- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
ginfoka #12540 üzenetére
Akkor csak azt mondom, hogy szedd le a Chameleon Wizardot, abba van Update funkció. Alol kiválasztod a partíciót ahol a Mac van, megvárod amíg fenn betölt, kiválasztod, hogy Update, bepipálod, hogy Update Boot1h (!), majd Start. Utánna átmész fenn a org.Chameleon.boot tabra, és bepipálgatod azokat, amik neked kellenek, majd elmented a /Extra mappádba. Ez az utóbbi azért kell, mert a 2.1-es Chameleon már nem a com.apple.Boot.plist-et használja, mint a régi, hanem a org.Chameleon.boot.plist-et.
-
ko9
addikt
Máté94: Mi is a baj HD3000-rel? Most nézem, hogy az új Air-ben is az van.
-
ko9
addikt
válasz
ginfoka #12533 üzenetére
Fel tudod rakni a fent említett Chameleon Wizard-dal, vagy innen legalulról a pkg.zip csomagok tartalmazzák.
-
ko9
addikt
válasz
odessa32 #12526 üzenetére
Ez egy olyan Linuxos progi, amivel a rendszered pillanatnyi állapotáról tudsz mentést készíteni. Ergo felrakom a Lion Installer elkészítéséhez szükséges dolgokat valami kisigényű Ubuntu alapra (vagy akár Debianra), ezzel lementem, majd publikálom, mint OWNEDbeast, és én leszek a király
-
ko9
addikt
válasz
Máté94 #12522 üzenetére
Dolgozhat is
Lehet még én is megpróbálom. Neki nincs Rendszerment programja, mint nekünk
-
ko9
addikt
válasz
KlezOne #12503 üzenetére
Neked az alaplapodat nagyon nem szereti valami. Vagy nagyon valami apróságon csúszol el.
A Vistás bootloader amit ajánlottam ezekszerint csak akkor működik, ha ugyanazon a vinyón van a két rendszer.
Igazából megpróbálhatnánk még pendrivera telepíteni egy Chameleont és azzal bebootolni az iATKOS L1-et, mert ahogy látom nem nagyon szereti a bootloadere a pendriveot. Vagy írd ki a DMG-t DVD-re TransMac-cal. -
ko9
addikt
válasz
DanielK #12505 üzenetére
USB-s WiFi: Milyen?? Márka/típus kérlek.
10.7.2 Update: Ezzel kezd. SMBios.plist-ed legyen MacPro3,1, vagy Apple oldaláról leszedett Combo Update-el telepítsd. (utóbbi az ajánlott).
Multi/Easybeast ellenes vagyok, jobban szeretem magamnak összeszedni a kexteket, és egyenként rakosgatni, minthogy egybe az egész, és akkor főjjön a fejem, hogy mi nem megy.
Manuálisan bemásoltad? Gondolom Permission Repair nem volt, pedig anélkül nem megy egy kext se.iCloud/AppStore majd akkor ha stabil a rendszer.
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #12500 üzenetére
Gondolom ez az lenne, hogy CMEDIA 8799 chip van a kártyán, és ahhoz lenne a driver. Amúgy ezzel annyi a baj, hogy 10.5-ben még nem nagyon volt 64bit, Lionban meg csak az van. Ergo azzal nem menne.
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #12497 üzenetére
Lionra még mindig nincs normális NTFS driver, SL-re meg NTFS-3G/Paragon NTFS for Mac.
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #12474 üzenetére
Aha, ACPI hiba az IOPCIFamily miatt. Rendbejött, vagy tüneti kezelés?
Aláírom, szól jól... Ha legközelebb beomlik, lőjj még egy képet.
Esetleg - ha már nem küldöd a plistet - MultiBeastből egy IOPCIFamilyRollbacket megnézhetsz. -
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #12466 üzenetére
Lehet pont akkor, amikor a proci akar lekapcsolni "kisebb fokozatba"?
-
ko9
addikt
válasz
Smokalot126 #12464 üzenetére
Simán, randomra, vagy többször is előjött?
-
ko9
addikt
válasz
KlezOne #12432 üzenetére
Tökéletes, dugd rá a vinyót, bootolj be a Vistába, indítsd el ezt (rendszergazdaként). A felugró .NET-es hibákkal ne foglalkozz, Continue mindre.
Select System alatt kiválasztod, hogy Windows Vista/Windows 7 - Select Theme-nél Lion (mondjuk ez mindegy), majd Install, ha befejezte akkor, Create org.chameleon.Boot.plist.
Majd restart, bootolsz a Vistás vinyóról, a bootmenüben kiválasztod, hogy Chameleon. Bejön a bootloade, ha minden jól ment. Kiválasztod a pendriveot, beírod, hogy -v, majd Enter.
Ha minden jól megy, akkor indul a telepítő. -
ko9
addikt
Beszéltem egy román sráccal, elvileg kitalált egy módszert, amivel lehet használni a Bootcampet normál PC-n is. Vagyis natívan mehetne GUID partíción egymás mellett a Mac és a Win7. Hétvégére kapok tőle egy leírást, kipróbálom, és megosztom az eredményt
-
ko9
addikt
Melyik mini PCI-E Wifi kártyák mennek OOB Lionnal meg AirPortként? Atheros AR9285 megy elvileg, de azt magyarba nehéz beszerezni.
-
ko9
addikt
válasz
#01993216 #12393 üzenetére
Húzza ki a DVDről a kextet a kukába? Max DVD-stől
Itt az a probléma, hogy nem megy tovább. Meddig vártál? Hallottam olyat, akinek negyed óra múlva után ment tovább...
Egy "perverz" ötlet: szedd le az iATKOS L1-et, majd TransMac-al formázd ki egy pendrivera. Újabb bootloader, jobban támogatott alaplapok stb. Lehet jobban járnál.
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz
#01993216 #12368 üzenetére
Windows alatt is külön C'n'Q driver van, nem? Ha ott is kell, akkor hogy várhatod el, hogy egy olyan kernel kezelje, ami alapból nem is futna AMD-n? Kicsit abszurd.
Esetleg próbáld meg belerakni az org.Chameleon.boot.plist-be a Generate P/C-states kapcsolót Chameleon Wizard/Champlist-tel.Nem nagyon online videózok Mac alatt, ebbe nem tudok segiteni - sőőt egyáltalán nem online videózom
Milyen a hangchipped?
-
-
ko9
addikt
válasz
Máté94 #12352 üzenetére
Esküszöm, egyszer kapok egy Enraget, és megírom én
Végülis minden van hozzá... Bár az igazi Windows alól lenne.
Annyi a baj, hogy Linux alatt még nem tudom milyen DMG támogatottság van. Bár elvileg hfsplus comaggal olvasni tökéletesen olvassa a HFS+-t, csak a Journaled-et nem írja. Bár a Non-Journaledet meg igen... -
ko9
addikt
válasz
#01993216 #12245 üzenetére
Eldobom az agyam... 55fokos alapon a proci... Még leolvad róla véletlen a festék
Ennyi hőfokemelkedéstől miért kell félni? Nézd meg mennyik voltak alapon a Prescottok. Még jó hogy nem ilyen procid van, mert azóta már kb felakasztottad volna magad. Majd akkor aggódj, ha 90+ lesz - futtattam már FurMarkot nVidia 8800GTX 768Mb-os kártyán, 115foknál lőttem le, mert én nem bírtam, nem a kártya.
Ha ennyire agódsz érte, akkor szerelj rá egy kompresszoros hűtést, és versenyezhetsz a 2fokért.
No offense
-
ko9
addikt
válasz
PredatorNo1 #12171 üzenetére
Szedjük össze, mid van? USB-n egy gyári DVD, és egy iBoot BootCD?
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
válasz
DanielK #12082 üzenetére
Üdv!
Ha van Mac-et használó ismerősöd, akkor támadd le egy 8GB-os pendrive kiséretében, és Kakewalk-kal készíts egy pendriveot.
Elején Install to USB-t kiválasztod, majd be kell tallózni az Install Mac OS X Lion.app-ot, amit meg tudsz szerezni legális módon AppStore-ból, vagy illegálisan... Erről max PÜben.
Utánna kiválasztod a pendriveod, és ha kéri, akkor meg kell adnod egy alaplaptípust. A tied nem lesz benne, ezért ki kell választani egy ahhoz hasonlót. Mindjárt keresek egyet.
Majd Start, és igyál egy kávét mire megcsinálja.
Ha kész, húzd le majd dugd vissza a pendriveot. Nyisd meg, és menj a /Extra mappába, és töröld ki a DSDT.aml-t, majd rakd be ezt a helyére.Ha Windows 7 mellé akarod rakni, akkor:
1 - kell neki egy külön partíció, gondolom ez alap
2 - ki kell cserélni az OsInstall framework-ot (vagy meg kell patchelni), hogy MBR-re is felmenjen. Ehhez töltsd le ezt, majd nyiss egy Terminált, és futtasd le a következő parancsot (jelszót fog kérni!!):
sudo tar xjvf ~/Downloads/Lion_OSInstall_GM.tar.bz2 -C /Volumes/Mac\ OS\ X\ Base\ SystemMajd menj át a te gépedre, és hajrá
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest