- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
Gabady #36603 üzenetére
Kozben megtalaltam a reddit-es dolgot errol.
Ez kell neked.
https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/owkrcn/psa_opencore_072_will_require_most_to_jump/ -
Smiley
addikt
Nekem van egy z270/7700k opencore configom ha érdekel. :) Csak uj SMBIOS-t kell bele rakni.
-
-
Smiley
addikt
Remelem sikerulni fog... nalam sajnos nincs itthon felesleges ssd.
-
Smiley
addikt
Kivancsi vagyok hany nap kell ahhoz hogy felhackoljak az uj osx-et...
-
Smiley
addikt
Igen ezt akartam irni, hogy itt az az elv, hogy bootcamp-en keresztul telepited a windows-t, es csak az OC-t hasznalod, es igy kvazi lett egy eredeti mac-ed. Amugy tetszik ez az OC, sokkal atgondoltabb az egesz felepitese.
#36230 viktor001: Kozben beleolvastam igy de nekiugrok majd a rendesen is a doksi windows-os reszenek. Bar az is lehet, hogy a big sur valtasnal felrakom ujra a windows-t is bootcamp-el, es akkor barmelyik OS-bol tudod valasztani a boot disk-et, kvazi nem is lesz szukseg az OC menure.
-
Smiley
addikt
válasz
Smiley #36228 üzenetére
Jo, hat vegul azert csak csinaltam 0-rol egy OC config-ot... es 100% mukodik minden, raadasul elsore.
Hihetetlen fasza az Install Guide, a Gentoo handbook-hoz tudom hasonlitani.
Egyelten szepseghiba, hogy a windows-t nem tudta inditani(BSOD), gondolom az a baja, hogy annak a disk-nek az EFI particiojan van a loader... de azt amugy pont leszarom.
-
Smiley
addikt
Hali,
Gondoltam itt az ideje megnezni ezt a big sur-t, de nem akar elindul. Legfrisebb clover + Catalina van az ssd. Big sur pendrive-ra kirak de early boot-ban elakad. Catalina alatt jol mukodik ez a config (efiruntime meg a default quirks). Az utobbi evekben ez a modszer mindig mukodott, most nem ertem mi a baja.
Nem feltetlenul szeretnek most OC-ra valtani, mert clover alatt minden fasza, es ezen a gepen melozok is. Kexts-et termeszetesen atmasoltam a 11.0 mappaba, de ez ugye itt meg nem szamit. Valami otlet az OC migirin kivul? -
Smiley
addikt
Hat mar nem remlik pontosan miket csinaltunk, viszont van egy ilyen.
https://github.com/myspaghetti/macos-virtualbox
Eleg reszletesnek tunik.Azt tudom hogy a vm file-ban kellett beleirogatni a cuccokat amiket Clover SMBIOS generatorral csinaltunk.
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #36065 üzenetére
Igen legyen tele a cache mindig, aztan ha szuksege van valaminek arra a helyre, majd a kernel felszabaditja. A memory leak az mas, de nem ebbol szoktunk kiindulni.
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #36062 üzenetére
Basszus ez a memória lényege hogy folyamatosan ki legyen használva. Mi értelme van akkor ha csak üresen áll?
-
Smiley
addikt
válasz
szocsaba #36046 üzenetére
Valoszinuleg igen, en 1 evvel mindig le vagyok maradva, szoval biztosra nem tudom mondani. Ha jol remlik akkor macpro5,1-ben volt gyarilag Intel82574L chip-et hasznalo kartya.
Letezik big sur alatt ez a mappa?
/System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/Intel82574L.kext
-
Smiley
addikt
válasz
szocsaba #36044 üzenetére
Mert szemetre valo realtek, ezek soha nem tudtak semmifele rendes hardware-t csinalni, foleg nem network cuccokat. Gondolhatod milyen 3rd party driverek lehetnek hozza. Vegyel egy olcso intel CT kartyat, utana soha tobbet nem lesz bajod a halozattal. Gyari osx driver-el megy. Evek ota ilyen kartyakat hasznalok az osszes hackli-ban.
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #35550 üzenetére
Persze, ha van idod meg kedved debuggolni... btw nem ertem mi ez a rohanas, ilyenkor erdemes mindig 1-2 hetet varni, addig hozzaigazitjak a clover/weg/lilu parost, aztan siman telepitheto.
bmeg, fel napig gondolkoztam azon, hogy mi a franc lehet az hogy " kapu számot megadni?"
Amugy transmission vagy ha command line parti vagy akkor rtorrent. -
Smiley
addikt
@viktor Netflix-el safari alatt szarakodtal mar? 7700k+5500XT de a netflix nem megy safariban kozli hogy nem tamogatott a bongeszo... a shikigva=32 flag benne van, de nem tudom mi kellene meg hozza.
-
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #35374 üzenetére
Eleg fasza lett
Az EFI particio mountolasara van egy sokkal egyszerubb modszer...
Nem kell semmit letrehozni hozza eleg csak annyi hogydiskutil list
utan megkeressuk azt amit mountolni akarunk essudo diskutil mount disk0s1
Ezzel o mindent megcsinal es nem kell kezzel szenvedni. Ha mar nem kell akkor pedigsudo diskutil unmount /Volumes/EFI
-
Smiley
addikt
Szerintem ez egy jo dolog, vegre megint mertek nagyot lepni. Anno engem ez fogott meg bennuk, hogy teljesen mas iranyban mentek mint mindenki mas, es a sajat utjukat jartak a PPC eraban. Az rohadt jo volt, hogy mennyi minden megtehetnek csak mert mas utat valasztottak. Aztan jott az intel amivel bealltak a tobbi PC gyarto koze. A hackli szerintem eleg jo buli volt az elmult 15 evben. Igazabol ez a community megcsinalta azt amit ok nem akartak/mertek meglepni es jobbnal jobb buildeket epitettek. En legalabbis orulok, hogy reszt vehettem benne, es ha nem is sokkal de hozzajarulhattam egy kicsit ahhoz, hogy mindenkinek jo szorakozas legyen. Meg van benne amugy 3-5 ev biztosan.
Most ha egy kicsit tokosek, akkor igazabol nincs korlat, azt csinalnak amit es ahogyan akarnak... innentol nem kell senkire varniuk es magasrol leszarhatjak ismet, hogy ki mit csinal.... nem kell alkalmazkodni ahhoz, hogy a chip gyarto nem tudja hozni azt amit igert. Az intel-el pontosan ugyanugy szoptak be, mint 2006-ben a PPC-vel. En emlekszem arra, hogy a 400Mhz-es G4-en milyen siman futott minden 2001-ben, az akkori PC-s gepek, lazan 1 kor lemaradasban voltak. Most is valami ilyesmire szamitok, kell neki 2-3 generacio, es onnantol kezdve szerintem nincs megallas. A tudasuk ARM szinten eleg regre nyulik vissza, eleg csak az elso iPod-okra gondolni.
A Hackli valoszinuleg doglott lesz, legalabbis ebben a formaban. Viszont en a virtualizalt osx-ben latok fantaziat. Elobb utobb valamelyik ugyis kitalalja hogyan lehetne qemu alatt emulalni az M-es procikat. Az a jovo kerdese, hogy az Apple a nagy GPU gyartokat el tudja-e engedni (szerintem itt meg nem tartanak), ha nem akkor virtualizalva siman futtathatova lehet tenni. A virtualizacios reszben szerintem van meg fantazia.
-
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #35344 üzenetére
Szerintem ez a mostani teljesen elavult... ugyanazt kene csinalni mint a "multkor", elmenteni valahova a jelenlegit es csak az ujat kirakni.
El kellene engedni a legacy reszt is szerintem, lassan kikopik a core2dou meg a 1st gen core szeria, innentol, ertelmet veszti az is. Nagyobb hangsulyt kellene fektetni az openruntime-ra, ugyanis ma mar szintem minden consumer gep AMI bios-al fut.
-
Smiley
addikt
Nah odaig eljutottam, hogy megy a 10.15.7 a 5116-os verzioval macpro6,1 smbios es az nvidia 210 GT... itt elengedem a dolgot, az 5120-al mar kernel panic-ol szerintem a ECC hianya miatt, de baszik megallni a panic-nal, hiaba mondom neki
-
Smiley
addikt
válasz
tatomi92 #35318 üzenetére
Ezt a hatteret elkerhetem?
Tlac: Hat most en maradok mindenhol a 10.15.7-en amig lesz security patch, aztan utana szerintem johet ujra az eredeti mac, addigra kiforrja magat.
viktor001: Igen, opensource vilagban ez annyira kurva gaz, megirsz egy feature-t es kb 5 perc ahhoz a doksit megirni... persze igy utolag mar olyan melo, hogy neki se all az ember inkabb.
-
Smiley
addikt
válasz
attilav2 #35148 üzenetére
Ez nem uj dolog, unix rendszer, oda masolod ahova akarod. En egy idoben ugy csinaltam, hogy a macbook-on feltelepitettem meg beallitottam mindent, aztan atmasoltam a tobbi hackintosh disk-re a kesz rendszert. Ma peldaul melozunk es az egyik linux-os gep kap uj vasat, ott is pont ugyanez fog tortenni, hogy egyszeruen csak atmasoljuk az egeszet sima cp-vel.
-
-
Smiley
addikt
Vegre bekerult az kolcson 580 helyere az 5500XT, viszont nem latom a homersekletet az istat alatt... milyen kext kellene nekem ehhez a FakeSMC-hez?
-
Smiley
addikt
válasz
eszgé100 #34673 üzenetére
Hát pedig az ilyen nagy cloud szolgáltatóknál jobb megoldás nem létezik. Havi $3-5 olyan infrastruktúrát kapsz, amit otthon soha nem tudnál megvalósítáni, ráadásul a backup-al sem kell törődni. Mondom ezt, úgy hogy a melom egyik része az, hogy ilyen rohadt nagy local storage-ket építek cégeknek... Nekem mégis minden cuccom cloud-ban van.
-
Smiley
addikt
válasz
RaZroX #34541 üzenetére
Roviden. A Hackintosh-nak elvagtak a torkat es most hagyjak kiverezni.
Hosszabban: A szerzodes gondolom meg koti oket az intel-hez, ezert lett 2022 a vegleges datum. Van meg par evunk, ez miatt nem kell aggodni. Az utolso intel-es platform ami mac-ben kaphato lesz, sajnos az lesz az utolso alap a hackintosh-nak. Racionalisan nezve olyan 2022-2023 kozott fejezik be az utolso ilyen gep arusitasat. Ha mazlink van, akkor az utolso inteles gep meg kapni fog 1-2 uj rendszert, de a PPC->Intel valtasnal ezt nem tartottak annyira fontosnak, ott a 10.6 mar intel only volt. Tehat a Quad G5-re csak a Leopard volt, igaz ott 3 eves ciklusa volt egy OS-nek.
Az ujratervezett jelenlegi Mac Pro ami nem nagyon illik bele ebbe az intel->ARM strategiaba, szoval en kicsit pozitivabban latom es szerintem 2024-ben erkezik az utolso inteles OS. Termeszetesen az apple ki fogja nyujtjani a support idoszakot ezekre a gepekre... olyan 2027-ig, legalabbis en ra tennem le a voksom. Viszont az, hogy biztonsagi frissitesek jonnek majd az utolso rendszerhez az egy dolog... driverek azonban mar nem lesznek az utana levo hardwarekhez (proci chipset vga stb.) es ez itt a nagy gond, nem fogunk tudni hw-t cserelni.
Amugy jo moka volt ez az egesz, es en soha nem gondoltam volna, hogy 20 evet meg fog elni ez a dolog... azt meg plane nem, hogy ekkora kozosseg lesz belole, pedig en elegge az elejen kezdtem, meg a Tiger-el. Nekem ez egy marhajo szorakozas volt, amibol rengeteget tanultam akaratlanul is.
-
-
Smiley
addikt
válasz
kushwavez #34491 üzenetére
Valami whatevergreen es 10.15.4+ gond lesz. Amugy a console-ban neztem, de ott nincs kernel panic log. Jovo heten bemegyek ujra az irodaba aztan szorakozok vele egy kicsit, de a forumokon nem nagyon talaltam megoldas ra. Mindenhol csak a hotplug, de ez a megoldas annyira nem tetszik.
-
Smiley
addikt
Hat van gubanc a HD4600 + catalina 10.15.5 + whatevergreen + dual display comboval.
- Ha ugy inditom, hogy csak 1 monitor van rakotve (DVI/HDMI) tokeletesen mukodik.
- Ha egyszerre mind a 2 kimenet hasznalva van, amikor jonne a login screen instant reboot-ot kapok
- Ha ugy inditom hogy 1 monitor van rakotve, es a login screen utan radugom a masikat akkor tokeletesen mukodik mind a ketto.Az osszes clover patch kikapcsolva a whatevergeen doksi alapjan, es mivel nativan tamogatott ezert semmi id-t nem hasznaltam eddig.
Hogyan tovabb?
-
Smiley
addikt
@viktor001& @tlac
Koszi szepen a segitseget, megmondom oszintem mar tul egyszeruen is ment. iMac14,2 + clover sample config meg par kernel parameter lilu+whatevergreen es mar mukodott is.... raadasul elsore. A dual monitort itthon nem tudom kiprobalni, de szerintem nem lesz gond vele, es sebessegre eddig jonak tunik az integralt kartya. -
Smiley
addikt
Hali,
Kene nekem egy kis help integralt vga ugyben. A ceges hacklit frissitenem kell mert egy ideje lejart mar a sierra support-ja... most egy GTX750 van benne, ez ugye felejtos. A proci egy i5-4440 es egy B85 Pro4 lap van alatta. Mindenkepp catalinara mennek, mert akkor megint van 3-4 evem. Kerdes hogy ebben az i5-ben levo vga mukodik-e catalina alatt, es ha igen akkor meg tud-e hajtani normalisan 2 fullhd monitort. Igazabol semmi gpu igenyes dolgok nem hasznalok. Vagy hagyjam a fenebe es dobjak bele egy RX580-at?
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Androidos tablet topic
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest