- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
Falcon C. #3216 üzenetére
Ez akkor készült mikor mindkettő NAS-os mappa ott van? Mármint a nasos megosztás mountolt állapotban van?Jajj várjál már!
Ez azért van mert bepipáltad a csatolt kötetek asztalon történő megjelenítését. Kapcsol ki és akkor csak egy lesz.
Rendszerbeállítások - Asztal - Csatolt kötetek -> tedd off-ra
-
Tonyk
veterán
válasz
Falcon C. #3210 üzenetére
Jó akkor most: sudo mount -a . Az üresbe kéne csatolódjon a nas, a másiknak nem kéne megjelenni. Kisbetű-nagybetű -re figyelsz ugye?
Sonja:
The fifth field (fs_freq).
This field is used by dump(8) to determine which filesystems need to be dumped. Defaults to zero (don't dump) if not present.The sixth field (fs_passno).
This field is used by fsck(8) to determine the order in which filesystem checks are done at boot time. The root filesystem should be specified with a fs_passno of 1. Other filesystems should have a fs_passno of 2. filesystems within a drive will be checked sequentially, but filesystems on different drives will be checked at the same time to utilize parallelism available in the hardware. Defaults to zero (don't fsck) if not present. -
Tonyk
veterán
válasz
Falcon C. #3199 üzenetére
Az /etc/fstab -ba írd be az utolsó sorába:
Szerkesztéséhez emelt jog kell: sudo gedit /etc/fstabAmenniyben a nasod ip-je: 192.168.1.10, amin a "filmek" nevű megosztást szeretnéd csatolni, az Asztalon lévő "ide" nevű könyvtárba és a desktop linux alatt a felhasználói neved: falconc és a csoportod neve is falconc, úgy ezt írd bele:
//192.168.1.10/filmek /home/falconc/Asztal/ide cifs credentials=/home/falconc/jelszofile,uid=falconc,gid=falconc
A fenti sor végére üss egy entert, és mentsd el a fájlt.
Csinálj a home-odba egy fájlt, aminek a neve pl.: jelszofile . Ebbe írd bele a nas eléréséhez szükséges usernevet és jelszót (a nashoz kapcsolódásához szükséges, azaz a nason létezőt ! Ne a desktop linuxon érvényeseket!) az alábbi módon:
username=nasos_usernév
password=nasos_jelszóMentsd el a fájlt.
Érvényesíted az fstab módosítását. (Újraindítás után csatolódik automatikusan.):
sudo mount -a
Esetleg még egy kis biztonság:
Add ki a következő parancsot chmod 600 /home/falconc/jelszofile. Ezzel csak te tudsz majd hozzáférni a jelszofile tartalmához. (Biztos, ami tuti) -
válasz
Falcon C. #1506 üzenetére
Megy ez! Az nem baj, hogy bogarászgatsz, kísérletezgetsz, mert így ismered ki a rendszer működését. Néha belefutsz valamibe, akár kernel pánik is lehet, de valamit valamiért, én is jártam már így!
(#1505) joecontra
Tudom, hogy a MATE miatt írtad, említetted is, hogy nem vagy biztos benne.Nem is kötöttem bele, ha megfigyelted!
-
joecontra
addikt
-
-
joecontra
addikt
válasz
Falcon C. #1493 üzenetére
Eddig jó.
Nyitsz egy root fájlböngészőt Mint-ben ez a Caja ha jól rémlik. Terminálba a következő megy:
gksudo caja
Jelszót, beírod. Megnyílik a fájlböngésző rendszergazdaként. Benavigálsz ide:
/etc/grub.d/
A 20_memtest86+ átnevezed erre: 30_memtest86+ majd
a 30_os-prober átnevezed erre: 20_os-prober.Ezután kilépsz a fájlböngészőből és a terminálban kiadod:
sudo update-grub
Ezután elvileg a Windows 8 bejegyzése a Memtest elé kerül. Valahonnan nekem így rémlik de nem biztos, próbáld meg.
Üdv,
J -
Koga777
tag
válasz
Falcon C. #1493 üzenetére
Sziasztok!
Linux Mint 17 Mate témázáshoz kérek segítséget.
Ez alapján [link] feltettem a Rave-X témákat és ikonokat. Feltettem az ubuntu-tweaket is [link].
Hiába állítom az ubuntu-tweak-ben a témát és az ikontémát, semmi nem változik, még újraindítás vagy ki- és bejelentkezés után sem. A beállitások / megjelenés menüben csak a támét tudom változtatni, de egy figyelmeztető üzenet szerint nem fog megfelelően megjelenni a téma, mivel a Rave-X ikontéma nincs telepítve. -
joecontra
addikt
válasz
Falcon C. #1491 üzenetére
Ha mentetted a fájlt és frissítetted a GRUB-ot, úgy ahogy leírtam akkor nem kéne visszaugrálnia, annak 30-nak kellene maradnia.
Ha felteszed a Windows 8-at akkor az kiveszi a GRUB-ot az indítórekordból és csak az illetve a többi Windows lesznek indíthatók.
Ezek után vagy a Win8 indítójába varázsolod bele a Linux Mint bejegyzést vagy a Mint alól helyreállítod a GRUB-ot, függően attól hogy melyik rendszerindítót akarod használni.Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Falcon C. #1487 üzenetére
A kérdésedből számomra nem derült ki egyértelműen, hogy kezdő vagy linuxban. Nyugodtan visszakérdezhettél volna.
Nyitsz egy terminált és beütöd:
sudo nano /etc/default/grub
Add meg neki a jelszavadat, nem fogod látni a karakterbevitelt írd nyugodtan a jelszót.
Ez kinyitja neked a terminálban a fájlt. A GRUB_TIMEOUT= után írj egy számot másodpercben például 30.Majd CTRL+O és ENTER majd CTRL+X.
Ekkor visszaérsz a parancssorba. Most üsd be ezt:
sudo update-grub
Ekkor kész vagy vele.
Üdv,
J -
kispx
addikt
válasz
Falcon C. #784 üzenetére
Alaphelyzetben elég a rendszernek (tehát az adatokat ne számoljuk bele) 10-15 GB. Viszont ha pl Streames játékokkal vagy egyébb sok helyet igénylő programokat szeretnél telepíteni akkor ajánlatosabb a több.
Pl.: nekem a belakott Xubuntu 5 Gb helyet foglal. A Mintnél sem nagyon több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest