3) alatt nálam ha nagy a hangerő akkor recseg a hang. Olvastam anno, hogy a Hz-eket kell állitgatni, de már nem emlékszem mivel mit és hogy. VoodooHDA alatt megy nálam a hang. Tud valaki helpet ?
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20311 üzenetére
Hát ha lenne olyanom nem pöcsölnék ezzel hidd el
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20309 üzenetére
GPT
-
RaZroX
addikt
válasz
mongoose123 #20307 üzenetére
Azt már csináltam párszor
Disk Utility-vel vagy 5x, Carbon Copy Cloner-rel meg 3x kb
Most Single Layer-er Snow Leopard Retail-t próbálom majd meg. -
RaZroX
addikt
Tudom, hogy rejtett fájl. Tehát akkor Snow Leopard-hoz ez az írás nem is használható.
Egyéb ötletek vannak ? -
RaZroX
addikt
Nálam nincs Base System.dmg
Ilyenkor mi a teendő ?
-
RaZroX
addikt
SOS segítség kéne.
Retail Snow Leopard-ot telepítenék a gépemre (jelenleg iAtkos S3 V2 van rajta)
Kiírtam a retail telepítőt egy SD kártyára a megfelelő módon ahogy kell, iBoot Legay-t (p4 miatt a legacy) egy ujrairható DVD-re írtam ki, igaz az írás végén dobott egy hibaüzenetet a Windows-os gép de ettől függetlenül megy az iBoot, tudok róla rendszert is bootolni.Na de az SD kártyát nem látja amiről telepíteném a rendszert. Megcsináltam a telepítőt Disk Utility-vel, nem látta.. majd megcsináltam Carbon Copy Cloner-rel de az sem segített. Elpazaroltam rá vagy 4 órát, csak a Carbon Copy Cloner 2,5 óráig csinálta a telepítőt
Nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni benne!
-
RaZroX
addikt
Közben én sikeresen fel update-eltem az iAtkos S3-at 10.6.7-ig, szóval most örülés van
Viszont mintha most kevésbé lenne smooth a rendszer.. pl ha lerakok valami a dock-ra az nem teljesen folyamatos, meg a spaces felületben a desktop vátlások is picit akadnak. Ezzel ellentétben ha megnyitom Dock-ról az Applications-t akkor az teljesen smooth Grid nézetben is pedig ez régebben picit akadt..Lehetséges hogy új VGA kext kell ? Most egy szimpla NVenabler van fent amit még az iAtkos telepítőből tettem fel.
(nvidia GF 9600GS)
-
RaZroX
addikt
válasz
ritterkrisz #20284 üzenetére
Picivel több infót légyszi. Milyen gépre mit és telepítés vagy boot közben ?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Ez alapján akarok iAtkos S3 V2-t 10.6.7-re update-elni. Nekem P4 miatt moddolt kernel van (qoopz 10.3), szóval combo update után azzal nem lesz gond ?
-
RaZroX
addikt
Erre valaki valami ötletet ?
-
RaZroX
addikt
Na eljött az idő, hogy Retail-ra váltsak
iAtkos S3 V2 alatt nálam amikrofon érzékenység nagyon alacsony, használhatatlan. Ez Retail alatt megjavulhat ?
Mivel nekem P4-es procim van, így kell neki a qoopz 10.3. Na ezt Retail alatt hogy oldom meg ? Mert az iAtkos is csak akkor volt hajlandó elindulni, ha a Customize résznél ezt bepipáltam.
-
RaZroX
addikt
Na közben nekem is kéne egy kis Help..
Ugye nekem iAtkos S3 V2 van fent (10.6.3) Ez annyira régi, hogy a UniBeast sem megy rajta, szóval egy retail Lion-t se tudok feltenni, nem hogy Mountain Liont..
Az sem játszik, hogy fel updatelem a rendszert, mert 10.6.8 combo update után restart és többet nem hajlandó elindulni a rendszer.. probáltam visszamásolni a kexteket, illetve EasyBest installt és azt is, hogy semmit nem csinálok csak update majd restart, de nem hajland ó működni. (gondolom mert iAtkos)Szóval a nagy terv az volt, hogy iAtkos L2 fel és onnan unibeast-el retail Lion vagy Mountain Lion.
Na de az iAtkos L2 telepítése elakad a szürke almánál. Nem jelenik meg a karika, csak megáll az almánál, nem olvassa a DVD-t sem és nem reagál rá ha kiveszem, szóval teljesen lehal a telepítő. SATA AHCI ki vagy bekapcsolása sem segített.Az iAtkos L2-t PowerISO-val írtam egy Windows-os gép alól mert .dmg a fájl, és mert nekem csak DVD olvasóm van. Kiírás közben dob egy üzenetet, hogy valamit nem sikerült olvasnia, de az írás sikeres.
Szóval a kérdésem az, hogy legalább egy Lion-t hogyan varázsoljak fel ?
Ez a 10.6.3 már annyira régi, hogy vannak appok amik nem is mennek rajta, szóval mindenképpen szeretnék frissíteni.
(#20213) d3kk Persze, hogy hamarabb bootol mert kapásból nem kell várni a bootloadernél
Meg az PC-re lett kitalálva
De nálam most nem azon a 10mp-en fog mulni, hogy milyen rendszer van fent.
-
RaZroX
addikt
válasz
ficere #20208 üzenetére
Pedig nem az
Amikor bejön a bootloader, beírod ezt: -x
Elindul a rendszer safe módban, megnyitod a system/libary/extension mappát és kitörlöd az nvidia kexteket. Aztán restart, de mostmár -x nélkül! Elvileg jónak kell lennie ha ez a gond.#20209) d3kk: Tedd fel újra a kextet. Bármilyen rendszer frissítés nem volt ?
-
RaZroX
addikt
Szerintetek érdemes megpróbálnom felrakni egy retail lion-t?
-
RaZroX
addikt
Okés köszi
Amúgy valahogy sikerült kikapcsolnom a num számokat... fingom sincs hogy, de szerintem az Universal Acces-ben csináltam. Nem tudja valaki, hogy hogyan tudom visszakapcsolni ? Mert most nem tudok "Nullát" írni..
Szerk.: Amikor bejelentkezek a rendszerbe akkor a jelszóbeírásnál még működik, de itt bent már nem.
-
RaZroX
addikt
Az iShowU nálatok tud felvenni hangot ?! Nálam azt írja, hogy kell neki driver, elkezdi telepíteni majd kiírja hogy nem sikerült...
-
RaZroX
addikt
Tud valaki segíteni Windows és Hackli között hálózat felállításában ?
-
RaZroX
addikt
Arra nem tud valaki megoldást, hogy ne legyen rohadt halk a mikrofonom ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest