- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Baxja meg, a múltkor még ment
Nekem megvan a progi, ha kell valakinek átlököm mailben, vagy valami.Azt csinálja amugy, hogy van nekije egy menüje, amiből jól kiválasztod milyne hardverhő kell drájver, aztán két klikkentés, és már csak egy restart választ el a sikeres driver telepitéstől.
-
rii
nagyúr
jááá
hogy van olyan is amit lefordítottak már?
amikor elősször letöltöttem mondom: "nézzmá, makefile meg configure ... a franc ..."de télleg ... itt (http://www.ntfs-3g.org/) (az meg itt volt, first POST-ban) van egy olyan Link, hogy: NTFS-3G for Mac OS X, és itt meg a Download NTFS-3G 1.5130 Update 2 [stable]
köszönet!
műxik!!!
-
rii
nagyúr
akkor is, ha megy egész nap a torrent kliens?
meg valami LogMeIn program, és munkatársam távolról bizgerálja?
W-okban mérve mennyi lehet a differencia?
user137: azért nem elég, mert LogMeIn is menne rajta (-:, meg olyan HW kellene, amire az OSX-et kapásból fel tudom rakni .... -
-
t.zolka
aktív tag
Egyet sem jelöltem, aztán csak egyet, aztán csak egyet-egyet… a vége ugyan az, nem indul!
De, megjelent egy új release! (iPC_OSx86_Leopard_10_5_6_Intel_AMD_SSE2_SSE3)
Kipróbálom ezt is, de ha ez sem jön be, akkor egy időre feladom.
Telepítésenként fél órákat végigvárni úgy, hogy a végén nem történik semmi pozitív... kicsit már idegtépő! -
t.zolka
aktív tag
Kipróbáltam, nem jelöltem semmit, eredmény: szürke háttér, alma.
Csak OS X lesz/lenne rajta, akkor most mit kezdjek a vinyóval? Csak töröljem az aktív partíciót, és ne formázzam semmire? A Disk Utility-ben volt még valami lehetőség a formázásra, (ha jól emlékszem 3 is, Intel, Power PC, és MS-DOS) Ezek közül kell, vagy kéne választanom? -
tlac
Topikgazda
-
AloeVera
tag
Igen, az Info.plist is a kext-ben van.
akkor úgy kérdezem a command + c vagy a rendes ctrl + c, az ami működik?
Nálam a System Preferences-ben most a Caps Lock kivételével minden módosító billentyű az alapbeállításon van, így a Ctrl-C (meg a többi megszokott Ctrl-es kombináció) működik.
-
AloeVera
tag
tehát ez megoldja az í0 problémát?
ha igen, érdekelnePontosabban azt oldja meg, hogy éljen az ISO billentyűzet plusz egy gombja, amin magyar kiosztás esetén az Í betű van. Utána már csak Ukelelével a helyére kell tenni a 0-t és az Í-t. Az ApplePS2Keyboard.kext-et mindjárt elküldöm a profilodban szereplő e-mail címre. A használatával kapcsolatban két tudnivaló van:
- Az ApplePS2Controller extension egyik pluginje, tehát a /System/Library/Extensions/ApplePS2Controller.kext/Contents/PlugIns könyvtárba kell másolni, előtte a régi ApplePS2Keyboard.kext-et törölni kell, utána a szokásos chmod, chown lépések, Extensions.mkext törlés, végül reboot szükséges.
- Az Info.plist fájljában beállítható hogy a Caps Lock legyen a Ctrl billentyű, és hogy az Alt és Windows billentyűk fel legyenek-e cserélve. Előbbi beállítást hagytam false-on, utóbbi viszont true volt, én false-ra állítottam.hát nekem a ctrl + q az úgy működött, hogy kinyomta az ablakot
ctrl + c meg semmit nem csinált, ezek szerint ez is működne?A Command-Q a Quit Terminal shortcut, és nálad a Ctrl billentyű a Command.
-
AloeVera
tag
Próbálgattam azóta Ukelelével az eredetihez (PC-s) hasonló kiosztást csinálni, de csak arra jutottam, hogy az Y és a bal Shift közötti billentyű (amin az í és a < jelek vannak) hiánya zavaró. Szerintem ezen segített volna a billentyűzet típus ISO-ra állítása, mert ha az Ukelelében ISO típust választok, olyan layout jelenik meg, amin megvan ez a billentyű.
Viszont találtam egy módosított ApplePS2Keyboard kernel extensiont, ami kezeli a teljes ISO billentyűzetet, feltettem, eddig probléma nélkül működik.
A módosító billentyűk általad javasolt cseréjével a Windows gomb pótlását is megoldottnak láttam, egészen addig, míg valamikor egy Terminal-t nem indítottam, mert akkor rájöttem, hogy nincs Ctrl-S, Ctrl-Q, Ctrl-C stb. Ezért inkább visszaállítottam az alapállapotot, és a Caps Lock-ot áldoztam fel Command-nak. -
Meta
tag
na meguntam az egész játékot, és felraktam egy régi öreg kis IDE vinyóra
Itt bőven elfér (80-as) és még működik is. Azt sem bírta mountolni, viszont mikor meggyilkoltam (leformáztam) a disk utilityben, már rögtön ment is. Már csak dual boot-ot kell összehozni vele
No meg hangot meg JMicron + ich9 vinyót/dvd-t felismeretni vele.
-
-
Oracle
senior tag
Üdv!
Őszintén még az ideneb-en nem próbáltam de 10.5.4 iatikoson működött a dolog a következőt kell tenni: Open AppleACPIPlatform Binary in hex Editor & replace E8 A0 FF FF FF with B0 FE E6 64 F4 ezután működött nálam a shutdown/restart/sleep. a biztonság kedvéért csinálj egy másolatot az eredeti AppleACPIPlatform.kext -ről aztán ha gubanc van visszatudod rakni azt.
-
Meta
tag
köszi, egyelőre azzal is gondjaim vannak hogy megosszam az adataim meg a vágólapot az osx-el
(kezdő vmware tudás
)
A másik hogy a netet nem tudom vele felismertetni. beállítottam hogy nat legyen, (de még a fizikait is próbáltam) és nem ment. Az osx network configjában le van tiltva az ethernet, és csak soros porton akar csatlakozni. -
tlac
Topikgazda
na itt a helyes, ez már mindent tud:
{
"\UF729" = "moveToBeginningOfLine:";
"^\UF729" = "moveToBeginningOfDocument:";
"$\UF729" = "moveToBeginningOfLineAndModifySelection:";
"^$\UF729" = "moveToBeginningOfDocumentAndModifySelection:";
"\UF72B" = "moveToEndOfLine:";
"^\UF72B" = "moveToEndOfDocument:";
"$\UF72B" = "moveToEndOfLineAndModifySelection:";
"^$\UF72B" = "moveToEndOfDocumentAndModifySelection:";
} -
Nyugdíjas
nagyúr
Egy particio van rajta, amin az OSx van
Fitz: Bocsnat, nem tudtam, hogy igy ragszkodsz a nevedhez (csak egy cimke, nyugi
)
Ha nincs info, akkor ahogy mondtam, próba.A release-eket pedig nem nagyon tudom hogyan fogod igy beszerezni, én megmondom őszintén nem szeretnék egy kiszolgáló álomás lenni, pedig segitek szivesen,de igy kár minden nap jöhetne valaki DVD-t irni, és ráadásul, mind tudjuk, hogy a bőrömet viszem vásárra ezzel, szóval sajnos nem segithetek. De nem hiszem, hogy nincsen egy barátod/rokonod akinek normális netje van
-
tlac
Topikgazda
-
cellpeti
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lilo, vagy Grub lekezeli ezt a témát, nem lesz azzal gond, csak én sajnos nagyon keveset se konyitok a linuxhoz. Rövid ideig használtam csak Ubit...(akkor én is összehoztam volna a win-el. Az acronis OS Selector nekem még sosem működött normálisan, azon kivül én is a Lilo-ban bizom, csak tunnám kezelni
)
cellpeti: Próbálkozhatsz valami mással is azért, mint az iDeneb
Most mindenki ebbe a realease-be van beleőrülve,de nekem monnyuk nem tetszik. Kalyway dolgok sokkal jobbann beváltak eddig, vagy a Leo4All....
Azt mondjuk pluszban még nem értem milyen adatbázis, és hogy jön ide a root pass...
-
Pisztillus
senior tag
-
tlac
Topikgazda
-
Nyugdíjas
nagyúr
MS Office-okból tudtommal nincsen magyar. Legalábbis én eddig nem találtam. Szerencsére nem sokat kell ilyesmivel foglalatoskodnom, igy nekem megteszi a Crossoveres Office2k3 is. Tényleg csak nagyon ritkán kell hozzányúlnom, akkor is leginkább a saját árlistáimat kezelgetem, az meg nem egy vész meló. De ha valaki ilyesmivel dolgozik mondjuk, akkor tényleg jó valami nativ cucc.
A régebbi MS Office-ok nekem nagyon nem tetszettek, gyak. semmit nem találtam meg bennük elsőre. Vagy csak én enm tudtam bekonfigolni a workspace-t rendesen...
-
adnoctum18
senior tag
Nem nagyon van vele időm szórakozni,majd ha lesz macem akkor normálisan fog menni,addig max a linux amit alternatívaként el tudok képzelni win helyett.
Hiányzik a normális energiagazdálkodás, a wlan meg még pár apróság,amik win alatt magától értetődően és buzerálás nélkül mennek,de legtöbbjük még ubuntu alatt is működik.
Szép az osx,stabil,de macre való.
Erről ennyit,köszöntem a közreműködést! -
Nyugdíjas
nagyúr
Ezé kérdöztem az elébb hééé
Irtam is, hogy gondolom nem erre vagy kiváncsi. Szóval én a Control Centerben csináltam. Az én egeremet tökéletesen kezeli.
A képet összehajintottam PS-ben. 2 perc volt. Gyorsabb, mintha elmagyaráztam volna, hogy ott az az izé gomb....Ha a mac-es gép előtt lennék, akkor lescreenshotoltam volna a Control Center setupját,de nem ott vagyok.
Safari nemtom... Egy-két napot nyúztam,de aztán annyira hozzászoktam már a firefox add-onjaimhoz, hogy nem ment
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nyeh
Valahogy igy... -
Nyugdíjas
nagyúr
Jaja, nekem is ilyet szokott csinálni...
Egyébként nekem ma kernel-panic napom van
Már vagy 15x szállt el. Legutóbb kicsit állítottam a BIOS-ban a feszültségeken, lehet már kicsit instabilak voltak a fél éves bellításaim (bár pont a múltkor prime-oltam neki egyet)...
Lekopogom, azóta megy normálisan. Ráadásul a firefox is percenként szállt el, igy memória-instabilitásra kezdtem gyanakodni. Remélem beváltDe hogy miért pont ma jött rá az 5perc, azt ne kérdezzétek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NBA és kosárlabda topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest