- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Nos a helyzet a következő,megpróbáltam mindent amit mondtatok.Felraktam azokat a verziókat amiket írtatok hogy próbáljam meg,de mind kifekteti a procit.
A manjaro kde el sem indul a pendrive-ról,valami hibaüzenettel indul betöltéskor.
Youtube videónál próbáltam a minőséget állítani de nem tapasztaltam változást.Ez a gép (ASUS 1215B) nem linuxhoz van és kész.
A hivatalos oldalon nincs is linux driver hozzá,biztos nem véletlen.Ha rákeresek az asus 1215b linux -ra akkor számos találat van mindenféle hibával kapcsolatban.
Az asztali gépen kellene megismerkednem a linuxal de azt a család többi tagja is használja és ők még a winben is nehezen navigálnak.Egyébként win7 - 8 szépen fut a gépen úgyhogy valami kompatibilitási problémára gondolok.Nem hiszem a hogy a linux erőforrás igényesebb lenne.
-
Viktoár
addikt
válasz
viralmind #1250 üzenetére
Valami függőségi hibát írt ki a telepítés végén.
Ez a linux-os ismerkedés nem indul túl jól,szerintem mára abbahagyom a próbálkozást.
Közben még tesztelgettem hogy mi mennyire használja a cpu-t és valami nagy baj lehet.
Elindítom a Htop-ot,nincs is probléma mindössze pár százalékos a cpu használat.Megfogom a terminál ablakot és ide-oda mozgatom már felugrik ~50%-ra mindkét mag kihasználtsága.Ilyenkor a cinnamon -- replace eszi a procit borzalmasan.
Azért ennyire nem gagyi a gép hogy egy ablak mozgatástól így kifeküdjön a cpu.Eddig csak MINTeket próbáltam,lehet hogy valami nem smakkol a géphez. Melyik disztrót nézzem még meg ami ilyen fajinul néz ki? (Persze ha működik rendesen)
-
Viktoár
addikt
Ahogy nekem is.
Közben pendrive-ról elindítottam a mint 13 xfce-t,egy fokkal jobban megy a lejátszás,kis ablakban nem akad még egérmozgatás közben sem.Teljes képernyőn viszont szintén zenész.
Van olyan linux aminek a kezelőfelülete ilyen felhasználóbarát mint ez a MINT csak kisebb az erőforrás igénye?Tetszik a mint,sajnálom hogy nem megy rendesen.
-
Viktoár
addikt
Természetesen megcsinálom,csak nem nagyon értek hozzá.
Nyitottam egy terminált és bemásoltam amit írtál.
dpkg --get-selections | grep vdpau
dpkg --get-selections | grep mesa
Az eredmény annyi hogy egy sorral lentebb ugrott a kurzor és lehet írni a következő parancsot.Bocs de első linux amit felraktam,még nem ismerem a parancsokat.
Ha csak ennyit írok be:
dpkg --get-selections
Akkor lefut egy hosszú lista és mindenhova az van írva hogy install.
Csinálok screenshotot bármiről ha az segít.
-
Viktoár
addikt
Az be volt pipálva a firefoxban. A másik driver sem segített sajnos.
Kis ablakban elfut akadásmentesen a video viszont ha ráviszem az egeret az ablakra miközben megy a lejátszás és közbe (pl:körkörösen) mozgatom akkor már beszaggat a kisablakban is.
Lehet hogy beállítás,driver hiba,vagy valami támogatás hiányzik esetleg gyenge a konfig a rendszerhez.
-
Viktoár
addikt
Én arra gondoltam hogy valahogy a vga-t kellen rávenni a lejátszásra mert a proci kiakad tőle.
Windows alatt a vga vállán van a teher ezért meg sem kottyan neki a full hd lejátszás.
Észrevehetően megugrik a cpu használat már akkor is ha valamelyik oldalon le-fel görgetek szóval valami nem kerek.Próbáltam az opera böngészőt is,egy fél árnyalattal jobb de még ugyanúgy élvezhetetlen.
-
Viktoár
addikt
Nos felraktam,de a youtube eléggé eszi a procit.Kis ablakban 70-80% körül van mindkét mag,ha kiteszem full képernyőre akkor meg szaggat és elcsúszik a hang is.Az oldalon a görgetés is mintha szakadozva menne.
Ötlet hogy mi lehet a hiba forrása?
Windows alatt még a full hd videó sem okozott problémát.
-
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Nagyon kezdő linuxos vagyok,most ismerkedem ezzel a rendszerrel.
Egy Asus 1215B tipusú notebook-ra tenném próbaképpen.
Model name Eee PC 1215b
CPU type AMD Fusion E-350 Dual-Core APU
CPU speed 1600 Mhz
Graphics AMD Radeon HD 6310 (Fusion)
OS Windows 7 Home Premium
Display Size
12.1" 1366 X 768
Screen Type
LED-Backlit LCD
RAM 3Gb
Hard Disk 320 GBEz a Mint jónak tűnik de nem tudom melyik verziót tegyem fel.Mit jelent a Mate illetve a Cinnamon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Xbox Series X|S
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- VR topik
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest