- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
straightedge #12525 üzenetére
Az Alienware laptoppal nem lenne gond driverügyileg. De ha windowsos grafikus formátumokkal dolgozol, akkor nálad munkacélra kiesik a Linux. Max. magánrendszernek tedd fel dualbootban a Linuxot, ha annyira kíváncsi vagy rá, hogy 10 év elteltével milyen lett.
(#12494) Fehér Farkas: röviden a problémák a Snap-pal, Flatpakkal, egyéb konténerizált formátumokkal:
1) nagy méret
2) mivel saját libjeivel jön, ezért több dolog törhet el, és a kétszer meglévő libek (egyik, ami a disztróban van gyárilag, a másik ami a konténerrel jön) duplán foglalják az erőforrásokat, emiatt több prociidő és memória is kell neki, magyarán lassú szutyok.Ezek csak akkor használd, ha kell egy olyan program, ami
1) nincs benne a hivatalos tárolókban
2) nincs hozzá PPA, vagy van, de verziófüggőség miatt nem használható
3) forráskódból nem tudod vagy nem lehet lefordítani.De csak így hobbiból, mert megkívántad, meg jól néz ki, meg hátha jó, meg mi baj lehet alapon nem ajánlott vele vitézkedni. Azért írtam, hogy csakis vészesetben.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
straightedge #12529 üzenetére
A winehq.org szerint működik, mondjuk ez olyan, hogy megnézed, aztán kiderül.
Vannak sajnos grafikai bug-ok Wine-nal, pl. az, hogy a "kép amit éppen látsz", "le van maradva" egy egérkattintásnyi eseménnyel.
Magyarul (Sketchup-ban tapasztalat): kijelölök egy objektumot, és addig nem látszik a kijelölés, amíg egy következő esemény (zoom-olás vagy bármi) nem történik. Együtt lehet élni ezzel, de idegesítő. Kismillió workaround van, nálam mondjuk egyik sem vált be.
Win10-ről nem tudok mit mondani, én anno Win7 mellé telepítettem, de az én gépemen nincs se aktív SecureBoot, se semmi extra, így csak helyet csináltam az SSD-n, majd minden gond nélkül feltelepült, GRUB boot menüből utána ki lehetett választani, hogy win vagy linux induljon.
Első körben írd ki egy pendrive-ra, és nézd meg Live módban, ha elindul, működik minden hw eszköz, akkor olyan nagyon nagy baj nem lehet. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
straightedge #12525 üzenetére
Ezekkel a brand-specifikus dolgokkal mindig ez van, hogy nem mindig lehet 100%-os alternatívát találni. Amennyiben nem lehet kikerülni az AI-t, akkor két eset van: megpróbálhatod Wine-nal telepíteni, vagy virtuális gép + windows.
Vagy, ha van olyan egyéb file formátum, ami mindkét oldalon (win, linux) elfogadható és importálható/exportálható, akkor esetleg azt használni, nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Proxmox VE
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Sweet.tv - internetes TV
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest