- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
quailstorm #14 üzenetére
akkor hogy érdemben is válaszoljak: nem érdemes kockáztatni. ha valameddig bírja, akkor az elektronika még él, csak a cella defektes, emiatt puffadt fel. ha nincs szerencséd, tüzet is okozhat. én nem szórakoznék vele sokáig, főleg, ha nem ér annyit.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
quailstorm #12 üzenetére
ebay-ről nem lehet hozzá rendelni új akkut?
-
ngabor2
nagyúr
mélykisült akkut életre lehet kelteni? van egy 1-1,05V-ra merült 26650 akkum, ami még nem volt használva. jó lenne, ha tudnám.
alapból védve volt, de levettem róla a pcb-t, így tudtam mérni. amúgy 0,0V volt a feszültség.
itt azt írják, hogy 4V-ot adjunk neki 5-15 másodpercig. 4V-os egyenfeszültségem nincs, ráadásul az ajánlott áramerősség kiszámolásáról se említ semmit. gondolom túl kicsi semmit nem csinál, túl nagy viszont hangoskodásra késztetheti a cellát, ami nem előny.
-
ngabor2
nagyúr
akkor én hallottam rosszul? nekem úgy magyarázták, hogy a túlmerült akkut "ki kell ütni", az elején nagy áramerősségű, rövid impulzusokat kell ráküldeni, amíg a feszültsége nem megy 2,8V fölé. kezdőknek nem ajánlott
mint mondtam, csak hallottam, és messze nem biztos, hogy igaz.
-
ngabor2
nagyúr
Egy notebook-akku felújítása során ütköztem abba a problémába, hogy rengetek típusú lítium-ion akku létezik. Eltérő kapacitás, méret, terhelhetőség, védelem.
A notim akkupakkjában 8 darab 18650-es, 2200mAh-s akku található, amit ki szeretnék cserélni, ugyanis az idők folyamán a kapacitása drasztikusan lecsökkent (4 óráról kb. 10 percre). Valószínűleg nem véletlen, hogy olyan cellák kerültek bele, amilyenek.
Találtam egy összehasonlító oldalt mérési eredményekkel és diagramokkal jópár 18650-es akkura, amin látszik, hogy igen eltérő mértékben terhelhetőek, és a terhelés függvényében csökken a feszültségük. Józan paraszti logikával a notiba olyan akku kell, ami stabilan tartja nagy terhelés esetén is a feszültséget. Ez általában kisebb kapacitással párosul. Elemlámpába jó lehet a nagy kapacitású, de nagy áramfelvétel esetén kisebb feszültségű cella is.
A védőáramkör is akkor lehet fontos, ha a cellát egyénileg, külső töltővel töltjük. Egy akkupakkban, amiben eleve ott van a töltőelektronika, a nagyobb méretű cellák nem biztos, hogy elférnek.
Nagyon az elején vagyok a tájékozódásnak, minden érdemi információt szívesen fogadok ide a topikba, aminek az 1. hsz-át szeretném minél több hasznos gyakorlati infóval feltölteni a témával kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Villanyszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Orvosi kérdések
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest