-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adnoctum18
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Nyugdíjas #2089 üzenetére
Szabadjára engeded a leopárdot?
Most is azon lennék,ha működne a wlan... Egyelőre furcsa kicsit páldául az msn kliensnél amikor elindítottam akkor megkérdezte mi a címem meg a jelszavam.
Addig oké,csak a címemet elcsesztem és véletlenül leokéztam,most viszont a fals címmel akar bejelentkezni és nem tudom korrigálni mert csak a bejelentkezőoldalt dobja ki.
Szal ilyen apróságok miatt kell jobban belemélyednem.
Úgy látom a linux sokat "lopott" az osxtől,volt ubuntum és inkább arra hasonlít mint a winre. Szerintem -
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
-
-
rii
nagyúr
-
zolikaDB
veterán
válasz
Nyugdíjas #1994 üzenetére
Burkoltan se szaroztam... Csak sajnálkoztam, h na ez nem megy, akármit csinálok!
Másik konfigunk:
- CPU típusa: Intel Pentium 4, 1900 MHz (17 x 112)
- Videokártya: NVIDIA RIVA TNT2/TNT2 Pro (Microsoft Corporation) (32 MB)
- Alaplapi lapkakészlet: Intel Springdale i865PE (alaplap: Gigabyte GA-8IPE1000-G)Ezen vajh menne?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #1999 üzenetére
közben eszembe jutott, hogy amíg ps2-es bill-em van, addig az eredetivel felesleges próbálkoznom
a Kalyway 10.5.1 telepítése közben sem ment a billentyűzet, a telepített változat meg már nem indult el a gépen (csak vmware server-en sikerült eddig működni látnom az osx-et), így aztán nem tudom, hogy utána működött volna-ea 10.5.2-t hogyan raktad fel? eleve ilyet raktál fel, vagy ez már updatelt?
10.5.2 és 10.5.3 Kalyway update-t láttam
az utóbbit esetleg próbáltad már? -
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #1997 üzenetére
nem, egyelőre csak ott tartok, hogy keresem, hogy mi lenne a legjobb megoldás
leopard-ra találtam többféle hackintosh-t:
Jas
iAtkos
Zephyroth
Leo4all
ideneb
Kalywayitt a Leo4all "győzött" aztán jött a Zephyroth és 3. a Kalyway, amit itt ti részesítetek előnyben
aztán még 2 féle út van
ha én hackelek egyet magamnak (ez a legnehezebb)
vagy egy eredetit rakok fel a boot cucc kiegészítésével, talán ez lenne a legszebb megoldás, mivel akkor ez teljesen frissíthető lenne (kérdés, hogy ilyenkor tudnék-e telepíteni plusz drivereket...)várom a véleményed
-
Pisztillus
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1944 üzenetére
Én meg egy saját telepítésű gépnél jártam így. (A gép: Gigabyte G31M S2H lap, E7200 proci, 2 GB Kingston DDR2 800 RAM, Gigabyte Radeon 3650 VGA, 250GB + 80 GB SATA HDD-k, Pioneer 110D IDE DVD író) A rendszer Kalyway Leo 10.5.2, és az usb kütyüket csak a vanilla 9.2 kernellel viszi, úgy viszont mindent. Nagyon király ez a rendszer, a hálózaton az utolsó megosztott nyomtatót is megtalálta és tudja használni.
Szerk.: A Leo a 80 GB-s HDD-t birtokolja, azt viszont teljesen.
Tényleg hallgassatok az öregre, jó az a Kalyway 10.5.2, nekem bevált!
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #1441 üzenetére
nekem se mountolja fel ...
... restartkor megjelenik ....
mondjuk chip-set drtiver-t még nem tettem fel... most hallottam/olvastam róla elősször OSX alattmondjuk ha csak mountolni kell .. az nem gond ...
mert az ABOUT THIS MAC / MORE INFO alat, az USB szekcióban látom, hogy látja ...USB Bus:
Host Controller Location: Built In USB
Host Controller Driver: AppleUSBUHCI
PCI Device ID: 0x27c8
PCI Revision ID: 0x0001
PCI Vendor ID: 0x8086
Bus Number: 0x1d
CASIO QV DIGITAL:
Version: 10.00
Bus Power (mA): 500
Speed: Up to 12 Mb/sec
Manufacturer: CASIO COMPUTER
Product ID: 0x1004
Vendor ID: 0x07cf
XD-0912-U:
Version: 1.15
Bus Power (mA): 500
Speed: Up to 12 Mb/sec
Manufacturer: Tablet
Product ID: 0x0043
Vendor ID: 0x056ahogy kell felmount-olni?
mondjuk az a gond, hogy a VOLUMES alkönyvárban nincsenek állandó Folderek, hanem mindig törlődnek.
Szóval folder létrehozása, mondjuk CASIO
majd mount /dev/ .... ?/Volumes/CASIO
-
kem
addikt
válasz
Nyugdíjas #1900 üzenetére
Na ilyet még nem láttam
Felment kapásból szépen, de amikor odaáig jutok, hogy a Time masinával importálok-e fiókot vagy vifene, ott a nem-et választom, és a tovább gomb lenyomásával visszaugrik kb 3lépéssel, és megint megkérdezi,h milyen nyelvü a billentyűzetem(vagy mia billkiosztásom)... nagyon vicces, biztos direkt csinálta meg így a gyerek, és most röhög a markába,h loopoljanak csak a hülyék -
kem
addikt
válasz
Nyugdíjas #1897 üzenetére
Értem
Én most épp ujrairható DVD-t törlök 1xesen hátha utána ki tudom rá írni a pár hsz-el lejjebb/feljebb írt OSx-et, amit találtam pár napja.Remélem felmegy a gépemre, úgy mint anno a 10.4.8 a 7300GT-vel ugyanerre a konfigra.
Azzel semmi bajom nem volt, csak VGA csere betett neki. Meg még satát nem szerette.#1898 rii:
Lehet, hogy csak kicserélt valamit, nem pedig bővített. ez tényleg fura#1900 Nyugdíjas:
oké, akkor keresek itthon egy üres lemezt
Viszont a formázást megvárom ha már 55perce megy -
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #1892 üzenetére
de nekem itt most OSX alatt DataBase Errort ir ki :-/
ez:
http://forum.insanelymac.com/index.php?act=attach&type=post&id=30406
ezt:
Database Error
There appears to be an error with the database. But don't worry, we have a dedicated team of 1000 Monkeys working on the case
You can try to refresh the page by clicking here -
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #1890 üzenetére
ok
átmegyek kindózba... mert itt nem akarja..." .... Jobb alul "add mittoménmi, to mittoménmilyen kext". ... "
akkor ez az a KEXT, amit hozzá kell adni az ISO file-hoz ... :-/itt, OSX alatt máér hozzá tudtam adni asszem az ISO-hoz a KEXT-et .. .-/
Last login: Sun Oct 5 07:39:24 on ttys000
noiseofsilent:~ karolwojszla$ /Users/karolwojszla/Desktop/Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd/ADD_KEXT_TO_DVD/Add_kext_to_dvd_boot.command ; exit;
mount kalyway iso read/write
hdiutil: attach failed - Resource busy
DVD Patches...(will add custom kext to boot DVD !!! )
Rebuild DVD kext cache !!!
kextcache: /Volumes/Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd locked; waiting for lock
kextcache: proceeding
kernel extension /Volumes/Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd/System/Library/Extensions/Natit.kext is not authentic (check ownership and permissions); skipping it and any plugins
Job is Done...you can now eject and burn Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso
logout
[Process completed]most már csak OS/X alatt tudnom kellene ISO-t kiírni ... :-/ (-:
mert visszamásolni NTFS-re nem tudom ... -
infectedmann
őstag
válasz
Nyugdíjas #1867 üzenetére
Oks, ez mind szép és jó, de nem igazán tervezek átállni intelre. Ezt a kis beruházás is csak azért volt, hogy kihúzzam addig amíg összejön a pénz az iMac -re.
Nem gondoltam, hogy egy VGA kártya és egy alaplapváltás ennyi gondot fog okozni
Nem lenne semmi gond, használnám a szutyok vindózt addig, de most nem tudom elérni az adataimat mert HFS+ partíción vannakTudom én is, hogy intellel jobban járnék, de az iMac -ig csak kihúzom valahogy
Most lehúzom az iDeneb v1.3 -at hátha az életre kel.
Ha semmi sem fog összejönni akkor el kell jutnom egy maces ismerőshöz, hogy legalább a zenéket, filmeket meg pár doksit visszanyerjek. -
PH 5.5
aktív tag
-
qwertly
addikt
válasz
Nyugdíjas #1833 üzenetére
Szia már vártam a válaszod
lent van már a Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd (sse2/sse3) EFI V8) dvd ami sokkal nagyobb mint a mostani dvd.Amúgy amikor elkezdem feltenni akkor a kipipálni kell,hogy milyen kernel tegyen fel
.A paragonal nekem is csak szilvás van mert sokszor befuccsoltam már velük.Nekem az acronis termékei váltak be mert azok felhasználó barát felülettel rendelkeznek
.
-
qwertly
addikt
válasz
Nyugdíjas #1831 üzenetére
Szia neki ugrottam csak és probálkoztam a drivereknél kivettem a pipát az ati és nvidia elöl meghagytam az intelt a wlan nál pedig csak a Broadcom drivert hagytam fent.Megjegyzem,hogy igysem ment a wlan hiábba irttam be a jelszót azt írta ki,hogy nem jó. NTFS magajtó kezelésnél talán feltettem egy párat de azt már nem tudom,hogy milyeneket
.A tools menüből nem tettem fel semmit.Talán ennyi amit fel tetem.
-
qwertly
addikt
válasz
Nyugdíjas #1829 üzenetére
Tudom mert ez már kellet újra raknom a vistát de 10 alatt megvolt
.Elején az acronisal megcsináltam minden lemez művelettett feltetem az OS sectort is és működött.Ez után az iATKOS 4i tettem fel fel is ment de újra indulásnál nem ajánlotta fel a OS sector,hogy átkonvertálja vagy hogy melyik op induljon el mert egyből a leopárd boot menüt indítja itt azért választhatok,hogy melyik partició induljon ell.Ha C akarom indítani akkor win hibával leáll,hogy nem találja winloaden.exe fájl.Ha pedig a leopárdot választom akkor el is indul de, akartam a D meghajtón levő képeket nézegetni csak azt láttam,hogy ha a jpeg fájlt megnyitottam az alap képnézegetővel egy ? mutatott.Ha pedig mp3 zenét akartam meghallgatni akkor ituners ment de hang nem volt.Ez után állítgatni akartam a vezérlő pultba
a képernyő felbontást akkor elsötétült a képernyő és utána az is maradt.Megy a winyó de nem tudok a képernyőt állítani mert teljesen sötét.
.Ez után reset a leopárt boot indittva és onan kiválasztva a C partíció az nem indult el mert mint írtam hiányolta a winload.exe fájlt újra indítás telepítő lemez javítás ekkor megy a vista de a D partíción levő fájlokat ás mappákat nem látom pedig ott vannak mert jelzi,hogy elvan foglalva a partíció.Most itt tartok
.A noti egy Dell gép [link]
-
Oracle
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1787 üzenetére
A leírtak alapján nyugodtan kipróbálhatod az új kernel, ha nem válik be akkor nemkell semmit tenned csak kidobni az új kernelt azt csókolom
a notimnak pl nemteccet egyből bepánikolt
Nekem most az iatikos van fent az új kernellel és minden stabil
egy apró észrevétel a paragon ntfs-ről: a külső vinyómról a képek csíkosan jelentek meg, leszedtem a paragont és most jók a képek!!
-
_Gomba_
tag
válasz
Nyugdíjas #1778 üzenetére
Feladtam ? Nem hiszem, most húzom újra megint!
Azért annyira fanatikus nem vagyok, hogy hardvert cseréljek a sw miatt, de megpróbálom így megoldani. Írtam, hogy én csak tesztelni akartam 1 rendes apple cucc előtt. De mint mondtam ez az OSX nekem nagyon új, eddig csak Bill bácsi terrmékeit használtam. Na egyenlőre ennyi, mert elkopik az iphoneom. ;)
Köszi a segítségeket
-
_Gomba_
tag
válasz
Nyugdíjas #1776 üzenetére
Nagyon egyszerű...
International menünél kivettem a felesleges pipákat és meghalt.
Az OSX-et hardverhez írják ráadásul nem sok hardverhez. Azért atomstabil azon.
Ez kb olyan mintha Traktor motort raknék 1 trabiba. Jójó, de mégsem az igazi.Hát figy ez már lehet nyavajgás kategória:
-nagy nehezen ment fel
-ps/2 nyet (USB bill.-el megoldva)
-hálózat nyet (pedig be van dugva megy, fel is ismeri)
-shutdown probléma
-rendszer instabilitás (értem itt az 1 pipa kivesz behal csak reinstall segít)Ez olyan kicsi, csúnya, de a miénk kategória.
Ha OSX86 és WinXP közt kellene stabilitást mérni és userbarátságot akkor XP a nyerő.
Ha OSX és XP akkor tuti OSX nyerne. (Próbáltam már Almán is) -
PH 5.5
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #1751 üzenetére
Ezt találtam az osx86.hu-n :
"Ez az egyik leggyakrabban elõforduló hiba.Sok minden okozhatja.
Az esetek 90%-ban a nem kompatibilis IOATAFamily.kext inkompatibilitása okozza.
Magyarán a hard disk vezérlő hiánya miatt nem lehetséges a rendszer indítása.1)A vinyó/partició Primary IDE kell, hogy legyen.
2)Különféle boot opciók kipróbálása:
Kód:platform=X86PC -v
Kód:
platform=ACPI -v
Kód:
platform=X86PC|ACPI -v
Kód:
-x -v
Kód:
rd=disk0s* -v (a " * " a partíció számát jelzi a vinyón )
Kód:
-f -v
3)Próbálj ki más bootloadert.
4)Ati Xpress200m chipsetnél szükgség van "scousi Ati ATA" patchre
5)Próbáld meg egy másik DVD Romról telepíteni.Elõfordult hogy ez okozta a hibát.
6)Töröld le az ApplePS2controller.kext-et.
7)Próbálj ki egy másik telepitõ DVD-t."
GUID, vagy MBR partícióval próbálkozol? Nekem néha csak az MBR működött.
-
rakal
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1713 üzenetére
Szia!
Bocsi,hogy hozzászólok,és sem igazán értek hozzá,csak külföldi fórumokon olvastam,hogy OSX-et és WinXP-t nem célszerű ugyanarra a merevlemezre telepíteni,előbb utóbb MBR gondok lesznek.
Megoldás:célszerű OSX-ezésre egy kisebb HDD-t beszerelni(80GB úgyis elég erre a célra) -
YODA mester
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1692 üzenetére
Van egy Digidesign stúdió hangkártyám firewire-ön, ami müxik kingül, de amikor netezés mellett zenét hallgatok, akkor csak az tft-k beépített hangszóróit használom, amik az integrált audióról szólnak. Na ez nem megy. Szerintem a Leo4Allv3 installban lévő RTL850-el életre kellne az nVidia audió. Csak fingom sincs hogyan szedjem ki. Szerintem nem is lehet.
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #1688 üzenetére
Köszönöm szépen
A hangot megoldottam, szerencsére megoldható volt a probléma
VGA drivert, mármint egyértelműen nem találtam, abban, ha tudnál segíteni, megköszönném
WLAN kártyát megpróbálom eladni, és avval egyenértékű w/o patch vezetéknélküli kártyát veszek. Végülis így minden problémám megoldódhat, legalábbis eddig nem merült fel más, szimpatikus a rendszer. Ezek után, ha frissíteni szeretnék 10.5.2- re, akkor mit kell tennem, vagy érdemes- e? Köszi mindent.
-
válasz
Nyugdíjas #1673 üzenetére
Nem az enyém, csak dolgozom rajta. A cég tulajdona, vagyis a főnökömé.
Ok, értem, és esetleg a többi is kizárt dolog? Mert ha pár hónapot kell várni a driverekre, akkor még az kibírható.
A graf. progik hogy fognak futni várhaóan AMD procin? Mert ha nem lehet nagy gyorsaságot, és stabilitást várni, akkor bele sem érdemes kezdeni.mod: (#1672) Ati_X_321: Köszi a választ!
-
-
thaler2
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1649 üzenetére
AMD-s gépem van, próbáltam már több ZEph.valamilyet amd-re, Jas-t a legújabbat amit előbbi hszben valaki kérdezett, de az se ment. (Élesben, és vmwareben is próbáltam sehogy se ment egyik se...) Abit nf-m2sv , amd 4400+, 4 giga ddr2, sata2 400gb, integrált vga.
A Jas-al vmwareben nem lehet bootolni. A másikkal pedig odáig jutok, hogy szürke háttér pörög a loading, aztán egyszercsak egy piros tábla, és elszáll. Gondolom valami vinyó hiba lehet, de próbáltam ide-vel, scsival is, sehogy se jó. -
PH 5.5
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #1635 üzenetére
Próbálj meg kernelt cserélni, nem olyan vészes mutatvány. Nekem a P35-ös gépen soha nem volt USB probléma, pedig volt már rajta háromféle rendszer, igaz, midig stock (Vanilla) kernellel.
A VIA-s gépen volt olyan, hogy eleinte nem akart működni, csak ímmel-ámmal, de aztán "megtanulta". Azóta sem tudom, hogy hogyan és miért, de működik.
Jelenleg a 10.5.4-es Jas verziót használom a 9.4.0 vanilla kernellel, eddig ez vált be legjobban, stabil, semmi fagyás, ráadásul eddig úgy néz ki, hogy a fő problémám, a kikapcsolás is megoldódott.
Egyszerű kernelcseréhez ajánlom az OSX86Tools nevű progit.
-
_Blank_
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1506 üzenetére
persze wd raptorral nem is csodálom hogy gyors
már ha azon van az os.
amúgy MBP-bentényleg csak a vinyó lehet a visszafogó téma, azonkívül más nem.
2,4GHz C2D 6MB cache-el, 2/4 GB RAM és a mobil 8600GT, nekem nem hiszem hogy lassú lenne, aki meg saját mac pro-val nyomja annak meg úgyis minden lassú azon kívül -
_Blank_
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1470 üzenetére
biztos így van, én megszoktam a sajátom, de már rajta vagyok a témán/cserén egy Dell 2408 személyében, ami már nem amatőr szintű.
de benne volt az is hogy baromi nagy külső fény mellett nemigen sikerült levenni hogy most akkor melyiknek milyen a minősége.. egymás mellé állítva normális körülmények közt gondolom ég és föld..
-
_Blank_
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1463 üzenetére
250k pengő
tegnap megnyomkodtam a 20-ast és a 24-est is az Arénában lévő apple kiállítóhelységben. hát tetszett mindkettő..
de a szerencsétlenek egy darab progit nem voltak képesek rápasszírozni a nagyobbik darabra így csak finder itunes meg egy-két gyári progit nézegettem. meg egy pár dolog le is volt tiltva.a kisebbiken meg valami profi hangstudiós progit lehetett próbálgatni pulttal együtt.
a macbook aranyos, a macbook pro, na AZ a termék
-
-
PH 5.5
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- FOTÓS beárazás
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Nintendo Switch
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest