-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolifarkas
tag
válasz
I02S3F #15602 üzenetére
Erről már kicsit lekéstem mert 69 éves vagyok de napi szinten nyüstölöm a gépet és szeretek játszani, mindig is szerettem.
A nyolcvanas években C16, C64, C+4 gépeim voltak majd 486, azután pedig egy AMD-K6-2 alapú gép amit az újonnan megvásárolt alkatrészekből építettem. Ez áttörés is volt a számítógépes életemben mert mikor kész lett a gép első indulásoknál nem adott képet. Elvittem a boltba ahol az alkatrészeket vásároltam, hogy nézzék meg mi a baja. Ott kellett hagynom másnapig. Mikor érte mentem 1500.-Ft munkadíjat kértek / 1998-ban/. Kifizettem és mikor hazavittem megnéztem mit állítottak át az alaplapi BIOS-ban. Ugyanis mielőtt bevittem a gépet leírtam az összes BIOS beállítást. Egy sort írtak át mindössze de csak arra emlékszem, hogy a „V/H SYNC Blank” beállitás volt a jó. Ekkor döntöttem el, hogy autodidakta módon fogjak bele a számítógépes dolgokba. Lenne egy kérdésem is. Van valamilyen hátránya annak ha a Mint-ben EDGE böngészőt használnék a beépített Firefox helyett?
-
fekete.puma
aktív tag
válasz
I02S3F #15602 üzenetére
Tök felesleges az Ubuntu és a Debian alapú Mint egyszerre, mert nincs nagy különbség.
Lenne csak az LMDE és rámennének a népszerű alkalmazásoknak a saját tárolóban való frissebb felhozatalára. pl MX Linux.
Így egyik sem az igazi, az Ubuntu vonal a fő de a Debian alapú már talán lehagyja mert fürgébb. -
válasz
I02S3F #15602 üzenetére
Tök racionális lenne, ha csak Cinnamon és xfce lenne, maradna több erőforrás a maradékra. Vagy akár csak Cinnamon.
Gondolom a Mate még belefér nekik, az is GTK alapú. Én a KDE-t hiányolom, de az valószínűleg nem lesz, mert szerintem inkább a saját fejlesztésű Cinnamonra koncentrálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest