Új hozzászólás Aktív témák
-
Ult!ma
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis baj. Nem rég (úgy egy másfél hónapja maX.) vettem egy Z-5500at, és tökéletesen működött. Azonban mostanában elkezdtem észrevenni, hogy a durvább basszusoknál valahogy berezonál a rendszer. Nem tudom, hogy erre van-e valami szakkifejezés, de olyan mintha egy szakadás lenne a basszusban. Szerintetek ez mitől lehet?
Amiket tudni kell: nem tudom pontosan megállapítani, hogy honnan jön a hang, de gyanítom, hogy a mélyládából. A mélyláda viszont nem egy 100%-osan stabil kisszekrényen van, de ha leszorítom, továbbra is van torzítás. Ha közel hajolok a mélyládához akkor hallatszódik a gyönyörű szép, kristály tiszta basszus, tehát nem az elejéből jön. A torzítás hangereje nem igazán változik az általam beállított hangerő-változással, ergó, ha nagyon hangosan hallgatnám, valószínűleg nem is hallanám, azonban halk hangerőn nagyon zavaró.
Beállításaim: 5.1 Direkt-be van téve, 79% hangerő szoftveresen, 56% basszus, 58% treble. 60-as cutover frequency, CMSS on, Crystalizer on, SVM off, EQ Dance-re téve. Windows Media Player-t használok, ott is Dance-n az EQ. Ha a Media Player-ben kiszedem a Dance-t, akkor nagy mértékben csökken a torzítás, azonban teljes más lesz a hangzása.
Ha már egyszer ehhez szoktam hozzá, akkor nem tudom mitől kezdett el hirtelen belerondítani a basszusba.Ötletek?
Ja még annyi, hogy a kisszekrény át lett helyezve, mert a szateliteket felszereltem a falra, de szinte csak egy pár centit lett mozgatva eredeti helyzetéhez képest.
Köszi előre is,
Ult!ma -
Ult!ma
csendes tag
Nos sziasztok ismét!
Jajj de jó, hogy újabb problémám van
Az szerintetek mi a franctól lehet, hogy amennyiben kikapcsolom a Z-5500at (teljes áramtalanítás) és újra bekapcsolom, akkor (ezt hallgassátok meg!) alapvetően a Subwoofer Volume-ja 0-án áll
Nem kritikus probléma, csak pöppet érdekes volt észrevenni, miután egy lágyabb szám mellett semmi nem derült ki, aztán jött egy ütősebb és valamit hiányoltam hirtelen
Valaki találkozott már ilyen problémával? Lehet köze a teljes áramtalanításhoz? (Eddig nem volt gond ezzel) Ezért nem feltétlenül szeretném visszavinni, de ha valahogy kiderülne, hogy még basszus-szegény is a változatom, akkor lehet megpróbálom erre alapozva visszavinni és szerezni egy ütősebbet.
-
Ult!ma
csendes tag
Hát még nem végleges a berendezés, mert falra fogom tenni az összes szatelit-et (csak nem volt egyelőre tipli itthon/meg csöppke időhiányban szenvedek
), de a mély már nagyjából a végleges helyén van. Sajnos nem tudtam kitenni a szatelitek körén kívülre, nyilván leszámítva azt, hogy azért a szatelitek jó magasan vannak (ahogy mondtam, nem végleges hely = fülmagasság fölött jóval), így balra mögöttem van úgy egy 50 centivel.
Az egészben az a para, hogy világéletemben fejhallgatót használtam, így nem tudom mire számítsak, mert így is gyönyörű (meg most kipróbáltam egy-két zúzósabb techno számot és jól szól az
), csak nem tudom, hogy nem tudna-e még többet, vagy kellene-e neki egyáltalán.
Egyébként a dússág, az abszolút megvan, azt alá tudom írni, de ahogy írtam korábban is, az ütősség, hát... Olyan plumpogós
Egy picit olyan, mintha mindenhol ott lenne a basszus, de nem azzal a bumm-bumm megszokott stílusával (vagyis az van, de a szatelitekből szól: ezért fogok még szórakozni a cutover frequency-vel), hanem így folyamatosan jelen van valamennyire.
No mind1, lehet majd tartok egy nyílt napot itthon, aztán mindenki megtudhatja, hogy milyennek kéne lennie egy jó basszusú/rossz basszusú Z-5500nak, attól függ melyik vonatkozik rám
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
Turbolada II #5699 üzenetére
Hmm, ebben van valami. Az mondjuk túlzás, hogy nem hallom, mivel azért remegni nem remegnek a dolgok és viszont tökéletesen hallani a mélyeket. Csak valahogy úgy érzem, hogy itt még van tér "erősödni". Majd ha több időm lesz, piszkálom a beállításokat, pl. biztos változtat a dolgokon a Cutover Frequency a THX-es panelben. Azzal nem játszottam még eleget, aztán a Bass-érték állítgatásával sem még túlságosan. Aztán lehet azok kb. mind a basszus hangerő-változtatását szolgálnák, de kipróbálom majd mindenképp.
Viszont, ez a plumpogós, ez tetszik, talán olyan most egy picit, igen
@ Kleroo:
Nos, nem tudsz egy helyet esetleg, ahol meg lehetne hallgatni a brutális változatot?
Csak mert most már k. kíváncsi vok
A szatelitek gyönyörűen szólnak ezen, azt tudom, de hogy a basszus azt nyújtja-e, amit tudnia kellene és csak beállítás kérdése az egész, na erre vok kíváncsi. -
Ult!ma
csendes tag
Esküszöm, valaki ugorjon már át és hallgassa meg, hogy jól szól-e
Egy ideig azt gondoltam, hogy szarul szól, aztán beállítottam, még mindig nincs nagy ütőereje a mélynek, de vhogy nem is vártam sokkal mást, mert ütőerő ide vagy oda, remeg minden
Jó, persze a fülhallgatóm basszusa az üt, mint az atom, pedig egy kb. 6-7 éves Sennheiser HD-590. Mondjuk ismét hangoztatnom kell, hogy a szobaméreten is sok minden függhet. Nekem pl. sztem a tiétekhez képest fele akkora szobám van, így teljesen máshogy szól minden. (10 m2, vki?
)
De komolyan, ugorjon már valaki föl, és nézzük meg mit tud a kicsike más valaki beállításaival
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
Turbolada II #5662 üzenetére
Nem tudom, lehet szobamérettől is függ, vagy nem tudom, de nekem valahogy jobban szól 5.1 direktbe. Nem igazán tudom megmagyarázni miért, csak úgy hallom. Na de még erőteljesen kisérletezési fázisban vagyok, úgyhogy sok minden változhat még
Pl. ha válaszoltok előző kérdésemre, akkor van újabb út, amin tudok elindulni
U.i. Nos, most még néztem lehetséges beállításokat és jobban meg tudom fogalmazni, hogy miért tetszik inkább az 5.1-es zenehallgatás. Mert ugyan a basszus talán egy picit ütősebb Stereo x2 alatt, addig "sokkal többet van jelen" a basszus 5.1 direkt alatt. Ne kérdezd, hogy hogy, lehet teljesen tropára ment mér a hallásom
-
Ult!ma
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam megkérdezem, hátha tudtok vmi okosat mondani
Olvastam már korábban ilyet, hogy valakik olyan "sarasnak" érezték a Z-5500-ön a basszust. Nos az a kérdésem, hogy erre tudtok vmi megoldást? Mivel inkább tüc-tüc-öt hallgatok, ezért lenne ez csak érdekes. Idáig mindig fejhallgatóval hallgattam zenét és azért annak volt egy durranása, gondolom mondanom se kell
Ha nincs, akkor sincs gond, így is jó a cucc (nem is kicsit), csak gondoltam megkérdezem.
Jajj, és mire lennék egész pontosan kiváncsi? X-fi beállításokra (ami tudom, hogy picit off topic, de Z-5500 melletti beállításokról van szó
), egy X-fi XtremeGamer-en csücsül nálam.
Valaki tud nekem csinálni "durranósabb" basszust?
Ja, és nem úgy, hogy hangosabbra veszem, így is elég hangoson van, csak azt akarom, hogy üssön!
Thanx!
-
Ult!ma
csendes tag
Nos, egy kis mese habbal
Voltam egy Interspar-ban, ahol természetesen nem volt (nem tartozom a szerencsés emberek közé
), voltam egy Media Markt-ban is, ahol beszélgettem az egyik eladóval. Kérdezem, amit ő kérdezett: Van egyáltalán értelme átalakítani az analóg jelet digitálissá? Tehát megéri egyáltalán ez az átalakító? Most már megvan az optikai kábel, csak az a fránya átalakító hiányzik egyébként. Ha valaki talál webshopon kívülit és arra jár, vegye meg légyszi és kifizetem egy sör/valami mellett
Egyébként fura, de nekem sokkal jobban tetszik a zene is 6 ch direkt-be, mint Stereo*2-be. Lehet valamit rosszul állítok be? Olyan érzésem van, mintha egy tánctéren lennék és az frankó
Ennyi lett volna a mesém mára,
Ult!ma -
Ult!ma
csendes tag
válasz
Salvador20 #5632 üzenetére
Nem gyenge, keresek egyet, aztán majd visszajelzek, ha megvan! Arigato!
-
Ult!ma
csendes tag
Ez egy hatalmas THX mindkettőtöknek, ugyanis, amit én találtam közben az 5000 Ft lett volna. Nem akarlak benneteket tovább nyúzni ezzel a témával, remélem fogok találni olyat, ami nem webshop-os (gondoltam, hogy ma elmegyek érte és beszerelem), de úgy látom ez necces lesz.
Még egyszer, nagyon köszönöm a segítségeteket!!
Respect!
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
#72042496 #5625 üzenetére
Furi, hogy ez ennyire ritkaságnak számít, amikor eddig akárhány helyen olvastam, mindenki optikain hallgat zenét, ha van rá lehetősége. Egyébként korábban írtad, hogy 1. hozzászólást olvassam át, elfelejtettem reagálni, a vicc az, hogy átolvastam és mégsem sikerült értenem az optikai kábel működésének rejtelmeit. Ott pl. elő se fordul a Toslink szó emlékeim szerint.
Köszönöm szépen, érdeklődöm akkor tovább. Még annyit meg tudnál/tudnátok tenni, hogy mondtok egy körülbelüli árat, csak hogy tudjam mire számítsak, mert ha nagyon drága, lehet ejtem az egészet.
Ult!ma
-
Ult!ma
csendes tag
válasz
#72042496 #5622 üzenetére
Nos, köszönöm szépen a segítséget, igen sok faszságot összeírtam, mivel munkahelyemen vagyok, ezért picit zizi a fejem
Optikai kimenetet akartam írni, persze és már azóta beszéltem is a bolttal, ahol vettem a cuccot, mondták, hogy vegyek szimplán egy optikai kábelt. Ez már szép és jó, meg minden, de hol?!
Várom a bátor jelentkezőket, hogy megmondják hol tudok ilyen találni
-
Ult!ma
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, most nem volt időm végigmenni az összes hozzászóláson, remélem olyat kérdezek, amit gyorsan és gond nélkül meg tudtok válaszolni.
Nemrég vettem én is egy ilyen kicsikét, gondolom mondanom sem kell, hogy gyönyörűen szól. Azonban olvastam már valahol, hogy valaki zenére és filmre az optikai bemenetet használja. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
Mivel X-Fi XtremeGamer-em van, ezért tudom, hogy van rajta optikai bemenet. Na de ez mit is jelent? Coax-ot tudnék rádugni? Gondolom nem? És ha nem, akkor milyen kábeleket kell vennem, hogy be legyen dugva az RCA is, de ugyanakkor el legyen osztva és menjen egy a digitális bemenetbe is. Arra gondoltam, hogy a Z-5500-on majd állítgatom az input-ot, amennyiben zenét hallgatok, vagy játszom.
Elméletileg gond nélkül kéne tudnia, hogy be van dugva az RCA is a hangkártyára, meg az optikai is és lehet váltogatni.
Illetve, ha megcsinálom ilyenre, akkor zene (tehát optikai bemenet) esetében milyen Effect-et ajánlotok milyen Setting mellett?
Köszönöm szépen és sry, ha nagyon "primitívek" a kérdések,
Ult!ma
Új hozzászólás Aktív témák
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged