Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plug Life
senior tag
Régebben míg látszott a Locus könyvtár be lehetett rakni a mapsOnline-ba custom provider.xml-t (pl. Google Satellite), az újabb Androidokon ehhez root kell vagy ADB? Nem lehet valahogy importálni, mint az offline térképeket?
-
TripleB
senior tag
Visszatértem a régebbi térkép kombinációhoz, mert az új nem mutatja a földutakat. Legalábbis nem találtam rá beállítást.
Szerk.: Másik térképtémával működik.
-
Celtis
veterán
válasz
Yellow73_a #546 üzenetére
Térkép letöltés. Csak 2 hsz-t kellene visszaolvasnod.
-
internetezoo
senior tag
válasz
Yellow73_a #546 üzenetére
Locusban van automatikus biztonsági mentés pl. a Google Drive-ra
Térkép, témával: https://www.openhiking.eu/hu/letoltesek/mapsforge-terkepek
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Jópár éve használom a free verziót, elég sok rögzített útvonalam összegyűlt. Most váltok új telefonra, és szeretném átköltöztetni ezeket a rögzített utakat. Hogy kezdjek neki?
Illetve eddig a tuhu offline térképét használtam, de most valami miatt csak online tuhut találtam. Illetve lejött az online mellett egy offline verzió is, de azon pont a turistautak hiányoznak.
Segítsetek kérlek, hogy honnan érdemes turistatérképeket letölteni. Szeretnék kerékpárutas térképverziót is.
Aztán keresek egy olyan oldalt is, ahonnan külföldi turista- és kerékpáros térképeket tudnék letölteni.
Segítségeteket előre is köszönöm -
Celtis
veterán
Ha megszoktad az openmaps kinézetet, akkor a legjobban úgy jársz, ha a mobilod böngészőjében megnyitod a https://turistautak.openstreetmap.hu/letoltesek.html
oldalt, legörgetsz a Locus részig és kattintasz a huntura.zip,Osmtura_Locus.zip linkre.
Utána az alatt lévő négysoros leírás szerint bekapcsolod a térképet és a témát.Dömcsi #539-es hsz-e kb. ugyanezt írja le.
-
-
Dömcsi
újonc
Van megoldás,frissítsd a térképet:
Térkép és stílus telepítése,frissítése Android böngészőből:
Letöltés mind a két témával:
huntura.zip,Osmtura_Locus.zip,Elevate_osmtura.zip
Térkép kiválasztása:
Bal alsó kék gomb -> Gyors térkép kapcsoló -> Huntura
Stílus kiválasztása:
Bal alsó kék gomb -> Térképek témája -> Osmtura_Locus.zip
Bal alsó kék gomb -> Térképek témája -> Elevate_hikingHa szereted bonyolítani akkor letöltheted így is,de akkor neked kell helyre rakosgatnod a fájlokat:
https://data2.openstreetmap.hu/mapsforge/huntura.zip
https://data2.openstreetmap.hu/mapsforge/Osmtura_Locus.zip -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Locus Map Classicot használok. Nagyon hozzászoktm az openmaps térképekhez és témákhoz, de sajnos muszáj frissíteni.
A https://turistautak.openstreetmap.hu/ oldalról letölthető huntura térkép és osmtura téma egész jó. A próbálgatás közben szembesültem vele, hogy ha eléggé belenagyítok vagy kicsinyítek a térképbe majd vissza, akkor a szintvonalak káosszá alakulnak.
Ez ismert jelenség, van rá megoldás?
(Mellesleg a zoomolások után a régi openmaps téma is életre kell a huntura térképpel) -
Ablakos
őstag
Az online turistautak.hu (letöltve offline-ba) térkép vagy a (nekem új) OpenHiking vectoros térkép nyújt többet?
-
goom
senior tag
Most olvasom az OpenHiking FB-oldalán, gyorsan ki is próbáltam. Nekem kifejezetten tetszik (bár a turistautak színét jobban kedvelem bordón, nem pedig a jelzés színével).
Kedves Térképhasználók!
Örömmel jelentjük be, hogy az OpenHiking új turistatérkép-sorozatának első próbatérképei a mai naptól letölthetőek. Új térképeink Mapsforge formátumban készülnek, amely Android és iOS platformokon számos alkalmazássak megjeleníthető, köztük Locus Mapsszal és OruxMapsszal. Térképeink természetjáráshoz optimalizáltak, főbb tulajdonságok:- turistajelzés kiemelés és a jelzés alakját követő piktogramos ábrázolás- szintvonalazás 10 méteres lépésközzel- természetföldrajzi nevek (csúcsok, völgyek, gerincek stb) feltüntetése- többnyelvűség, a földrajzi nevek választhatóan a honos ország nyelvén vagy más nyelven (pl. magyarul) jelennek meg (függően az Openstreetmap adatbázisától)- természetjáró POIk: menedékházak, pihenőhelyek, esőbeállók, kilátópontok, igazolóhelyek, vízvételi pontok stb- természeti képződmények: sziklák, vízesések, barlangok, töbrök...- történelmi emlékpontok: várak és várromok, kastélyok, templomok és templomromok, földvárak, halomsírok...- járhatósági akadályok: kidőlt fák, benőtt útszakaszok jelölése- magashegyi nehéz utak, biztosított turistautak és via ferraták elkülönülő jelölése- rendszeres frissítésekJelenleg Magyarország mellett Szlovákia és Románia térképe érhető el. Az elkövetkező időszakban a térképkészletet fokozatosan bővítjük Közép-Európa és a Balkán további területeivel.A térképek elérhetősége: https://www.openhiking.eu/hu/letoltesek/mapsforge-terkepekTérképeinket az Openstreetmap adatainak felhasználásával készítjük. Az OpenHiking szerverhátterét az Erdélyi Kárpát-Egyesület biztosítja. -
Ablakos
őstag
-
Egyik tervező szem tökéletes, max. az, ami adott útvonalra van optimalizálva. Nekem is folyamatosan át kell jelölnöm a Kék útvonalát a Locusban, mert szeret(ne) másfelé vinni.
Ez mondjuk kevésbé bosszant, mint pl. a Google autós útvonal tervezője, mivel itt kényelmesen tudom javítani köztes pontok hozzáadásával és áthúzásával, Googla Mapsen meg egy horror, arra mész, amerre ők szeretnék... -
Ablakos
őstag
Ha tervezek egy túrát, mitől függ, hogy melyik nyomvonalat választja? Szeretném, ha jelölt túrista útra tenné a vonalat és nem a kb. párhuzamos földútra. (Amely nem is mindig járható, mert pl. a kulákok elkerítik tehen legelőnek.)
Eddig úgy terveztem, hogy apró lépésekkel vittem a pontokat a jelzett túraúton és így jó.
Lehet ezt másképpen? -
Ablakos
őstag
Tudja valaki, hogy lehet a Locus áruházba bejelentkezni?
Nem tudom mi lett ezzel.Van több térképem onnan, de valamiért most csak email címmel enged bejelentkeztetni. Az meg már létező regisztrált email (naná). A belépéshez koppintson a Google gombra, ami nincs ott.
-
RockCNC
őstag
-
tibor23
senior tag
válasz
internetezoo #522 üzenetére
Köszönöm, sikerült!!!
Hihetetlen, hogy ekkora balf@sz voltam.(Csak zárójelben kérdezem még ha valaki ért hozzá: egy régebbi J5 2017 telefonom van, és sajnos állandóan kinövi a memóriát, így, amit lehet áthelyezek sd kártyára, pl. a Locust is, de a térképek, ami igazán nagy helyet foglal, az a készülék memórián maradt. Ez normális?)
-
tibor23
senior tag
válasz
internetezoo #519 üzenetére
Locus/mapVector/_themes könyvtárban benne vannak a téma könyvtárak. De hol aktiválom akkor őket? V3 verzióban egyértelmű volt.
-
tibor23
senior tag
válasz
internetezoo #517 üzenetére
Ezek a linkek nálam nem működnek, de nem is ez a fő baj, hanem, hogy v4 Locusnál szerintem a stílus (téma, rendertéma) fizetős, ezért is linkeltem a képernyőképet, mert ott van a téma mellett, hogy SILVER.
-
internetezoo
senior tag
Gondolom Locus v4 verzió.
Nekem a Classic v3 verzió van vásárolvaKözben találtam Openmaps kinézetű render témát frissülő magyar térképpel. HUNTURA a neve.
https://turistautak.openstreetmap.hu/letoltesek.htmlEzen belül a Locus rész.
A linkre kattintva a Locus tölti le és csomagolja ki:
Stílus by davidovits (OpenMaps kinézet):
huntura.zip,Osmtura_Locus.ziplocus-actions://http/turistautak.openstreetmap.hu/locusd.xml
-
tibor23
senior tag
válasz
internetezoo #515 üzenetére
-
internetezoo
senior tag
Pont egy éve írtam az openmaps render téma készítőjének.
"Gondoltam már rá én is, de a magyar fonódó turistajelzések miatt a mapping oldalon is módosítani kellene. Az openandromaps térképből nem lehet olyan jó térképet kihozni, mint az Openmaps volt. Az Openmaps és szerintem a jelenlegi garminos OpenHiking térképhez egy algoritmus generál jelzés poikat (node), ezért lehet szépen megjeleníteni akár 4-5 jelzést is egy útvonalon.
Jelenleg dolgozom Dömcsi térképének (https://data2.openstreetmap.hu/mapsforge/) a renderelésén, bár Ő még nem tud róla. Szerintem az megfelelő lesz."
Marad az openandromaps térkép és benne a render téma illetve van még 2 másik is hozzá.
-
tibor23
senior tag
válasz
B. Tamas #513 üzenetére
Nekem eddig a TUHU és az Openmaps is rajt volt a Locuson, de 90%-ban az Openmaps-et használtam, a TUHU nem volt annyira jó, sokkal kevesebb út van rajt, bár az Openmaps meg jópárszor szívatott nem létező ösvényekkel.
Tehát a kérdés az lenne az Openmaps legutolsó térképéhez fel tudom-e tenni a rendertémát a 4-es Locusba és hogyan? Jelenleg látom a térképet, de nincsenek színes túraútvonalak. Illetve van-e ennél jobb térkép TÚRÁZÁSHOZ (rendertémával) mostanság? -
B. Tamas
aktív tag
Ha csak országon belül túrázol akkor a turistautak.hu is nagyon jó és kiváló a rendertémája. Az ingyenes is kezeli a rendertémát, a domborzatot viszont már nem.
-
internetezoo
senior tag
https://www.openandromaps.org/en/downloads/europe
Openandromapsnak van téma, offline térkép és poi adatbázis.Openmaps.eu nincs, rendet téma, térkép akinek külön megvan és felrakja.
-
tibor23
senior tag
Sziasztok, remélem még olvassák ezt a fórumot.
Sajnos sikerült valahogy letakarítanom a telefonomról a régóta megelégedéssel használt Locust, majd visszatelepítettem, de nem bírom visszatenni a render témát, így nem látom a térképen a színes túraútvonalakat. Beleolvasba a fórumba látom, hogy nagy változás történt ebben a programban fizetős lett sok minden, és a render téma is talán az lett. Sajnos az Openmaps térképek is eltűntek, bár arra elvileg találtam linket, hogy az utolsó pár éves verziót le lehet tölteni, valamint megszereztem egy régi Locus 3-as offline programot.
Mit javasoltok, feltehető a 4-es új verzióra a render téma ingyenesen vagy tegyem vissza a 3-as verziót vagy keressek más app-ot? -
torbole
csendes tag
Valaki tudna segíteni strava heatmapot Locusra rakni? Már nagyon fáj a fejem miatta, Leírásokból nem tudom kiszedni az új chrome verziókból a .png cookikat. Leírások régebbi chrome verziókról van,
Segítséget köszönöm!
-
internetezoo
senior tag
https://brouter.de/brouter-web
Ezzel tudod láthatóan módosítani és kimenteni gpx formátumban. De ugyanezt lehet kézi verzióban a tervezővel Locus alkalmazásban a ceruza vonal ikonossal. -
jumoka
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy új Samsung Galaxy A32-re telepítettem a Locus Map Clasic 3-at (amit megvásároltam régebben) és a BRouter-t is. (Android 12) Az offline tervezésemnél az automatikus nyomvonal kijelölése részben működik, részben nem. Azaz sok helyen nem ismeri fel az utat. Minden beállítást ugyanúgy csináltam, mint a Huawei P10 lite telefonomnál, ahol tökéletesen működik. Tudna valaki segíteni ezen problémám megoldásában? Mellékeltem 2 képet róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi belépő szinten
- Ukrajnai háború
- GTA V
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- SörcsaPH!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple TV eladó
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest