Keresés

Aktív témák

• FastCatch

csendes tag

válasz FastCatch #21 üzenetére

A kapcsolat fenntartása az XP ''elalvása'' után most jobban működik, de nem tökéletes. Elég sokáig fennmaradt a kapcsolat, miután beírtuk a ''TCPKeepAlive''-ot, de reggelre ''software abortálta a kapcsolatot'' (de hogy melyik, nem tudom).

Mindegy végülis, ha a screen megy, akkor ez nem érdekes.

FC

• FastCatch

csendes tag

válasz dabadab #20 üzenetére

Kösz! Holnapra megmondom, hogy az volt-e a megoldás.

FC

• FastCatch

csendes tag

Ismétcsak köszi mindenkinek!

Röviden átfutva úgy tűnik a screen lesz a jó megoldás, áttanulmányozom a nem kis man-ját, aztán ki fogom prószálni. (Nekem most nem baj, hogy nem automatikus.)

A terminál timeout-tal kapcsolatban telefono egyeztettem a ''hazaiakkal'':
    - a ''ClientAliveInterval'' most is 0
    - TCPKeepAlive'' nem szerepel az /etc/ssh/sshd_config-ban
    - sleep módban a processzek leállnak (tehát a PC oldalról ''néma csend'' a válasz)

FastCatch

• FastCatch

csendes tag

válasz Out #10 üzenetére

Köszi, mindig tanul az ember. Mi történik a deamon-k inputjával és outputjával? (Főleg az output érdekelne. Át lehet irányítani egy fájlba, csak akkor a szegény felhasználó nemigen tudja használni. De még így is lehet, hogy egyszerűbb log fájl-t írni, mint proper deamon-t. Mondjuk a CRON-nak pl. az input oldala a zűrösebb. ) Mindegy, ezen gondolkodom még!

A ''másik kérdés'': belépek egy terminálról userx-ként. Elindítok egy programot; és akár elteszem háttérbe (bg vagy &). Majd belépek egy másik terminálról (pl. másik gépről), ismétcsak userx-ként és szeretném az új terminálon ''elővenni'' a processzt, tehát, hogy most már onnan kapja az inputját és oda írja az outputját. Ezt lehet-e? Gondolom, ha usery-ként jelentkezem be másodszor, akkor már aligha (esetleg, ha usery=root).

FC

• FastCatch

csendes tag

Azta.... Elmentem ebédelni, és voila: rengeteg válasz, köszi!

dabadab: köszönöm, ezeket megnézem. sajna ez csak otthon megy, tehát val. holnapig nem tudom, mi az eredmény.

out: jogos. ez egy általam írt valami, amit most protoltam Windows-ról. Meg kellene csinálni daemon-nak, de ilyet még sose csináltam, és ezért eltart egy darabig, míg megcsinálom, mennie pedig addig is kell. Egyébként van valahol valami doksi, hogy hogyan írjunk daemon-t? Nekiálltam megérteni a CRON-t (az enyém távolról valahol hasonlít rá), de egyel?re még sok van hátra...

L3zl13: jelen esetben tudatosan mást akarok, mint amit a linux magától csinál, ezért vala a kérdés... Elfogadom, hogy hülye vagyok, de még a halálom el?tt segíts már, légyszi, hogy mi az, hogy ''futtassam screen-ben''?

általában: a progi állandóan fut, tehát a Win mindenképp elmegy alunni. leginkább a linux-os gép konzoljáról kellene elindítani a cuccot, de akkor meg csak onnan lehet bármit is kezdeni vele.

Ugye az igaz, hogy egy terminálon elindított ''normál'' (nem deamon) processz (a) meghal, ha a terminált becsukom és (b) el?tte sem lehet átvenni másik terminálra? Ez is jó lenne mostanában...

FC

[Szerkesztve]

• FastCatch

csendes tag

Hali, linux guruk!

van egy linux-os gépem, amit egy XP-s PC-ről ssh-n (PuTTY, de asszem ez mindegy) keresztül érek el. az történik, hogy egy idő múlva az XP ''elalszik'' (sleep módba megy), majd megintcsak valamennyi idő után a linux gondol egyet és kivágja a terminált és ezzel az onnan indított process-t is.

kérdés: hogyan lehet a linux-ot rávenni arra, hogy ne törődjön vele, hogy ebben a környezetben a terminál másik oldala él-e vagy nem, csak tartsa meg a kapcsolatot.

ha küldtök pointert, szívesen elolvasom a f***ing manual-t, de én nem találom azokban, amikben néztem (terminal howto, és egy adag google)

thx,

FC

Aktív témák

Hirdetés