- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
mi a "gyorstöltő"?
nincsen pontos definíció, de az itt ajánlott 2 órás minden cég kínálatában annak számít, ezért hamis egy olyan általánosítás, h ne lehetne gyorstöltőt használni akár Eneloophoz is (de az ára miatt eleve nem az Eneloopot, hanem Varta R2U-t ajánlottam, ami a hagyományos akkukkal egyező felépítésű, csak a szigetelőrétege jobb - és annak gyártója nem is tesz hasonló ajánlást...)
25 perc kétségkívül durva, ami a normál NiMh élettartamának sem tesz jót
-
Degeczi
nagyúr
természetesen jó a gyorstöltő is, csak ne hagyd rajta miután már készen van, csepptölteni nem célszerű az önkisülésmentes akkukat
(amit meg nálunk készletben adnak Eneloopokhoz az egy hótt gagyi időzítős töltő - felejtős)az alkáli AAA elemek kapacitását ugyan ritkán adják meg, de a jobb típusok jellemzően 1000 mAh fölött vannak, míg önkisülésmentes akkuból az alatt, 8-900 mAh körül
hagyományos NiMh akkukkal elérhető nagyobb kapacitáls, de ismét, az csak akkor számít, ha a fogyasztás nagyobb, mintsem az önkisülés tényező lehetne, azaz mégegyszer: nem távvezérlőben!
(ami az esetek nagyrészében csak áll, és semmit nem fogyaszt...)pl. ha egy zseblámpát (vagy biciklilámpát) minden este, folyamatosan használsz, ott nagyon jó lehet a hagyományos, nagy önkisülésű, de jókora kapacitású NiMh
ha viszont ugyanazt az eszközt csak nagyritkán veszed elő, oda már butaság lenne ilyet venni, hiszen pont akkor fog lemerülni, amikor épp kellene
-
Degeczi
nagyúr
miért a létező legdrágább akkukészlet árával hasonlítasz össze egy noname elemcsomagot?
ez így teljesen hamis...alig 4e fölött már Eneloop készletet is kapsz, de bőven megfelel a Varta is 3e alatt (és ha nem gond egy kéthavonta töltés, akár pár száz Ft-os készlet is...) - nem tudom milyen akkucsomag lehet az 5.5e fölött...
-
Degeczi
nagyúr
azért nem annyi, mert az 1.2V csak az ún. névleges feszültség (és már eleve lefelé kerekített: ha pontosabban adják meg, 1.25V-ra szoktak hivatkozni), annál valójában jóval több egy töltött cella feszültsége (akár az 1.4-et is meghaladhatja), de az idő nagyrészében 1.3V közelében marad,
másrészt ilyen eszközöknél természetesen semmi problémát nem jelenet eleve mondjuk 4.5V-ra tervezni - és illik is, hiszen a normál elemeket is célszerű ez alá, mondjuk 1.1V-ra lemeríteni, mielőtt elutasítaná a cuccezért a gyakorlatban nem is szokott gond lenni semmivel, mennek akkukkal is szépen
-
Degeczi
nagyúr
miért ne lehetne?
már jó ideje semmit nem úgy terveznek, h csak 1,5V-ról működjön, hiszen akkor az elemeket is nagyon hamar ki lehetne dobni, mert azok feszültsége folyamatosan csökken a használat sorána NiMh akkuké ugyan alacsonyabban indul, de ott nagyon sokáig egyenletes marad, és a végén kezd hirtelen zuhanásba (ezért nem lehet ilyen energiaforrás mellett pontosan kijelezni az aktuális állapotot)
így aztán pár nagyon régi digitális kamera kivételével minden szokott is működni akkukkal
-
Degeczi
nagyúr
a használattól függ
egyelőre hagyd a gyári elemeket, aztán majd úgyis meglátod a saját gyakorlatban mit bírmivel nálunk 3-4 havonta kellett cserélni, inkább akkura tértem át, mert ez már éves szinten bőven ezres fölötti kiadást jelentett - és minek, ha akkuval ingyen is megoldható?
Eneloop persze tökéletes, de szerintem túl drága ilyesmire, míg a Varta R2U jó kompromisszum lehet (azt mondják, nagy terhelés alatt jóval gyengébben teljesítenek az Eneloopnál - de egy távirányítóban ez teljesen lényegtelen)
én egy Lidiben filléresre (4 db: 300 Ft, a korábbi 800 helyett...) leárazott, hagyományos NiMh készletet tettem bele, amit ugyan 1.5-2 havonta tölteni kell az önkisülésük miatt, de ez különösebben nem baj, gyorsan megvan (ha meg mégis épp nagyon kellene, addig belevágok pár elemet)
-
Alex91
félisten
Nekem jo 1 eve van meg, 2x csereltem elemet. Szoval birja honapokig, de teny, hogy hamarabb lemerul, mint egy egyszeru taviranyito. Akkuval nem igazan erdemes taviranyitot hasznalni, mondjuk most mar vannak kis onkisulesu tipusok, esetleg olyannal meg lehet probalni.
Nekem egy 525-van. Gombjai meg nem kopnak, de a festett muanyag haza mar eleg ramaty. (555 tan ebben valamivel jobb.)
-
Skynet258
veterán
Amikor beállítod a cuccot a programon keresztül, akkor megkérdezi, hogy mivel váltasz csatornát (set top box, tv, egyéb, stb.)? Ezekre válaszolsz, és így annak a cuccnak küldi a jelet, aminek kell. Például: nekem van egy lcd tv-m, házimozim. A program kérdezte anno, mivel akarom a hangot felvenni, levenni? Én beállítottam a házimozit, innentől kezdve ha hanggal végzek bármit, akkor csak annak küldi a jelet.
Eszközöket soha nem kell választani, mivel erre vannak az activity-k. Tv nézés nálam:
Bekapcsolja az lcd-t, megfelelő bemenetre teszi, bekapcsolja a set top boxot, bekapcsolja a házimozit, megfelelő bemenetre teszi. Nálam ez egy gombnyomásból áll: watch tv.
Mindegy mit csináltál előző nap, vagy az előző percben, mert mindig az activityknek megfelelően kapcsolgatja ki-be a cuccokat.
Ha xbox-al játszom, akkor bekapcsolja azt, tévét és házimozit megfelelő bemenetre teszi (ka ki van kapcsolva akkor term. bekapcsolja), és kész is.
Igazából nehéz elmagyarázni, ha kipróbálod akkor pofon egyszerűA gombok egy része gumi, kopást még nem tapasztaltam - tegyük hozzá, hogy pár hónapja van meg. Talán valaki beesik ide, aki hosszabb ideje nyúzza.
A gombok kiosztását a programozás során látod, de ha nem tetszik valami, akkor átteszed máshová. Teljesen szabadon konfigolható. Aminek nincs fizikai gomb, azt átteszed a fenti lcd kijelzőre - egy oldalra 4 gomb fér, és annyi lapot hozol létre, amennyit csak akarsz. A főbb funkcióknak úgyis jut hely a fizikai gombokon
Ajánlom még ezt a fórumot, hogy olvasd át, én is sok mindenre onnan jöttem rá
Nem csak az 55-ről van szó, de a programja mindnek ugyanaz
-
Skynet258
veterán
Betévedtem a privid után
Lássuk:
- nem felejti el
- megjegyzi, illetve magát az aktivitást jegyzi meg (kikapcsolt/bekapcsolt állapot, bemenet épp hol volt). Ezért nem is ajánlott az eszközök saját távját vagy a készülék gombjait használni, mert akkor összekeveredik (persze a help gomb ezen segít).
- ezt nem értem, szóval passz
- igen, minden gombot ment, az egyénileg hozzáadottakat is
- szerintem a Harmony még jobb is, mint némely táv; a szobában szinte akármilyen irányban lehet tartani, jó helyre megy a jel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Rainbow Six: Siege
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest