- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Lefordítottam Linux Nyelvre

Kilistáztam a partíciókat, melyek;
/dev/sda1 ntfs 104MB Windows 7 (Loader)
/dev/sda2 ntfs 69519MB (Gondolom ez a Win7 adatállománya)
/dev/sda5 ext4 10858MB Linux Mint 17.3 Rosa (17.3)
/dev/sda6 swap 4155MB (???)
/dev/sda3 ntfs 35391 (Ez maga a Windows nyelven D meghajtó, ezen van a Remix is [16GB])Ezeket listázta ki a telepítő is, melyet beBootoltam és rámentem telepítésnél az egyéni partíció kiosztásra, melyet az után kínált fel, hogy közölte, ezen a gépen több operációs rendszer is tartózkodik.
A SWAP formátum előttem ismeretlen, gondolom nektek azért sokat mond. Minden esetre a lényeg, hogy ezek alapján az sda3 partíciót meghagyhatnám, ahhoz nem akarok hozzá érni. A többi mehet a levesbe. Csakhogy, valamiért azt veszem le a telepítő szövegéből, hogy nincs tisztában a Remix létezésével, mivelhogy az említett sda3-at kihozta ~35GB-ra, mint ntfs, de ebből 16GB szét van osztva, leginkább fat32 és ext4-re, már ha abból indulok ki, hogy milyen telepítőfájljai vannak egy Android OS-nek és miket ismer.
Tehát ezekből arra következtetek, hogy ha meg is hagyom a már sokadjára említett sda3-at, azt be nem Bootolom soha...Még ha Linux alól lehetőség is van a Win7 törlésére (és van) és a megmaradt sda1 és sda2 átformázására és a partíciók összecsatolására, akkor sem a Linux rendszert szeretném megtartani. Az ok pedig az, hogy az Ubuntu (elméletileg) mindent tud, amit a Linux, azonban a Linux tele van olyan hibákkal, amikkel nem tudom használni (pl a wacom az első felfüggesztésig él, utána meg ha resetelek). Aztán az Ubuntunak van saját markete (tudom, hogy a Linuxnak is van), mely azért jobban felszerelt kicsit (legalábbis találtam már olyan (pl grafikai) programokat, melyeket a Linux Szoftverkezelőbe nem és még terminálból sem lehetett telepíteni.
De hogy miért is írok...
Mert Bootolhatóra szeretném tenni sda3-at és nem tudom, lehetséges-e, és ha igen, hogyan vágjak bele...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Ddr5 Laptop Ram 32 gb 2x16gb 5600Mt/s
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v6, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Asus TUF Gaming 15.6 FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- LG 34GX90SA - 34" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rowon