- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pkc83
őstag
János és Péter találkoznak. János azt mondja Péternek: “Adj nekem egy juhot, akkor nekem pontosan kétszer annyi juhom lesz mint neked!” Péter azonban ezt felelte: “Nem! Jobb, ha te adsz nekem egy juhot, mert akkor mindkettőnknek ugyanannyi lesz.” Hány juha van Péternek és hány Jánosnak?
-
Pkc83
őstag
Ha kilencszer egymás után feldobsz egy pénzérmét és mind a kilencszer írás lesz akkor hány százalék az esélye, hogy tizedikre fej lesz?
-
Pkc83
őstag
Egy pásztornak át kell vinni a folyón egy farkast, egy kecskét és egy káposztát. A csónakkal egyszerre csak az egyiket tudja átvinni. De ha a pásztor magára hagyja a farkast a kecskével, vagy a kecskét a káposztával, akkor az egyik megeszi a másikat. Hogyan kelhetnek át a folyón, hogy senkinek ne legyen bántódása?
-
Petya25
őstag
Adj nekem enni és élni fogok, adj nekem vizet és meghalok. Mi vagyok?
-
Pkc83
őstag
Van egy 9 literes, és egy 4 literes vödrünk, és egy patak, amiből vizet meríthetünk. Pontosan 6 liter vízre lenne szükségünk. Hogyan járjunk el?
-
Pkc83
őstag
A 7 törpe házikójában valaki eltört egy tányért. Hófehérkének így számoltak be a történtekről:
Tudor: Nem Szundi volt. Én voltam.
Morgó: Nem én voltam. Nem Hapci volt.
Vidor: Tudor volt. Nem Morgó volt.
Ki törte el a tányért, ha a törpék egyik állítása igaz, a másik hamis? -
Pkc83
őstag
Először az egyik fiú kiszáll az egyik parton a másik meg a másikon ahol a katonák vannak!
Aztán 1 katona átmegy a másik partra majd onnan az ottmaradt fiú vissza! Aztán mindkét
fiú átmegy és az egyik visszajön. Megint 1 katona megy át,fiú vissza.. És igy tovább
míg át nem ment az összes katona! -
Petya25
őstag
Egy szakasz katona ér a folyóhoz, ahol a hidat lerombolták, és át kell kelniük rajta. A folyón csónakázik 2 fiú. A csónak olyan pici, hogy vagy 1 katona fér el benne, vagy a két fiú. Hogyan tudnak átkelni a folyón?
-
Petya25
őstag
Mi az amit csak elkapni lehet, eldobni nem? (Több is lehet)
-
Petya25
őstag
Az első srác dupla gumival megcsinálja az első csajt aztán leveszi a külsőt és megcsinálja a tiszta gumival a másikat. Aztán jön a kettes srác a lehúzott gumit felhúzza és azzal megcsinálja az első csajt, azután az első srác gumiját felhúzza saját gumijára és megcsinálja a második csajt
így mindenki csak a saját oldalával talalkozik.
-
Pkc83
őstag
Két férfi felhív magához két utcalányt. Mindketten szeretnének közösülni mindkét lánnyal, de csak két darab óvszerük van. Mind a négyen biztonságos szexet akarnak, azaz egyikük sem akar elkapni semmiféle nemi betegséget a többiektől. Hogyan csinálják?
-
Petya25
őstag
Négy katona szeretne átjutni egy hídon, ami 18 perc múlva robban. Éjszaka van, és a sötétben csak elemlámpával tudnak közlekedni, viszont mindössze egy elemlámpájuk van. Ráadásul a híd keskeny és egyszerre csak ketten tudnak átkelni rajta. A katonák közül néhányan megsebesültek, ezért egyesek lassabban, mások gyorsabban tudnak átmenni. Ha egyedül kéne menjenek, akkor rendre 1, 2, 5 és 10 perc alatt érnének át a hídon, és természetesen ugyanennyi idő visszafele is. Ha viszont két katona együtt megy, akkor a lasabbik ideje számít. Hogyan érhetnek át biztonságban a hídon?
-
Pkc83
őstag
Mi az , piros és árt a fogaknak?
-
Pkc83
őstag
Megtöltöm az 5 gallonost teli és azt átöntöm a 3 gallonosba , hogy az legyen tele!
Igy az 5 gallonosba pont 2 gallon marad! A 3 gallonost kiöntöm és az 5 gallonosból a 2 gallont
átöntöm a 3 gallonosba! Majd tele töltöm az 5 gallonost és azt addig töltöm át a 3 gallonosba
míg az tele nem lesz! Igy pont 4 gallon marad az 5 gallonosba!Na az ilyenek mennek!!
-
Pkc83
őstag
Oksa! Lehet , hogy egyszerü de semmi értelmes nem jut az eszembe..
-
Petya25
őstag
Eszembe jutott egy egyszerű régi:
Az öreg kalifának két fia van, de csak az egyik örökölhet. Rendez egy teveversenyt a fiainak, akinek később ér be a tevéje az nyer! Hogy csináljak? -
Pkc83
őstag
Itt van mégegy! De nincs puskázás!!
Ezt azért mondom mert nem sajátom én is úgy találtam!3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába. Kicsit később a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el egyenlően az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet és kettőt pedig megtartott. Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár. Hol van az egy dollár?
-
Pkc83
őstag
Én is birom őket! Amúgycsak erre az előzöre értettem...
Na akkor itt van még egy!Van kilenc külsőre teljesen egyforma biliárdgolyónk,de az egyik biliárdgolyó egy kicsit nehezebb, mint a többi nyolc.
Van egy kéttányéros mérlegünk amellyel két mérésből meg kell állapítani, hogy melyik a nehezebb biliárdgolyó. Hogyan csináljuk? -
Pkc83
őstag
És tényleg!!! Amikor nekem mesélték kajak bejött!
Aztán én is elmeséltem pár embernek akkor is!
Valahogy ezek az országok soha senkinek(nekem se) jutottak eszébe!!
De azért valahogy az az érzésem , hogy ez a három megoldás nem egy perc alatt jött nem?De nagyon igaz az a lényeg , hogy csak a D jöhet ki!
-
Pkc83
őstag
Van még egy ha érdekel! Bár ez picit más!
Szólj ha ismered!Gondolj egy számra 2 és 9 között! Ha megvan ezt a számot szorozd meg 9-el!
Most egy kétszámjegyü szám van a fejedben! Ennek a két számjegyéd add össze!
Most vonjál ki belőle 5-öt! Ezt a számot helyettesítsd be az ABC-be úgy ,hogy nem
az ékezetes betüket kihagyod! Tehát: a,b,c,d,e,f,g,h,i,j……...stb.Ha megvan ezzel a betüvel gondolj egy országra!
Ennek az országnak a harmadik betüjével gondolj egy szinre!
Majd ennek a szinnek a harmadik betüjével gondolj egy állatra!Na ha kész irj de NE ird le mire gondoltál!
És ne hibázz a matekba! -
Pkc83
őstag
Van nekem is egy!
Van három szoba, mindegyikben 1-1-1 lámpa! A szobáknak kívül mindegyik
lámpának van egy kapcsolója de egy helyen! Hogy állapitod meg ,hogy melyik kapcsoló melyik
szoba lámpáját kapcsolja? A kapcsolókat annyit kapcsolgathatod amennyit akarod
de a szobákba csak egyszer mehetsz be! -
Pkc83
őstag
Úgy látom nincsen megoldás!
-
-
Pkc83
őstag
Lehet! Ki melyiket ,hogy hivja..
Most néztem meg wikin a motorvonatot , mindkettőnknek lehet igaza
mert az egyik nem zárja ki a másikat!"A motorvonat olyan saját erőgéppel felszerelt, több járműegységből álló vasúti vontatójármű, amely haszonteher (utasok, vagy teheráru) szállítására is alkalmas.
Egy, vagy több motorkocsiból és önálló gépezettel nem rendelkező pótkocsiból (mellékkocsiból) összeállított szerelvényt, ha forgalomban tartósan összekapcsolva közlekedik, motorvonatnak nevezzük. Motorvonatnak tekinthető a vontató motorkocsiból és a hozzá tartozó mellékkocsikból összeállított szerelvény is, ha a mellékkocsik üzemi funkciói csak a saját vontatómotorkocsi-típusukkal összekapcsolva használhatók teljeskörűen. " -
Petya25
őstag
-
perempe
veterán
a motorvonat két kocsiból áll, 1 kalauz teljesít szolgálatot. olyan városba utazom, ami Budapesttől 60+ km, ill. az első megálló. kell-e jegyet vennem?
-
Petya25
őstag
Találtam egy új kijutóst:
[link]Hátha pörög majd a topic.
-
Pá
addikt
Egy iq tesztben láttam ezt a kérdést és kifogott rajtam, szóval pls help me.
Annyi a kérdés, hogy az alábbi 5 betűből melyik a kakukktojás (amelyik a legkevésbé hasonlít a másik 4-re):
A Z V N E
Ötlet?
-
XtoRR
tag
Kozben valtozott egy kicsit a feladvany...
Gondolkodtam egy csomot Braille-irason, de semmi ertelmes nem jott ki
-
XtoRR
tag
Sziasztok!
Kaptam egy logikai feladvanyt, amit nagyon hamar meg kene oldjak, de nem jutok vele semmire.
Ennyi lenne az egeszA feladvany neve Buszjegy. Tippnek a kovetkezo szoveg van megadva: "Ne gondolj a pitagoraszi számokra!"
Amivel eddig probalkoztam:
- nem-e labirintus, veletlenul, es a megfejtes a kivezeto ut, de nem
- lehetne lyukkartya is, de sajnos pont ilyen meretut nem talaltam, nem tudtam kiolvasni belole az infot.Ha barmi otletetek is van, esetleg a megoldas
nagyon megkoszonnem.
Udv,
-
artiny
őstag
Tundátok ajánlani valmi logikai játékot amivel tundám fejleszteni a logikám (programozáshoz kéne a logika
)
-
Petya25
őstag
Van két általános iskolai első osztályos feladványom.
Persze nem bonyolultak, de 6 évesen azért mégis az lehet.Kösd össze a betüpárokat, de vonalak nem keresztezhetik egymást és a kereten se mehetsz ki.
Egy pálcika áthelyezésével tedd igazzá az egyenletet.
-
Snoop-y
veterán
Valaki szereti az ördöglakatokat?
A karikákat a kötél közepére kell vinni?
Vagy leszedni a kapukról?
Melyik lehetséges?Segítség:
A golyó nem megy át a kapun
A korong nem megy át a karikán
A karika átmegy a kapun -
Petya25
őstag
Hú de régen írt valaki.....
Van a telómon egy építőkocka-tetris keverék game.
Na egy egyszerűnek tűnő pályán elakadtam, gondoltam fejtörőnek is jó lesz ide.
Az egyszerűség kedvéért egyszerű négyzeteket rajzoltam különböző színekkel.
Oldalra mozgoghatnak és ugye lefele eshetnek a négyzetek és a pálya alakja is adott. Amint összeér két-három azonos színű, akkor azok eltünnek és ha volt felette másik elem az addig esik amig eshet. Fontos, hogy pl a lyuk jobb oldalán álló elem mellé balról egy ugyanolyat tolva csak akkor tünnek el, ha az odatolt elem nem esik a lyukba, mert ugye csak ott fog végleg megállni.
Ja és minden elemnek el kell tűnni a végén.
Na várom az ölteteket, ha van kedvetek játszani. -
Petya25
őstag
De régen jártam erre...
Jó kis logikai forgatós játék. (szükség esetén segítség alatta fórumban)
[link] -
szatocs
őstag
Egy utazó egyik útja alkalmával 500m - re keletre megpillantott egy hatalmas medvét. Nagyon megijedt, és elkezdett észak felé szaladni. Miután 500m - t megtett, lihegve megállt, és azt látta, hogy a medve az előbbi helyen nyugodtan áll, de most tőle pontosan délre van. Milyen színű a medve?
Ezt a szép kis feladatot találtam egy 5. - es matek könyvben. Megoldást nem találtam hozzá, így aki tudja, remélem most megtalálja ezt a topikot, és érdemben tud rá válaszolni, hogy miért épp az, ami.
-
Petya25
őstag
[link]Tessék ügyesen sasolni a csajt:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest