- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
HKorn #318127 üzenetére
Nem a legjobb. Ha úszónyerges az autó, akkor a dugattyú csak a tárcsa belső felét nyomja, ennek megfelelően jobban is szokott kopni a külső oldalnál, szóval ha kívül 1 mm-t mértél, belül lehet mondjuk akár 1,4 is, és ezzel elég közel jutunk a TRW által megadott minimumhoz.
Pontosan ilyennel lehetne megmérni:
-
tboldi
nagyúr
válasz
HKorn #318120 üzenetére
Adott autótól és tárcsától függ, de jellemzően oldalanként 1 mm alatti értékek szoktak szerepelni a különböző specifikációkban. Igaza van a szerelődnek.
Kíváncsiságból rákerestem az én autóm tárcsáira, elöl 28-26=2 mm kopás megengedett, azaz oldalanként pont 1 mm, de a hátsónál csak a fele, 10-9=1 mm, azaz oldalanként 0,5 mm.
-
-
tboldi
nagyúr
-
válasz
HKorn #176425 üzenetére
A 3 kW is telenyomja 8 óra alatt. Nem szép autó. Olcsó fenntartani. Azt beszélik, 600 K Ft körül cserélik az akkupakkot. A kollégám ilyennel jár, télen fűtéssel 60 km-t tud. Üzemanyagköltség kb. 2-3 liter benzin, ki kell számolni.
Jó dolog villannyal járni. A matekban nem vagyok biztos. Szerviz költség kb. a pollenszűrőben és a fékfolyadék cseréjében kimerül. Adó nincs, átírási illeték nincs. Gumi olcsó méret. -
fant0mi
őstag
válasz
HKorn #176344 üzenetére
A kintrol behozottra is ervenyes itthon a garancia. A szervizkonyve rendben kell legyen. (A Hyundainal az itthoni autoknak csak elektronikus szervizkonyve van, papiros nincs; viszont kulfoldon csak papiros van. A kulfoldi kocsi szervizkonyve kesobb sem viheto bele az elektronikus szervizkonyves rendszerbe, az mar marad papiros.)
-
rbalint88
addikt
válasz
HKorn #176359 üzenetére
nem tudom a hibridség mennyire befolyásolja a kokszot, de simánál akár 50k km-nél már igényelheti a tisztítást. szerintem az Elantra is megtáltosodna kicsit egy tisztítástól így 117e km-nél...
240e km-es Prius 2-t tudok mutatni, az újak csak jobbak zaj és erő tekintetében. -
rbalint88
addikt
válasz
HKorn #176351 üzenetére
meg a koksz
HSD-vel az a tapasztalat, hogy hamar rá lehet érezni a gázpedálra, nekem legalábbis nem fáj. egy helyzet van, ami nagyon nem a barátja, ha emelkedőn akarsz erőset gyorsítani és az akku is le van merülve. ha még a motor is hideg, ez igazán kínos
focvis: hobbiautónál nem szempont annyira a fogyi. ha nem dugózól vele, biztos megáll 15 alatt
-
rbalint88
addikt
válasz
HKorn #176349 üzenetére
le kell kérni márkakerben alvázszám alapján, az a tuti. múltkor néztem én is ioniq-ot (szalonban, a villanyost). hááát, nem esett le az állam tőle... helykínálat nem túl jó (Elantrához és Prius 2-höz képest), anyagminőség se egy nagy eresztés, hajtásban meg szerintem nagyobb kockázat, mint egy HSD.
tboldi parkolásos fotója megihletett, ez tetszik: [link]
de ez jobban kéne: [link](6hengeres mótvá, V8 még nem és az is listás)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest