Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii
    veterán

Ha csak ennyi az igény, hogy pdf-et akarsz csinálni más doksikból, ahhoz nem kell LibreOffice. Felteszel CUPS-ot, bele egy Generic PDF Printert telepítesz (cups-pdf csomag, amit be kell konfigolni még utána), de talán egyszerűbb módja is van ennek. Így bármelyik normál alkalmazásból, ami egyébként tud simán nyomtatni, csak ráküldöd erre a pdf-nyomtatóra a kívánt dokumentumot, és az előre beállított mappába kinyomja .pdf fájlként.

Pdf nézésére meg továbbra is a Zathurát ajánlom, szinte 0 függőség, minimalista, gyors, sallangmentes, ha a pluginjeit felteszed, akkor a ps, djvu, stb. állományokat is olvassa. Még az egeret is kezeli, de billentyűzetről jobb irányítani.

A LibreOffice-tól nekem is ráng a szemem, keresek helyette könnyebb alternatívát. Úgyis csak a Writert használom belőle, ahelyett meg ott van a XeTeX. Táblázatot csak néha napján csinálok, arra meg vannak más toolok. Már így is évek óta csak azért van fent az LO, hátha kell valami .odf vagy .doc(x), .xls(x) fájlt megnyitni, de olyan ritkán van ilyen, hogy nem éri meg nekem egy ekkora megabloat progit feltelepíteni, ami ráadásul minden héten frissül, és csak úgy hajtja le a többszáz MB frissítéseket.

De a Wine-t is jó lenne elhagynom. Javarészt a GIB szótár miatt használom, de ha azt sikerülne megtörni, onnan már XML-alapú formátumba tudnám konvertálni, amit tudnék saját scripttel is kezelni. Meg 1-2 játék megy még Wine-ból, de azokra meg van működő Win10 telepítésem.

Frawly

Nem csak azért tettem fel a Libreoffice-t, mert pdf.be akartam menteni :) Értelemszerűen dolgoznom kell doc, docx, xls, xlsx fileokban is. De most hogy ilyen problémákba ütköztem, és kipróbáltam más office csomagokat, így ment a lecsóba a Libreoffice. A vicc, hogy sokkal kisebb függőségekkel az onlyoffice sokkal jobban működik (legalábbis arra amire és amennyit használom). Wine-t én egyáltalán nem használok. Már először mikor Manjaro-val elkezdtem komolyabban linuxozni, már akkor úgy álltam át, hogy csak linux a notin, semmi más. Előtte az alternative oldalon mindenek kerestem megfelelő változatát (azóta kicsit módosítottam), és azóta se nyúltam az otthoni gépemen windows-hoz. Melóhelyen persze nem tudom kikerülni. Játszani se játszaok már gépen jóideje, max mobil kisidőkre. Szótár programból nem találtál jobbat? Esetleg java-sat? Bár mondjuk minden java alapú progit gyűlölök, de legalább platfromfüggetlen. Vagy az ennyire jó, hogy nincs alternatíva?
    Amúgy Evice-t próbáltam még azelőtt mielőtt ide írtam, de valahogy nem jött be. Esküszöm még a Chromium is jobb volt pdf nézőkének. Mondjuk amilyen gyorsan betölt a chromium is ezzel az alap notin Arch+Openboxal...simán maradhatna pdf nézőnek végülis. Nagyítani lehet vele, nyomtatni lehet vele, finom a görgetés, szal...:D

Dave™

Félreérted (meg durván más is). Én nem gyűlölöm a KDE-t. Sőt. Inkább azt használnám, mint a Gnome-ot. Egyszerűen azért kerülöm, mert a KDE-s progik irgalmatlan mennyiségű függőséget igányelnek (tisztelet a kivételnek, mert azért akad, és használok is (pl az Xnview QT alapú. persze nem KDE-s, de qt-t használ). Ugyanúgy kerülöm a Gnome-os progikat is ugyanezen okból (itt is van kivétel, mert pl a gnome-disks nagyon jó, mentésre használom legfőképp, és minimális függőséget használt pluszban). Ráadásul egyre csiricsárébban néznek ki, és az nekem huszadrangú egy otthoni+munka felhasználásnál is. Hatékony kezelés viszont annál inkább. Bár szkeptikus voltam a javarészt bill-ről való irányítással (ez amúgy a mobilarenás hozzászólásokban is látszik...), mégis kipróbálva, használva nagyon bejött nekem. Az hogy a hozadéka emellé, hogy hipergyors lett minden, és nincs az a probléma amit ha emlékszel anno mindenki csak nézett, hogy ilyen van, az csak plusz extra. Bár lehet hogy az a gond azóta megszűnt Manjaro, ANtergos alatt is, mert sok kernelváltás volt már. Csak fura, hogy Arch esetén nem futottam ilyen hibába (Mobilon ftp szerver és másolás ide-oda, meg a baromi lassú időnkénti file törlés lokálisan. talán emlékszem hogy egy időben írtam ezeket a gondokat). Ettől függetlenül kellemes élménnyel gondolok vissza a Manjaro-s "korszakra", meg a cikkedre, aminek hatására elkezdtem ezt az egészet. Nekem ez volt a nagy lökés a linux irányába.

Új hozzászólás Aktív témák