- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
straightedge #12525 üzenetére
Az Alienware laptoppal nem lenne gond driverügyileg. De ha windowsos grafikus formátumokkal dolgozol, akkor nálad munkacélra kiesik a Linux. Max. magánrendszernek tedd fel dualbootban a Linuxot, ha annyira kíváncsi vagy rá, hogy 10 év elteltével milyen lett.
(#12494) Fehér Farkas: röviden a problémák a Snap-pal, Flatpakkal, egyéb konténerizált formátumokkal:
1) nagy méret
2) mivel saját libjeivel jön, ezért több dolog törhet el, és a kétszer meglévő libek (egyik, ami a disztróban van gyárilag, a másik ami a konténerrel jön) duplán foglalják az erőforrásokat, emiatt több prociidő és memória is kell neki, magyarán lassú szutyok.Ezek csak akkor használd, ha kell egy olyan program, ami
1) nincs benne a hivatalos tárolókban
2) nincs hozzá PPA, vagy van, de verziófüggőség miatt nem használható
3) forráskódból nem tudod vagy nem lehet lefordítani.De csak így hobbiból, mert megkívántad, meg jól néz ki, meg hátha jó, meg mi baj lehet alapon nem ajánlott vele vitézkedni. Azért írtam, hogy csakis vészesetben.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
straightedge #12529 üzenetére
A winehq.org szerint működik, mondjuk ez olyan, hogy megnézed, aztán kiderül.
Vannak sajnos grafikai bug-ok Wine-nal, pl. az, hogy a "kép amit éppen látsz", "le van maradva" egy egérkattintásnyi eseménnyel.
Magyarul (Sketchup-ban tapasztalat): kijelölök egy objektumot, és addig nem látszik a kijelölés, amíg egy következő esemény (zoom-olás vagy bármi) nem történik. Együtt lehet élni ezzel, de idegesítő. Kismillió workaround van, nálam mondjuk egyik sem vált be.
Win10-ről nem tudok mit mondani, én anno Win7 mellé telepítettem, de az én gépemen nincs se aktív SecureBoot, se semmi extra, így csak helyet csináltam az SSD-n, majd minden gond nélkül feltelepült, GRUB boot menüből utána ki lehetett választani, hogy win vagy linux induljon.
Első körben írd ki egy pendrive-ra, és nézd meg Live módban, ha elindul, működik minden hw eszköz, akkor olyan nagyon nagy baj nem lehet. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
straightedge #12525 üzenetére
Ezekkel a brand-specifikus dolgokkal mindig ez van, hogy nem mindig lehet 100%-os alternatívát találni. Amennyiben nem lehet kikerülni az AI-t, akkor két eset van: megpróbálhatod Wine-nal telepíteni, vagy virtuális gép + windows.
Vagy, ha van olyan egyéb file formátum, ami mindkét oldalon (win, linux) elfogadható és importálható/exportálható, akkor esetleg azt használni, nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Medence topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Airsoft
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged