Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique
    titán

Nekem van egy Sandisk Extreme 32GB penem, amit csak filmekhez használok TV-n lejátszásra, NTFS a nagyobb méretű fájlok miatt. Ez néha sima Nemon keresztül is másol, időnként meg kiírja, hogy nem másolható fájl az eszközre, ilyenkor csinálom rg módban. Passz, nincs rá semmilyen magyarázat. Nem szórakozok vele, ilyen. Még ha Debianon csinálná, nem is lepne meg, de Mint-en is csinálja. Linuxos iso-k kiírására ezt nem is használom.

(#9712) Mtbsrác

Jól sejtettem akkor, hogy ez nem írásvédettség- ezt King professzor meg is erősítette! :R
    Így használd. ;)
    Egyébként minden eddigi javaslat az inicializálásra és a többi módszer tökéletes megoldás a probléma megoldására, de ez esetben nem használ semmi.

Próbaképpen egy másik rendszeren dd-vel (olyan módban) kiírt Linux ISO-nál utána a pendrive-ot a Mint pendrive formázó eszközével FAT32-re formáztam. Akkor sikerült "a cél írásvédett" hibaüzenetet produkálni a Mint fájlkezelőjében (Nemo). Viszont az előzőleg linkelt leírás alapján semmi nem jelzett írásvédett állapotot és rootként indítva a Nemo fájlkezelőt simán lehetett írni a pendrive-ra, ahogyan a Double Commander használatánál is. Szóval ez inkább tűnik jogosultsági problémának, mintsem hagyományos értelemben vett írásvédett állapotnak. Az utóbbi lényege pont az lenne, hogy akkor még formázni sem lehet addig a pendrive-ot, amíg nincsen megszüntetve a read-only mód.

Később reprodukálni viszont már nem nagyon sikerült ezt Mint alatt, se az UNetbootin, se a pendrive lemezképíró (dd) + pendrive formázó használatával. Mindkét esetben simán lehetett utána írni a pendrive-ra, akár még Ext4 fájlrendszernél is. Max. pl. a GParted okozott ilyen téren gondot, mert a FAT32-vel ellentétben az azzal létrehozott Ext4 fájlrendszerű partíció írásához eleve emelt jogosultság kellett.

Új hozzászólás Aktív témák