- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Titkosítani szeretném home/dokumentum elérési úton mindent (fájlokat, könyvtárakat, alkönyvtárakkal). Mivel tudom megoldani?
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Chromium (vagy Ungoogled-chromium) -ból miért csak 1-2 évvel ezelőtti verzió érhető csak el? Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
"Ott van a growler féle link, annak be kellene válni.
Sajnos az RTL wifi kártyák egy részénél az új kernelekben bugos a gyári támogatás. Blacklist és dkms git repo fordítás be fog válni."
Köszönöm!
Sikerült ha működött is a telepítőben elég korlátozott kapcsolati sebességgel. -
zoltanz
nagyúr
válasz
lev258 #13729 üzenetére
"Senki sem kötelez, hogy Nvidia-t használj."
Szerintem az elemi dolog lenne, egy (üzleti célra, használatos) OS -en ez egyik legnépszerűbb IGP/diszkrét VGA barand, 2D-ben normálisan működjenek, vagy legalább képet adjon. (és javítsák valamennyire 4 év után).
Még a PC őskorában is a 90-es években is ment minden rendben. -
zoltanz
nagyúr
válasz
lev258 #13727 üzenetére
Sajnos nem egyedi probléma ez, van egy geforce 7600GS-em is, a nyílt Nouveau-val ugyan működik 3D -ben (Kodi) pár pillanatig aztán szétfagy a rendszert, ugyanígy videó lejátszáskor, a default kimenetet át kell állítani X11/XCB-re.
Ezt és a fekete képernyő hibát nem sikerült javítani 2018 óta...
Mondjuk legalább az nvidia a driver 2D részét nyíltá tehetné (esetleg a h.264 hardveres gyorsítás részét). -
zoltanz
nagyúr
Ha egy IGP -t (pl intel) használok primer Vga-nak és berakom mellé a nvidia-t másodlagosnak, fel tudom telepíteni a zárt meghajtót? (nvidia kártyával magában fekete képernyőt kapok gép indulás közben, 18.04 LTS kiadás és a felett sajnos)
Ilyenkor minden Vga típusét feltelepíti az illesztőprogram manager, vagy csak az adott VGA-ét?
Köszönöm! -
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
nVidia driver telepítő megállítja a folyamatot hibával:
[Pastebin] -
zoltanz
nagyúr
Sikerűlt megatlálni a nvidia site-ján a driver-t, elindítom .run kiterjesztésű állományt, de panaszkodik.
Hogy tudom X server nélkül futatni, (csak úgy működne)?
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
válasz
NeoPampalini #13712 üzenetére
"Valahol az oldal közepén van terminálos telepítés, előtte sima cinnamon menüs van."
[link]Szeretném felrakni az nvidia zárt meghajtót, mer problémák vannak a nyílttal.
ubuntu-drivers devices
parancsra semmi választ nem ír a terminal, illesztőporgram kezelő (driver manager) gui nem talál semmit. -
zoltanz
nagyúr
Miért nem érzékeli a rendszer a rádugott Usb Wfi adaptert? (tartalmazza a driver-t, mrt telepítéskor jelzi a hálózatokat). Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Az fstab-ban szeretnék felcsatolni egy adat partíciót, viszont így csak olvashatóként teszi. Hogy tudom megoldani, hogy olvasható, írható is legyen? Köszi!
UUID=a7996a4a-6790-4407-9d4d-542a1f046c85 /media/kz/a7996a4a-6790-4407-9d4d-542a1f046c85 ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #11924 üzenetére
A Mint Xfce-nél gyorsabb szerintem gyenge gépen, (pulseaudio-t mindenképpen ki kell miskárolni, le kell cserélni a Firefox-ot ESR-re ezért).
Nem sallangmentes, sokmindent beleszorítottak, de mégis próbál könnyebb súlyú lenni. Igazából valami Puppy Linux szerű lenne jó hozzá, csak az nem Windows-os kinézetű. -
zoltanz
nagyúr
Ennek Mint-en mi a neve: (nem böngészőben működő blokker, hanem attól függetlenül futó, így nem kell mellé defender nem érzékelik a weblapok) MX Linux-on antiX Block advert
[link] -
zoltanz
nagyúr
válasz
#89309696 #11782 üzenetére
1 GB Ram ma már max könnyűsúlyú böngészővel elég egy-két megnyitott lappal. Az nem is teljes értékű, valamint aki Chrome/FF -hez szokott nem biztos, hogy megfelel neki. Ezekkel 2 GB, de inkább 3, ez sem sok pénz.
5400-as vinyó helyett tábla csoki árban találni 7200-ast. Ezzekkel sem biztos, hogy teljesen folyamatos működést kapunk, Linux ide, Linux oda.
Debian sem nehéz telepíteni, egy kis Mint-es tapasztalat szerzés után. A Mint-es Cinnamon ablakozó csak akkor lehet alternatíva ha van valami rendesebb GPU benne. -
zoltanz
nagyúr
válasz
NeoPampalini #11654 üzenetére
Kösszi. Sajna egyik sem.
-
zoltanz
nagyúr
Elvileg ki van kapcsolva minden rendszerhang. Néha az alaplapi csipogó megszólal, azt nem lehet kikapcsolni valahol?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
NeoPampalini #11649 üzenetére
Max megy vissza akkor a Stretch+Cinnamon -nal. (Buster nálam nem az igazi)
Ahogy nézem megkapta a friss mulimedia codec-eket: [link] -
zoltanz
nagyúr
LMDE3-ból ha kipucolom a pulseaudio-t sajna már nem indul.
-
zoltanz
nagyúr
Az összefoglalót nem lenne érdemes kibővíteni vdpau/va-api beüzemelés leírással és vagy link-ekkel?
Sztem elég hasznos, főleg notisoknak jó üzemidőkhöz. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Frawly #10662 üzenetére
Köszi. Még az is lehet. Én nem vagyok egy ilyen kipróbálgatós fajta, de ha látom nem jó irányba halad valami elkezdem felderíteni a továbblépési lehetőségeket.
Mennnek a videók. Ugye a h265, VP9 még viszonylag új videó formátum, korai időszakokban rengeteget fejlődik a rendszerétvágya, érdemes figyelni a frissítésre. -
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #10657 üzenetére
A Wifi adapter eu-s végű.
Buster a hivatalos oldalon lévő, és frissítve van, nonfree -ből ( a nonfrre itt külön fájl nics a telepítőben) csak a wifi driver van belefordítva. (amúgy ez is GPL, nyílt, csa k a Díbiön túlgondolt politikája miatt valamiért ebbe van)
A kíérleti tárolóbol van még egy a libjsoncpp19.deb (1.8.4-1) az Ungoogled Chromium függősége. -
zoltanz
nagyúr
LMDE2-re akartam telepíteni a Kodi-t (16.1), ezért hozzá adtam a tárolóknál ezt, majd frissítettem, de még mindig a 14.2-t akarja telepíteni.
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ jessie-backports main
-
-
zoltanz
nagyúr
Ez mit jelent: Bejelentkezéskor lehet váltani Cinnamont software render vagy sima Cinnamont?
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #8682 üzenetére
Közben felraktam egy PAE kernelt, most van SMP, két mag rendben.
apt install linux-headers-686-pae linux-image-686-pae
Viszont leszedtem a pulseaudio-t és most csak mono hang van Alsa-n, Intel HD (bár lehet előtte is az volt)
Ubi-nál is eltávolítottam, de ott működik a Stereo.
-
zoltanz
nagyúr
Viszont csak egy magot használ valamiért az OS:
System: Host: lmde2 Kernel: 3.16.0-4-586 i686 (32 bit) Desktop: MATE 1.16.1
Distro: LinuxMint 2 betsy
CPU: Single core Intel Xeon E5205 (-UP-) cache: 6144 KB
clocked at 1866 MHz -
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Letöltöttem a deb csomagot, felraktam úgy. De akkor meg minden videóra hibát ír.
/usr/bin/mplayer -noquiet -slave -identify -nofs -sub-fuzziness 1 -vo xv, -ao pulse, -nodr -double -nomouseinput -input nodefault-bindings:conf=/dev/null -nokeepaspect -wid 58720334 -monitorpixelaspect 1 -osdlevel 0 -subfont-osd-scale 3 -progbar-align 80 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/zoko/.config/smplayer/styles.ass -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -volume 50 -vf-add screenshot -noslices -af-add scaletempo -softvol -softvol-max 110 /home/zoko/Carrie Fisher Time-Lapse Filmography - Through the years...-6rFT3yxODCE.mp4
Unknown option on the command line: --progbar-align
Error parsing option on the command line: -progbar-align
MPlayer2 UNKNOWN (C) 2000-2012 MPlayer Team
ID_EXIT=NONE -
zoltanz
nagyúr
Felraktam az LMDE2-t (Win7 mellé dual-boot) úgy tudom ez Debian 8 alapú.
Viszont az SMPlayert-ből akartam frissebbet felrakni, (2014-es van most) de a leírtak szerint nem megy, azt írja az első parancsra: engedély megtagadva. (sudo-val próbálom).
[SMPlayer telepítés]echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/smplayerdev/Debian_8.0/ /' > /etc/apt/sources.list.d/smplayer.list
apt-get update
apt-get install smplayer -
zoltanz
nagyúr
Felraktam a Fluxbox ablakkezelőt, nem találom a hangmixert. Hol ki lett kapcsolni hangját egyes az app-oknak. Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
growler #8432 üzenetére
Inkább arra gondoltam, mennyire használhatják a 32 bitest, (ergo mennyi hibajelentés lehet róla, mennyi hibaorvoslás van ezzel kapcsolatban fórumokon, blogokon stb).
Persze gondolom nagy bajok nem lehetnek vele, de sok apró bosszantó dolog is előjöhet, (főleg ha nehezen találni rá megoldást is), és aztán csak időpazarlás lesz belőle. -
zoltanz
nagyúr
Retro gépekre eddig XUbunut-t raktam. De tetszik ez a 14.04 -re épülő Mint Mate (17.3). 32 bites mennyire ajánlott ilyen célra, kiforrott annyira már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Motoros topic
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Revolut
- Óra topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest