Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• havri1

félisten

válasz varmi2 #85323 üzenetére

1,5TB a wines telepítőnek a minimum. Ezt később le lehet csökkenteni conf-ban, de nem éri meg.
    [link] itt a táblázat, amiben lehet kalkulálni a várható bevételt. Zöld oszlop. Első 9 hónapban ne várj profitot, utána indul be. Én új HW-t nem vennék, annyit soha nem fog visszahozni..Összeszedtem a régi HDD-ket (1-3TB), amik már semmire nem jók, és RAID-be fűzve mennek. SMR-es HDD nem jó, belassul, és nem fog menni. Erre figyelj.
    A fórumon sokan rpi-vel, vagy NAS-al oldják meg, ami amúgy is megy, vagy minimális a fogyasztása. Nálam a gép mindig megy, így + költségem nem származik belőle. RAID esetében ha egy elszáll, ugrik a projekt. Illetve ha sokáig vagy offline, hw hiba stb, kizárhatnak, szintén ugrik. Nem egy életbiztosítás, inkább kihívás ;]
    Én amennyit szívtam vele...netem szarakodott, az adatfileokat nem tudta olvasni hdd lassulás miatt --> töredezettségmentesítés és vagy adatfileok áthelyezése SSD-re megoldotta.
    Aztán a eggy hiba miatt a log filet meghízlalta 140GB-ra, ennyi hely volt a C-n, így leállt minden..úgyhogy volt vele szívás wines környezetben..
    Linux ill Docker alatt jobb állítólag..

Új hozzászólás Aktív témák