-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boxer001
veterán
Üdv!
Raknám fel a Mint-et egy desktopra, fel is megy, a "telepítési csík" szerint kész, felette meg ott figyel felhasználónév/jelszó beállítás, be is állítgatom, de a Tovább gombocska szürke marad, és csak áll az egész téma, ilyenkor mi van? -
Boxer001
veterán
-
Boxer001
veterán
Na megvan az a szemétláda...
Ez lenne a bejegyzés:[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect /NoExecute=OptIn
C:\wubildr.mbr = "Ubuntu"Pár variációt már kipróbáltam, de max. odáig jutottam, hogy megmaradt az XP-s választási lehetőség, de rákattintva már nem hozta be az Ubuntu-t, ahogy eddig.
-
Boxer001
veterán
Akkor azzal.
Szóval akkor nem nagyon lehet olyat csinálni, hogy gépindításnál lehessen a kettő közül választani, és az xp eltűnne?Igaz most ugye úgy van, ahogy korábban leírtam, hogy elsőnek bejön a Mint indítója, utolsó lehetőségnek xp...és azon belül érkezik meg a fekete képernyős téma, és ott XP v. Ubuntu.
Vagy akkor ki kéne mindent iktatni a francba, csak a Mint, ha ilyet lehet, de valamit lehessen már. -
Boxer001
veterán
Akkor azzal.
Szóval akkor nem nagyon lehet olyat csinálni, hogy gépindításnál lehessen a kettő közül választani, és az xp eltűnne?Igaz most ugye úgy van, ahogy korábban leírtam, hogy elsőnek bejön a Mint indítója, utolsó lehetőségnek xp...és azon belül érkezik meg a fekete képernyős téma, és ott XP v. Ubuntu.
Vagy akkor ki kéne mindent iktatni a francba, csak a Mint, ha ilyet lehet, de valamit lehessen már. -
Boxer001
veterán
Igazából szerintem ez a Mint lenne a többet indított, szóval lehet akár még felesleges is az Ubuntu.
Szóval most az a helyzet, hogy ez a Mint egy külön partíción van (csak az, semmilyen más cucc), az Ubuntu meg ott figyel egy másik partíciómon, ahol vannak az egyéb cuccaim.
Azt mondjuk nem értem, hogy az XP-t miért teszi be lehetséges variációnak, ha le lett formázva a meghajtó... -
Boxer001
veterán
Na belebotlottam megint egy problémába.
Menüben a Monitorokra rákattintok, aztán már ezt írja ki, amióta telepítettem az nvidiás cuccát, nem kellett volna
Úgy tűnik, hogy a grafikus meghajtója nem támogatja az eszköz használatához szükséges kiterjesztéseket. Kívánja ehelyett a grafikus meghajtó szállítójának eszközét használni?
Ha a nemre megyek, akkor pl. frissítési frekvencia max 51 Hz, és 75 kellene.
Ha meg az igenre, akkor bejön az nvidia-s cucc, de ott se lehet rajta állítani.
Mielőtt telepítettem ezt a cuccot, azelőtt 75-re lehetett állítani. -
Boxer001
veterán
Nah, felraktam a cuccot, igaz kicsit érdekes lett.
Gépindításnál egyből a mint-et akarja indítani, de legalul van xp választási lehetőség is, majd ha arra rámegyek, akkor kijön a fekete képernyős téma xp és ubuntu lehetőséggel, xp-re rákattintva már kiírja, hogy cumika, mert nincs meg az a bizonyos fontos fájl...
ubuntu megy.
Hogyan tudom ezt orvosolni? Az lenne a legjobb, ha vagy egyből lehetne választani a mint és az ubuntu között (tehát a fekete képernyős résszel kezdené), vagy legyen a kezdő a Mint, de az xp helyett írhatná az ubuntut is.
Na most lehet így nem lehetett teljesen értelmezni.Ja meg frissítettem a rendszert, aztán azóta indításnál nincs az Linux Mint (alatta from freedom came elegance) logós betöltés, hanem csak egy sima Linux Mint felirat, fehérrel...szóval ez így nem járja, nekem ez így nem tetszik.
-
Boxer001
veterán
válasz
CPT.Pirk #110 üzenetére
Eddig 2x telepítettem ubuntu-t, mindkétszer xp mellé, szóval én meg azt az oldalt nem ismerem.
Nah, le kéne tölteni ezt a Mint cuccot, aztán majd felrakom.Apumnak viszont anno kubuntu vagy miféle cuccot raktak fel, és nem az igazi...le akarom neki cserélni, de akkor már erre az újra.
-
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Nekem pár hónapja van fent ubuntu, előtte csak win, de már nem térek vissza.Most érdekelne engem ez a Mint cuccos...ezt letöltöm, feltelepítésnél meg "felülírja" a régit simán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest