- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- LTE frekvenciák
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Még annál is egyedibbé tehetjük a Realme GT 8 Pro-t
- Újjáéled a Motorola Moto G100
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
fradi81 #12325 üzenetére
Nem értem miért akarsz nagy felbontást a GRUB-ba és a konzolba. Túl aprók lesznek a betűk, majd meglátod. Értem, hogy modernebbül néz ki az apró font, meg a nagy felbontás, de nem lesz olvasható hosszú távon. Pont az lenne a lényeg, hogy a legtöbb ember inkább alacsonyabb felbontásra állítja, csak arra érdemes figyelni, hogy a képarány megmaradjon, esetedben a 16:9, ami 1024×-nél 576p-nek felelne meg.
Nekem már az 1366×786-as szubnotimon is idegesítő, hogy ebben a felbontásban is túl apróak már a default konzol fontok, ezért Terminus fontot telepítettem, és azt is jó nagy méretben, 128b-ként használom, ez már majdnem lóméret, meg vastag betűvonal. De legalább jobban is néz ki, mint a legtöbb disztróban lévő default "lat" ROM font.
GRUB-ban pláne nem számítana, mert ideális esetben a GRUB-ot nem is kéne látnod, használnod, automatán indulnia kéne benne a default rendszernek, és csak valami hiba esetén vagy alternatív bootlehetőség miatt kéne csak ránézned.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Battlefield 6 - Három nap alatt több mint hét millió példányt adtak el belőle
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Videós, mozgóképes topik
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Microsoft Excel topic
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Update 10.16. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! DDR5 Gamer Notebook! Rog Strix G513RC / R7 6800HS / RTX 3050 / 16GB DDR5 / 512 SSD
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest