- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cattus #22311 üzenetére
Ez a kereszteződés valóban tök jól ki van találva! Nálunk a lakótelep Hungária krt-re kihajtása úgy van megoldva, hogy csak akkor látom jól be az érkező forgalom pár másodperces szünetét, ha teljesen keresztbeállok a bicikliúton, szoktak is pofázni a biciklisek, mert nem tudnak továbbhaladni. Viszont ha a bicikliútat szabadon hagyva állok meg, nem látok ki a Hungáriára, mondjuk ha ezt nem fogja fel egy biciklis, akkor büdöstahó idióta, mert azért ha arra szokott járni, láthatja, hogy a Hungária körúton rohadt sok autó jön állandóan és qrva nagy sebességgel, ja és egyébként az érkező biciklist is csak akkor látom szinte, ha már félig ráhajtottam a bicikliútra.
Nem tudom kik tervezik ezeket a keresztezett kihajtókat, de se biciklizni nem szoktak, se autózni, az tuti. -
válasz
cattus #22302 üzenetére
Én valószínűleg kicsit más sebességgel haladok bringával, de nem nagyon szoktak izgatni az autók városban... Minden egyes kereszteződés borzalmas, ha le van választva. Meg nincs is rá szükség.
A körúti bringasávan amúgy inkább gyökér futárok szoktak jönni, akik miközben parkolok kocsival anyáznak. Ráparkolni max. áruszállítót láttam, de az meg szerencsétlen mit csináljon?
-
válasz
cattus #22307 üzenetére
Az autókra pedig azért van extra kivetve, mert jóval nagyobb terhelést jelent a környezetre, közlekedésre és az utakra.
Fenéket! Sokat fékezek, gumikat koptatom és az idegrendszeremet hordom Graz-ba!
(na jó, ez a hülyeség volt már, ebben az utóbbiban igazad van, amúgy is sok bicajos családjában van autó is)
Elértünk oda, hogy nagyrészt egyetértünk, max máshová helyezve a hangsúlyt. De valamit kezdeni kéne a közlekedéssel, valami drasztikusat, csak hát ahhoz olyan pénz kéne, ami máshová ömlik inkább.
Tényleg micsoda idiótaság már, hogy quasi autóút vezet át a város közepén az Erzsébet hídhoz!? Pesten szinte csak a Hungária félgyűrű, ami alkalmas arra, amire használva van, a többi bevezető út csak amíg el nem éri a város belső(dugódíjas) részét.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cattus #22302 üzenetére
Az a baj, hogy Budapest már elég öreg város, így is túlzsúfolt, már nem fér el plusz bicikliút sehová. Az utcák / járdák szűkek és keskenyek, így is kevés sáv van és giga dugók, nem lehet csak úgy megbontani, mert rombolja a városképet is + még élhetetlenebb lesz az egész ha nem lehet közlekedni.
Egy újonnan épülő városba, amibe eleve beletervezik a biztonságos biciklizéshez az infrastruktúrát oké, de egy öreg várossal, ami tele van szűk utcákkal és kb. minden 2. épület műemlék, nem fogsz tudni sok mindent kezdeni.
-
válasz
cattus #22302 üzenetére
De pls ne egy ilyen példa alapján mondd hogy ne fejlesszenek a kerékpáros infrán, mert pont az ilyen eseteket lehet vele csökkenteni.
Nem pont ezt mondom, de nem ezt tartom a legfontosabbnak. Éppenhogy az egész közlekedés átdolgozására lenne szükség, nem csak a biciklisek közlekedésére kéne koncentrálni a fővárosban. A milliós agglomerációs forgalom miatt be kell vezetni a dugódíjat egy jó nagy belső körre. Ha nem tetszik valakinek, kikerüli azt a kört. Pár hete mentem reptérről Gödöllőre, én is fizettem azért az egy útért, ha nem tetszett volna, megyek kerülő úton.
De mint írtam is, egy teljes közlekedési megújítás hatalmas pénzekbe kerülne, de megérné. Emiatt is fizetnie kéne azoknak is, akik nem itt laknak, de itt közlekednek. Ha nem teszik nekik, takarodjanak a fenébe. Én Pesti lakosként jóval többet fizetek, súlyadó, etc., mint egy környező településről bejáró, aki jórészt itt használja az utakat. Akkor miről beszélünk? Fizessen csak dugódíjat szépen és akkor kb majd annyit fizet, mint én.
Ja és ha már itt tartunk, hogy infrafejlesztés, hogyan fizessenek a biciklisek, ha nem lehet őket azonosítani?
Vagy a biciklisek úthálózatának fejlesztését is a pesti autósok fizessék? Fasza!
-
válasz
cattus #22298 üzenetére
Bőven jó az a két csík, az elválasztós kerékpárút életveszélyes. Nem mindenki 15-tel döcög a járdán. A körúti bringasávval autóval sem látok nagy problémát, ugyan olyan dugó van, mint mindig is volt, sose fért el itt normálisan két sáv. Semmi nem változott, max. az, hogy végre nem jön ide akinek nem kell érezhetően csökkent a forgalom.
Amúgy Budapesten az autózás szintén egy kisebbség hobbija, a fő közlekedése eszköz a BKV. Ami a sok fikázás ellenére elég jó színvonalú.
-
válasz
cattus #22298 üzenetére
Lol nem tudom nálad az átadja mit jelent, de két csík felfestése lófaszt jelent nem átadást.
Ne haragudj, de ha közlekedési szempontból átadja és a KRESZ által előírt burkolati és egyéb jelzések alapján kell ezekután a közlekedésben részt vevőknek használnia.....ha ez neked lófasz, akkor jogosan követelik egyre többen, hogy a kétkerekűek is tanuljanak és vizsgázzanak a KRESZ-ből. Majd akkor szembesülhetsz vele, hogy akár egy csík felfestése sem vehető ennyire félvállról.
Szerintem ez baromság és kb ahhoz vezetne hogy a versenysportolókon kívül kb. senki sem kerékpározna. A
Szerinted baromság, de ki nem szarja le, hogy akkor nem kerékpározna? A gyalogosoknak fájna vagy annak a anyukának, aki kitolta a babakocsit az épületből a járdára és egy ott repesztő biciklis futár gyakorlatilag oldalba kapta a babakocsit? Mi az, hogy nem tetszik az azonosíthatóság? Előbbi esetben a tetves patkány visszanézett és tekert tovább! A járdán! Egyirányú utca volt, de 5-10 percente jön autó rajta, szóval semmi nem indokolta, hogy a járdán haladjon nagy sebességgel. Ha a kisgyerek kirepül a babakocsiból, a nyomoronctetű meg elhajt, akkor így járt a család?
Hát akkor inkább járjon gyalog az összes biciklis, már ne is haragudj, de enyhén durva, hogy egyre többet követelnek, de hogy kötelezettséget is vállaljanak.....
Egy dolgot sajnálok csak, hogy jórészt autóval járok és nem gyalog, de rá fogom magam szokatni, már csak a járdára szokott nyomoroncok miatt.....
Az nem menti fel a bicikliseket semmi alól, ha az autósok olyan tetvek, amilyenek. Ha már a városlakókra hivatkozol, éppen miattuk szükséges, hogy azonosítható legyen minden közlekedésben részt vevő jármű. Akinek nem tetszik, nem tetszik, de majd ha a családodban előfordul, hogy lakóházból csecsemőt tolnak ki járdára, jusson eszedbe, hogy talán másképpen állnának hozzá a biciklisták is, ha felelősséget kéne vállalniuk azért, amit tesznek!
Egyébként is egyre inkább elegem van az olyan élőlényekből, akik csak követelik a jogaikat, de ha kötelezettségeikről esik szó, akkor felháborodnak. (nem rád értem, félre ne érts, nem tartalak ekkora parasztnak, mint akikról szó volt)
-
válasz
cattus #22290 üzenetére
Eddig az autósoknak kb. monopóliuma volt az úthasználat tekintetében (de legalábbis az indokoltnál jóval nagyobb súlyban voltak reprezentálva).
Ez nem teljesen van így, de egyébként elhiheted, hogy inkább látnám azt, hogy a város belső részén ezernyi biciklis teker, normálisan persze, mint a jelenlegi helyzetet, hogy gyakorlatilag napi millió nem helyi lakos terheli az egész fővárost! Csak éppen ehhez komoly átgondolt stratégia kéne, nem annyi, hogy a vigyori főpolgi biciklivel szeret járni, ezért átadja a legterheltebb belvárosi részt a kerékpárosoknak.
Kik? Hol? Mivan?
Ma is írtak róla:
a kötelező kerékpárút-használatot el kell törölni, ami abból is adódik, hogy a gyakorlott kerékpárosok nagyobb veszélyben érzik magukat a családok, kisgyerekek között, különösen a keskeny, rossz állapotú kerékpárutakon, mint az autóút szélén kerékpározva.
Örülök, hogy - bár egyelőre impliciten, de - te is a fizikailag szeparált kerékpárutak mellett állsz ki.
Abszolút, de nagyon szigorúan véve, hogy ahol nem közlekedhetnek, ott tényleg ne menjenek. Jelenleg sokkal veszélyesebbek a gyalogosokra a kétkerekűek, mint az autósok. Emiatt kéne bevezetni a kétkerekű járművek azonosíthatóságát, de qrva gyorsan.
-
válasz
cattus #22284 üzenetére
Valaki mondja már meg nekem, miért ekkora borzasztó dolog az hogy legyen kerékpárral élhetőbb a belváros?
Senki nem mondja, hogy kerékpárral ne legyen élhetőbb, csak éppen a jelenlegi közlekedés hátrányára történik mindez és azért mondjuk ki nyíltan, az autós és kerékpáros forgalom mennyisége és jelentősége sem összehasonlítható.
No de ha létezik turbóporátlanság is, jelen helyzetre még KRESZ módosítást erőltetnek a kerékpárosok, hogy ne legyen kötelező* nekik a biciklisávot használni! Mert ugye a gyorsabb bicajosokat már zavarják a lassú kerékpározók! Ezek az okosok, akik ezt erőltetik, előbb érjék el azt, hogy a belvárosban ne legyen autós forgalom, mert azért a Nagykörúton egy sáv már kerékpársáv lett, a maradékot meg majd a gyorsabb biciklisták fogják használni.....tényleg agyrém ami ebben a városban megy. Agyrém az ország és másképpen agyrém a főváros......na jó, hol a fenébe vannak azok a német nyelvkönyvek?.......Ja ott meg zöldidióta és migráncs áradat van/lesz!
*most van itt az ideje, hogy azt mondják, rendben és egyidejűleg bevezetjük, hogy minden forgalomban résztvevő közlekedési eszközre kötelező legyen megfelelő kategóriájú jogosítványt szerezni! Plusz minden biciklit elektronikus azonosítóval ellátni, hogy lehessen őket büntetni.
Szinte nem telik úgy nap el, hogy egy-két kerékpárost éppen nem ütök el a zebrán! Tetvesqrvannyáért nem értik meg, hogy az autós felméri a gyalogosok meglétét, mozgását és nem számít a félig mögüle jobbról 45 fokból érkező gyors biciklire, amikor kanyarodik és zebra is van.
-
Frawly
veterán
válasz
cattus #20991 üzenetére
Nem, ez nem meme, tényleg sok screenshoton látszik, hogy ez sok embernek tetszik, és nem tudom megfejteni miért, és miért főként linuxosoknak a mániája ez. Csak a meme kedvéért senki nem faragja animésre a desktopját, amit napi sok órában nézeget. Az is igaz, hogy én ezeket a dolgokat sose értettem, pl. mikor divatba jöttek ezek az elektronikus dobgépes, monoton tucc-tucc, tucc-tucc, tucc-tucc, két óra és 12 szám múlva is ugyanaz a tucc című ökörségek, akkor is miért repült rá mindenki, mind légy a kakára, vagy pl. hogy egy amcsi güzüszemű csávó közösségi weboldalán mit lehet egy egész életen át tobzódni 4 milliárd embernek, nap-éjt, mikor csak ilyen macskás videók, életbölcseletek, szellemi fingás van rajta, ami szellemileg elbutító, agyzsibbasztó, és a net ennél többre lenne érdemes. Valahogy ezek nekem mindig is megfejthetetlen dolgok voltak.
(#20988) Aweriot: igen, ez valóban igaz. Csak a neten van pár elvakult fanja, akik azzal bujtogatnak, hogy á, de igen, lehet mindennapos desktopnak is használni. Ezért szedtem róla össze infókat, amik szerint meg nem lehet. Csak azért, hogy ha valaki kíváncsi rá, ne fusson vele köröket feleslegesen. Szerverre természetesen jó, nem is azért írtam, hogy lehúzzam, hanem hogy reálisabb legyen róla a kép.
-
Frawly
veterán
válasz
cattus #19668 üzenetére
Nem, van egy csomó reddites szál, meg egyéb YouTube-videó. Nem csak Brodie meg DT. Linkeltem is egy extrát, amire feliratkozva sem vagyok.
Pedig az egészet nem is Luke találta ki, hanem a dwm-hez jött ki nemrég egy swallow nevű patch, csak Luke csinált belőle meme-et, mivel a videójában úgy harangozta be, hogy milyen tuti, elengedhetetlen feature.
Persze, továbbra is mindenki úgy nyitja meg a fájljait, ahogy akarja. De itt most értekezés szintjén hosszabban elemeztem, hogy mik az alternatívák, mit hogyan érdemes. Egyébként innen ismerhető fel, ha egy workflow nem hatékony, hogy mindenféle extra hekkelést és extra plugin/addon/alkalmazás telepítését és segédletét igényli, hogy használható, fenntartható legyen, ez már intő jel. Tehát ha nekem, neked, DT-nek nincs szüksége ilyen swallow-ra, akkor az már eleve annak a mutatója, hogy valamit hatékonyabban csinálunk.
Biztos vagyok benne, hogy az én workflow-ban is vannak olyan dolgok, amit még hatékonyabban meg lehet oldani. Keresni is szoktam ezeket a módozatokat. A hozzászólásaim hossza meg ilyen, hosszú, csomó dologról írok, csomó szemszögből, nem tudom rövidebben, és nem is fogom a kedvetekért 3 semmitmondó sorba betömöríteni, amit a fórumozók egyik fele nem fog érteni, a másik fele félreérti, és akkor megy a hadakozás 20 rövid hozzászóláson keresztül, hogy pontosan hogy is értettem. Részletesen ki van fejte minden szemszögből, hogy mit hogyan értek. Hosszú, de 1 hozzászólásban benne van minden.
-
Frawly
veterán
válasz
cattus #19665 üzenetére
Én se sírok miatta, csak furcsa, hogy valaki meme-leader felvet egy ilyen hülyeséget, a többi meg ezen csámcsog hónapokig, mikor az egész alapból baromság.
Én ilyenre mindig is a fájlkezelőt használtam, ahogy Derek Taylor is javasolja a videón. Már DOS alatt is eleinte Norton Commander futott állandó jelleggel, míg át nem álltam DOS Navigatorra. Windows alatt Windows Commander futott mindig is, míg át nem nevezték Total Commanderre, és végül le nem váltottam a végén Double Commanderre. Sokáig Linux alatt is Double Commander futott állandó jelleggel, míg át nem tértem Vifm-re, Vifm-ből most is fut egy példány a háttérben. Tehát nálam mindig is futott min. 1 commanderszerű fájlkezelő, mivel ez nem csak a fájlok, mappák manipulálására jók, hanem egyben hatékony, általános OS interface-eknek is tekinthetők, főleg, mióta füleket, sok panelt, könyvjelzőket is támogatnak. Ezekből minden program, fájl, kiterjesztés kényelmesen, kulturáltan megnyitható, kezelhető, kikereshető, áttekinthető, átcsoportosítható.
Ezért nem értettem soha azokat az embereket, akik nem használnak fájlkezelőt, vagy csak ilyen egy paneles, intézőszerű borzalmat, mint a Windows Intéző, Nemo, Nautilus, Thunar, PCmanFM, stb.. Ezek nagyon rossz hatékonyságúak, nehézkesek, lényegében öncsonkítás ezeket használni. Tudom, hogy némelyiben lehet második panelt is nyitni, meg pluginekkel extra funkcionalitást hozzáadni, de akkor is körülményes őket használni, nem a panelek száma a lényeg, hanem a commander filozófia.
Meg szerveres környezetben is mindig felraktam egy mc-t, ha más nem. Egyszerűen könnyebb így áttekinteni, hogy mi van a gépen. Sokan azért is hánynak ki mindent a Desktopra, meg van meg minden fájl 2-3×, mert nem látják mi van a gépen, mi van már meg, mit hova hánytak el. Ott van a gépen, de számukra nem létezik, mert nem találják. Ennek megakadályozására vezette be több grafikus felület, hogy vagy nincsenek asztali ikonok, vagy alapból nincsenek engedélyezve, hogy ne legyen kihányva az Asztalra minden.
Persze, én tőlem nyitogathat mindenki terminálból mindent, de nagyon nem célszerű, nem hatékony. Mondom ezt én, aki 99,9%-ban csak terminálos programokat használok (lényegében böngészőn és 1-2 játékon kívül minden alkalmazásom terminálos, CLI vagy Text User Interface-es), hogy én semmit nem terminálból indítok. A gyakran használt parancsokra (pacman frissítés, MTP telófelcsatolás), programokra (Vifm, vim, calc, neomutt, htop, stb.) mindre vagy bedrótozott gyorsbillentyű van, ezt megnyomva megnyílnak egy új terminálablakban (ezekben csak ezek futnak), vagy fájlkezelőből indítom a fájlokat társítások alapján (videó, zene, szöveges dokumentum, még az .exe fájlok Wine-vel is innen nyitódnak meg). A Terminált shellel nagyon ritkán szedem elő, ha valami nagyon ritka CLI parancsot kell bevinni (néha erre dmenu-t veszek elő), vagy ritka paraméterrel, vagy hiba/bug visszakövetése-megoldása történik, vagy valami spéci tömörítési feladat, vagy manpages olvasása, stb.. Ilyenkor sem gépelem végig a parancsokat, csak első pár karakter, taposom intenzíven a Tab billentyűt, a végén Enterrel zárok, sok mindenre alias is van. Ezért nem értettem soha, hogy sírnak sokan a kezdők közül, hogy fújj, terminálba gépelgetni milyen kényelmetlen. De hát ha egyszer nem kell! Azért kényelmetlen, mert
1) nem jól csinálják, nem jól használják
2) nem tanultak meg gépírni.De ugyanez pepitában, mikor mindent az adott programból nyitnak meg, pl. pdf fájlokat pdf-nézőből, szövegfájlokat szövegszerkesztőből. Felesleges lépés ehhez először a kezelőprogramot elindítani. Fájlkezelőből indítva elindul a dokumentummal együtt a célalkalmazás is. Ezért én vim-ben, Zathurában, mpv-ben, imv-ben, stb. sose nyitogatok meg fájlokat, hanem ezek az alkalmazások fájlkezelőből indulnak el a vonatkozó dokumentummal együtt. vim-nél saját doksitallózó fzf-scriptet használok, megnyomom a gyorsbillentyűjét, terminálban előjön az fzf a gépen lévő összes plain text fájllal, ebben csak beírom a dokumentum néhány jellemző betűjét (még csak a fájlnévnek nem is az elejéről kellenek ezek, lehetnek a közepéből, végéből), és már szerkesztem is a doksit, még az se kell, hogy fájlkezelőben navigáljak az adott fájlra, vagy előbb vim-et nyissam, és abban a fájlt. Win+v majd sw+Enter, és már meg is van nyitva vim-ben a SwayWM konfigja. Win+v majd ba+Enter, már előttem is van a ~/.bashrc. Így lényegében billkombó + jellemző 1-2 karakter + Enter kombóra előttem van bármilyen szöveges dokumentum.
Épp így Win+e, majd 1-2 jellemző betűje a bookmarknak, már Vifm-ben tallózom is a zenék, videók, képek, pdf-fájlok, stb. vonatkozó mappáit, amiben vim-es hjkl-billentyűkkel navigálva már nyitódnak is meg a fájlok, ezeknél még az Enter megnyomását is megspórolom. A képek, zene ráadásul úgy nyílik a célalkalmazásban, hogy mappástól, az alkalmazásban tudok váltani a következő fájlra, ahogy képnézőkben, meg playlist alapú zenelejátszókban szokás, tehát nem az van, hogy minden egyes ilyen fájlért vissza kell fáradnom a fájlkezelőbe, majd újraindítani az egészet lejátszóstól, képnézőstől, az megint nagyon nem lenen hatékony.
-
Frawly
veterán
válasz
cattus #19661 üzenetére
Ebben Derek Taylornak van igaza. Terminálból nem nyitogatunk videókat, pdf-eket, képeket. Nem erre való a terminál. Ezeket fájlkezelőből, launcherből (dmenu, rofi, stb.) érdemes nyitogatni, előzetes társítások alapján, a háttérben pedig a fájlkezelő használhat marad, a launcher meg mindig kilép a dolga végeztével.
Illetve a háttérben visszamaradó terminál pl. sokszor hasznos debug funkció, mert a futó alkalmazás logolja benne a saját dolgait. Ezért is szoktuk javasolni, hogy ha egy GUI-s program crashel, nem indul, akkor célszerű terminálból indítani tesztképpen, meg pl. mpv lejátszáskor is hasznos néha, amit a háttérben írkál, kimenet sebessége, frame droppok, kimeneti hibák, fájlhibák, stb.. Ilyenkor megint jó, ha nem nyeli el a terminált.
Ez az egész swallowing egy mondvacsinált probléma, nekem sem volt rá soha szükségem.
-
Frawly
veterán
válasz
cattus #18808 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy a matematikában a lambda kalkulus már ~90 éve létezik. Az viszont modern fejlemény, hogy erre elkezdtek mostanában programozási paradigmát is alapozni, amit régi nyelvekbe belefoltoznak, meg új nyelveket találtak ki rá (pl. Haskell). Én nem nagyon látom mi az előnye, de megpróbáltam tanulgatni. Hát nem jutottam benne messzire, nincs is bizadalmam benne, de mivel próbálok nem szűk látókörű lenni, ezért ha találok hozzá jó tananyagot, amiből sikerül megérteni, lehet adok neki esélyt, hátha az előnyeit megtapasztalva rákapok vagy ilyesmi. Az OOP-t jó ideje értem, de az se lett soha a kedvencem, nem is használom, ha nem muszáj.
-
Frawly
veterán
válasz
cattus #18606 üzenetére
Na, igen, ez meg a másik előnye az uby által pálcikának hívott minimalista WM-eknek, nem csak az i3wm-nek, hanem az összesnek. Nagyon részletesen testre szabhatók, emiatt úgy néznek ki, ahogy bekonfigolod, nem kell amiatt aggódni, hogy a következő főverzióban valami trendista dizájner barom átszabja a felületet, meg kivesz funkciókat, pl. menüket, tálcakezelést butítja, nem fog menni valami új Gtk vagy Qt verzióváltáskor, stb..
Ráadásul a pálcika WM-ek konfigja általában csak egyetlen konfigfájl (ritkán 2-3, mert van autostart script külön, meg esetleg hotkey fájl), simán elmenthető, ha újrahúzod a rendszert, nem kell semmit konfigolgatni, csak egy fájlt visszamásolni és azonnal teljesen testre szabott felület fogad, ami ha kell, 10 év múlva is ugyanúgy fog kinézni. Nem változnak se a funkciók, se a gyorsbillentyűk, se semmi. Ergo nem vagy kiszolgáltatva, hogy majd valaki szétbarmolja a felületet, ahogy anno az Ubuntusok szívtak a Gnome2-ről Unityre váltással, meg a KDE3-4-5 közötti váltásokkal a felhasználók, meg a Gnome3-at ahogy egyre butították, a végén az asztali ikonokat meg mindent kivettek.
Az egész minimalista, terminálos, pálcika WM-es megoldásoknak ez az előnye, a teljes kontroll a felhasználó kezében van, minden apróságot be tud konfigurálni, funkciókat saját scriptekkel bővíteni, a rendszerbe low level szinten hatékonyan tud beavatkozni, egyik parancs kimenetét a másikba láncolni, scriptekben többféleképpen felhasználni, olyan funkciót valósít meg velük, amilyet csak akar.
De ugyanezért nincs az Archnak is installere. Rábíz mindent a felhasználóra, milyen partíciókat akar, milyen csatolási ponttal, akar-e titkosítást, RAID-ed, LVM-et, akármit, milyen módszerrel akar bootolni (BIOS vagy UEFI), azokon belül milyen almódszerrel (milyen bootmanager, UEFI-n belül is van többféle megoldás), milyen csomagokat akar telepíteni, mit hogy konfigol. Így nincs az, hogy eldöntenek akármit is az ember helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged