Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

válasz tlac #38117 üzenetére

A whatervergreen-t a frissítés idejére bennhagytam, hiba volt, elakadt a legutolsó szakaszban(nem tudott GUI-ra váltani, csak várt a töltőképernyőn), megnyomtam a resetet. Szerencsére van egy tartalék Tahoe-m sata ssd-n(ilyen esetekre) amiben nem használok whaterevergreen-t, annak az efi-jével folytattam a frissítést, rendben lement.
    Úgy látszik AMD vga-nál a frissítés/telepítés idejére ki kell kapcsolni a whatavergreen-t Tahoe esetében. Az előző beta frissítéseknél kikapcsoltam a WEG-et, szépen lementek azok a frissítések. Gondoltam mostmár WEG-el is menni fog a frissítés, hisz ez a végleges verzió, de tévedtem :D
    i3 12100F-em van, csak az EFI készítőjének proci leírását bennhagytam az OC konfigban.

Egyébként AMD-s lapokhoz is lehet találni EFI-ket, mondtad hogy a fő gépeden AMD-re váltottál és ezért mellőzöd rajta a macOS-t, keress rá a google-ban a lapod chipsetjére + opencore efi, hátha találsz olyat ami működik, ha van kompatibilis AMD vga-d jó eséllyel működni fog. Persze a portmap-et meg kell csinálnod windows alatt usb-toolbox -al, és beraknod az új EFI-be.
    Pár AMD Ryzen EFI példa link1 link2

Új hozzászólás Aktív témák