- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Második bétánál jár a One UI 8
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
feregember
csendes tag
válasz
Sanyi.mTs #835 üzenetére
ffmpeg -hide_banner -i input.mkv -map 0 -map -0:a:0 -c:a copy -vf scale=854:480 output.mkv
Az input fájlból kiválasztjuk a kívánt stream-eket az output fájlba (map opcio):
-map 0 (először kiválasztunk minden stream-et)
-map -0:a:0 (majd letiltjuk a 0. audio stream-et (negativ előjel a tiltás))-c:a copy (audio codec = másolás)
-vf scale=854:480 (video filter = átméretezés) -
Frawly
veterán
válasz
Sanyi.mTs #753 üzenetére
Nem vagyok otthon Timeshiftben, mert nem használok Mintet, de elvileg meg tudod neki mondani, hogy hová csinálja a mentést. Mintes topikban kéne megkérdezni azokat, akik használják, mert így a látatlanban nem tudlak elnavigálni, hogy melyik menüre vagy mire kattintsál benne.
A háttértár meg bármikor meghalhat, akár SSD, akár HDD. Ezért adatokról mindig lennie kell mentésnek, ha más nem, fájl/mappaszintűnek. Rendszerről meg nem éri meg másolatot csinálni, ha kezdő vagy, azért nem, mert a korai időszakban, ahogy fedezed fel magadnak a dolgokat, jönnek-mennek majd a rendszereid, különböző disztrók, ha meg haladó leszel, akkor meg azért, mert úgyis csukodt szemmel bármikor újrahúzod a rendszer. Ha túrázol is ezzel a Timeshift-tel, akkor is max. a tudásvágy hajtson, amúgy nem éri meg szerintem túl komolyan venni.
#754 growler: én úgy tudom lehet.
#755 PeachMan: passz, ilyenről nem tudok. Amiket ismerek Linuxra FTP szervereket, azoknál csak úgy lehet user-t hozzáadni, hogy normál linuxos userként, nem csak az adott progin belül, mivel ezek a progik a kernel segítségével autentikálják a usereket UID és GID alapján. Ennek ellenére nem zárom ki, hogy lehet ilyen, meg ha létezik is, akkor mennyire biztonságos. Tudom, nem voltam nagy segítség.
-
Frawly
veterán
válasz
Sanyi.mTs #745 üzenetére
Lebeszélnének róla, hogy mindjárt úgy nyissál, hogy mented a rendszert. Ez nem Windows, ahol attól kell rettegni, hogy egy update-kor mi kefélődik el, és hogy mikor vírusozódik be, meg lassul le a rendszer. Nem kell semmilyen rendszerpucoló vagy rendszeroptimalizáló programot, vírusirtót, tűzfalat, defragot sem futtatni. Ez a jó a Linuxban, ez az összes sallang nem kell.
Minten a Timeshift elvileg visszaállítható Live rendszerből (amiről telepítetted), mikor már fut a Live rendszer, elindítod rajta a Timeshift-et, és annak megmutatod azt a mentést, amit csináltál. De az esetek 99,9999%-ban ez is szükségtelen.
Ha történne mégis valami rendszereddel, valamit elszúrnál, működésképtelenre hazavágnád, akkor is inkább telepítsd újra, állíts be mindent újra, legalább gyakorlod frissében. Így mélyül majd a tudásod a témában. Ne feledd, hogy Linuxot sokkal gyorsabb telepíteni, mint Windowst.
-
válasz
Sanyi.mTs #750 üzenetére
- nem lesz 120GB, az üres részeket nem menti le
- igen, a fájlrendszer alatti szinten dolgozik, nullákkal és egyesekkel szektor szinten.
- a GUI (persze a forkolás ennél bonyolultabb, de gyakorlatilag a felhasználó szemszögéből egy egyszerűsített GUI, kicsit továbbfejlesztve/gondolva. Pl. hamarosan tudni fog fájlokat visszatölteni a mentésből anélkül, hogy vissza kellene tölteni az egész image-t. Nem mellesleg egy live Linux) -
válasz
Sanyi.mTs #745 üzenetére
Resuezilla
Kiírod pendrive-ra, arról indítod a rendszert, és onnan megy minden mint a karikacsapás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged