Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Ez az én privát ötletem, de nem értem, miért lenne marhaság. Például az, hogy 50 ropit spórolok évente.": mert egy csomó "hozzád hasonló" vállalkozó ebből él. bizonyos fokig én is.
"Még 1-2 millát arra is tettem volna, hogy nem közlöd automatikusan, hogy miért marhaság.": a szívem szakadt volna meg, ha keresztbe teszek neked
szokjátok meg (ha eddig nem sikerült), hogy én több szempontból is a másik oldalon állok.
-
bambano
titán
válasz
spammer #8920 üzenetére
az én számlázómat párszor már ellenőrizte a nav, és mindig megfelelt.
igaz, nem olyan feladatokra jó, mint amit sejtésem szerint te gondolsz, de attól még számlázó.(#8919) ubyegon2 "Ez jó irány lenne, számlázó meg könyvelő programokkal valóban hadilábon állunk Linuxban": közismert fudunkat hallották.
-
bambano
titán
"ha állami pénzen a bP csinálna egy kkv edisönt. Normális - x millióig ingyenes - számlázóval, könyvelő programmal, bérszámfejtővel, integrált nyomtatvány kitöltővel pár állami cégben használt üzleti programmal, mint az mpl címiratkitöltő stb. 10 év szupporttal ingyenesen letölthetően": remélem, ez csak a te privát ötleted, mert tőled ebben a topicban poénnak elmegy ekkora marhaság, de állami programot ne csináljunk már belőle, mert ez csak egy fokkal rosszabb, mint akkora stadionokat építeni, amik nagyobbak, mint a falu, ahol vannak.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #8915 üzenetére
"Azt nem tudja a kormány megrendezni, de vannak udvari zenészeik": basszus, nekem most esett le, hogy ezek pink floyd koncertet akarnak... a legutóbbi igazán nagy koncertjüket a berlini fal/kerítés lebontásakor adták, de ahhoz, hogy valamit le tudj bontani, előbb építeni kell...
-
bambano
titán
mert te olyan modern gépekkel dolgoztál
én olyan tpa-n tanultam programozni, amihez képest az 1001i az egy cray volt...
mondjuk volt hozzá grafikus kijelző meg trackball és focalban futott...
meg volt hozzá 4 teletype, jó lassú lyukszalag olvasóval és lyukasztóval, azon vittük haza a programot. -
bambano
titán
mert eddig mocsok módon a régi ügyfelek más áron kapták a 200-as csomagot, mint az újak.
most vagy az én hisztim ért végre célba (nem valószínű), vagy valakik rájuk szóltak hivatalos helyről, és eltörölték a diszkriminatív régi csomagokat. így az én tudtom nélkül átsoroltak, de ez kivételesen olyan döntés volt, amivel egyetértek.anno topnet 80-am volt, ebből lett az évek során digi200A. azért A, mert valamiért a topnetből áthozott vevőknek 4700 forintért adták, aki meg frissen kötött, az digi200-at kapott 4000-ért. kétszer próbáltam átsoroltatni magam, mindkettőből kétszer lett vita
először akkor, amikor nem voltak hajlandók simán áttenni a másikba, csak úgy, hogy rendeljek nagyobb csomagot, másnap mondjam le. másodszor amikor nem voltak hajlandók anélkül csomagot módosítani, hogy az előfizetői névjegyzékbe kötelezően bekerüljek, ami meg törvénytelen.
erre pár napja észrevettem, hogy kicsit gyorsabb a csomag, mint kellene, most meg itt a számla, hogy digi500-ba tettek, ami most 4100 forint. szóval -600 forintért kaptam 2.5x gyorsabb netet. csak nem értem, hogy amikor ezt régebben kértem, akkor miért nem voltak hajlandók megtenni.
-
bambano
titán
dikk má', a digi átrakott egy nagyobb csomagba... lol, megjött végre az eszük.
-
bambano
titán
[link] ez itten hogy működik? nem az openstack, az kutyát nem érdekli
hanem hogy a fickó mintha üvegre írna és látni... vagy tud tükörírással írni, vagy van valami nagy trükk?
-
bambano
titán
válasz
#59070464 #8731 üzenetére
nem tudom, hogy mire elég, nekem az rb600 elviszi a 300 megás digi csomagot, viszont rb600-at már nem kapsz, csak max. használtan. a 800-as erősebb, hogy az mit bír, nem tudom. viszont ezt a 600-ast simán megfektetem a 300-as digi fölötti egy openvpn-nel.
ezért lehet jobb vétel a hex, lényegesen olcsóbb és újabb, ezért gyorsabb. vagy a 3011, ami az otthoni routereknél egy erősen várt felsőkategóriás darab.
az tutti, hogyha kinövöm ezt a mostani routeremet, akkor a következő az pc lesz. nem fogok se pénzt, se áramot pazarolni egy másik routerre.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8729 üzenetére
nem tudom, mire gondolsz, én nem ajánlottam neked routert.
csak azt mondtam, hogy nekem rb600 van itthon, ami már nem kapható, csak az rb800-as. ami most vagy 90 ezer forint (+tréfa). ha neked ez nem drága, használd egészséggela magam részéről már nem vennék rb800-at, vagy a 850-es utódját venném, vagy a 3011-et.
vagy ha állami megrendelésre, akkor a 72 magos tilerát, nyilvánegy gurigából adnak vissza egy rendes fagyira valót
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8719 üzenetére
ez így értelmetlen kérdés, azt tudni kellene, hogy milyen hálózatod van otthon, amire rátennéd a routert.
nekem mikrotik rb600 van itthon, de rendesebb hálózatra kizárólag pc-t tennék routernek. az openwrt-t szerintem felejtsd el, elsősorban azért, mert a natolásnál rendszerint elvérzik.
-
bambano
titán
A mai napi teljesítményem szempontjából ritka hülye ötlet volt megnézni ezt a zombi idle klikkelős flash játékot...
hogy nektek se legyen jobb napotok
-
bambano
titán
körkérdés: szerintetek ha van egy gépben hardveres raid, azt használjam inkább, vagy szoftver raidet? ellene szól, hogy ha raid vezérlőre teszem a diszket, azt mással többet nem olvasom el.
So?
-
bambano
titán
megyek holnap egyetemre...
pénzt kivenni, mert ott van legközelebb atm
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8699 üzenetére
oké. a nagy egészre egy példa:
a mostani térkép szerint szállópor mérőállomás van Debrecenben és Szegeden. Ez eddig is így volt, mert csak a térképrajzoló programot írták át, új mérőállomást nem telepítettek.a régi térkép szerint ha Debrecenben és Szegeden szmog volt, akkor a komplett Alföldön szmog volt, ez jól látható az általad példaként linkelt példán. Debrecen-Szeged távolsága a google szerint légvonalban 182 kilométer. Normális tudományos társaság nem állíthatja, hogy az egész Alföld szmogos, csak azért, mert két, egymástól 182 kilométerre levő mérőállomás szerint szmog van.
Ez nagyon durva matematikai-méréstechnikai hiba, elég gáz, hogy az időkép erre úgy jött rá, hogy az omsz beszólt nekik. Ez kb. az a szint, mintha én azt mondanám, hogy a desktopon csak linuxot használnak, mert ebben a topicban mindenki linuxozik.
Más megfogalmazásban az időkép azt állította, hogy Szarvason is szmog van, miközben onnan nem volt mérése. Ez így nettó hazugság.
Éppen ideje volt már, hogy ettől a tévedéstől megszabadultak. épp ideje lenne, ha az időkép emelne a saját tudományos színvonalán, mert nagyjából teljesen használhatatlan, amit közölnek, nem csak szmog ügyben.
-
bambano
titán
[link] akkor most nem kezdem el a nyálam verni, hogy milyen pc-t vettem
-
bambano
titán
a router nálam jellemzően routol
tehát a debian feladata, hogy betöltődjön a kernel és konfigurálódjanak az interfészek.
az alpine linuxot is néztem már, most nem ugrik be, hogy mi volt vele a bajom, de nem maradt meg az se.nem akarok időt tölteni a folyamatos kísérletezgetésekkel.
-
bambano
titán
válasz
bambano #8645 üzenetére
no, ma megvolt a bemutatkozás.
elvileg ezt a gépet arra vettem, hogyha valahol routing vagy más okból bele kell nézni a forgalomba, illetve megdöglik egy router, akkor legyen mivel belenézni vagy ideiglenesen pótolni.ma jött egy ilyen helyzet. na mondom, akkor bevetjük a fegyvert. be is vetettem volna, ha sztreccsék vagy kernelék nem gondolták volna úgy, hogy nekik okvetlen el kell barkácsolni valamit a hálózati cuccban, így a bevetésből pofáraesés lett.
de legalább a nőági felmenők csuklottak...
-
bambano
titán
[link]: "A nagy rakat ITs-ról jut eszembe, az normális, hogy egy alapvetően coaching/HR témájú blog olvasóinak 33%-a linuxot használ?
" lol...
-
bambano
titán
válasz
vargalex #8659 üzenetére
hálózattól függ.
pl. volt olyan gondom, hogy felmerült a gyanú, hogy nem úgy gondolja a központi routerem a routingot, mint én. meg olyan is, hogy ddosolnak minket. ilyenkor az a megoldás, hogy fogsz egy "routert", áttolod rajta a forgalmat és kicsemegézed, ami neked tetszik. akár iptables-zel, akár tcpdumppal. mivel a drótom átlépte a gigát, így kell olyan interfész, amibe bele lehet dugni, az pedig a 10 gigás a sorban következő. -
bambano
titán
jaja, x11ssz-tln4f. érdemes megvenni, mert egy új intel 2x10g-s ethernetkártya 120 nettótól indul...
a prodigynek tényleg van füle, olyan sorjás, hogy ugyanazokkal az ujjakkal max. 1x hordozható...
-
bambano
titán
az alaplapon van két 10 gigás meg két 1 gigás rezes ethernet (+1 a távmenedzsmenthez)
vettem itt a hardveraprón egy dual sfp+ 10 gigás kártyát, meg vettem szintén ha-n egy quad gigásat.eredetileg két quad ethernet volt benne, korábbi chipsettel, azt nem bírta az alaplap vagy a bios.
így az eredeti 14 helyett most 10 ethernetje van.
hordozható routernek szántam, ezért prodigy m a ház és matx az alaplap.
-
bambano
titán
nem olyan nagy dolog ez...
internet szolgáltatóknál dolgozom. ha ilyen szolgáltatást kellene bevinnem, észre se vennék, mert a ph! kimenő forgalmat generál, az meg az isp-knél rendszerint kicsi. a kimenő sávszélesség rendszerint kihasználatlan, nem is izgatna senkit.ebbe a gépbe 14 ethernet interfészt akartam rakni, mert fizikailag annyi fér bele, csak azokat az interfészeket, amiket eredetileg beleraktam, nem viselte el a bios, így most másik fajta van benne, csak kevesebb.
viszont amit tegnap sikerült belerakni, azok szerver interfészek, ethernetenként 9 darab interrupt van hozzá, így a terheléselosztása egyszerűbb.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8651 üzenetére
jaja, selejteztem itthon, parciék átvették a kacatokat
(#8650) F34R: "En mar kezdem azt hinni, hogy otthon bambanonel eltudna futni az komplett Prohardver mindennel egyutt": simán. még bérelt vonnallal is el tudnám látni, igaz, azt már nem itthonról.
szerk: egyébként annyi a feloldás, hogy távmunkában dolgozom itthonról, így felületes szemlélő nem biztos, hogy szét tudja válogatni, hogy mi a privát otthon és mi a munkahely.
-
bambano
titán
volt egy kis turbulencia, mostanra talán már lenyugodtam ebben a kérdésben, úgyhogy lehet, hogy lesz blog.
képet nem sok értelme van, bitfénix prodigy m házról képet találsz ezret a neten
eredetileg egyel több hálózati kártyát akartam bele, csak valamiért nem vitte az alaplap vagy a bios.
most lett egy másfajta kártya, azzal jónak tűnik. -
bambano
titán
alakul a házibarkács router gépem
00:1f.6 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection (2) I219-LM (rev 31)
01:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
01:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
03:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
03:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
03:00.2 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
03:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
04:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller 10G X550T (rev 01)
04:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Controller 10G X550T (rev 01)
07:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I210 Gigabit Network Connection (rev 03) -
bambano
titán
tavaly márciusban írtam magamnak egy számlázó programot.
most meg meg kellene érteni... -
bambano
titán
miért kell neked az angol beszéd?
upc-nél én is jártam úgy, hogy aktiváltak mindent, ami a kezük ügyébe került, ki is jött egy olyan számla, hogy kaptam egy dupla hátsó oldali infarktust... végül az ügyfélszolgálati igazgatóval kellett megbeszélnem, hogy töröljék, akit akkor még ismertem személyesen.
-
bambano
titán
becsengetett két upc-s üzletkötő, hogy rámsózzák az upc-os szolgáltatást.
rotfl, kivételesen úgy döntöttem, hogy megvitatom velük az állításokat
rossz napjuk lett... -
bambano
titán
válasz
Apollyon #8545 üzenetére
"Routert jelenleg többen használnak mint linuxot.": ez ugye matematikailag kizárt.
csak a saját véleményemet tudom mondani: én biztosan nem fogom minden nap elolvasni és megválaszolni ugyanazt az 5 kérdést, ami például a topicnyitóban is megvan. vagy egy oldallal előrébb. vagy két válasszal előrébb.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #8537 üzenetére
vagy el lesznek hajtva, vagy azok fogják otthagyni a haladót, akik tudnának válaszolni.
majd lesz nyekergés, hogy egyre több topicban nem lehet segítséget kapni.én pl. kifejezetten nem érdeklődöm olyan kérdések iránt, amelyekre a választ kis erőfeszítéssel meg lehetne találni. példa: milyen routert vegyek topic, ahol ugyanazt a néhány kérdést és választ pörgetik a writeonly userek. abból a topicból kiindulva az is előfordulhat, hogy nem a topicokat kellene megreformálni, hanem az ignorant fórumozókat.
-
bambano
titán
"mondjuk pc-n nagy hasznat nem latom": pont az lenne a haszna, hogyha nagyobb távolságot tudnék tartani a monitor meg a gép között, akkor a gépet kiraknám az előszobába, a szobámban meg lenne a monitor. thunderbolthoz létezik optikai drót is, amivel akár 30 méterre is elrakhatnám a zajgenerátort.
a mostani gond, hogy itt zúg egész nap ez a dög és már unom. "ahhoz" képest nem hangos, csak ahhoz képest, hogy folyamatosan megy.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #8490 üzenetére
például annyira sorjás a hordfüle, hogy szinte nem lehet megemelni vele a házat...
például nem tervezték meg rendesen az ssd tartóját, így nem lehet egyszerűen ssd-t rakni bele. hogy ez csak az ssd-k vastagságának csökkenése miatt jött elő, vagy mindig is ócska volt, azt nem tudom. én konkrétan sírok, hogy egy ilyen értékű gépben szigetelőszalaggal vannak odakendácsolva az ssd-k.mert arra bizonyos mértékig fel voltam készülve, hogy kisméretű ház, mindent cipőkanállal lehet majd belerakni. meg arra is, hogy szigorú sorrendet kell tartani, csak meghatározott sorrendben lehet összerakni. aminek az az eredménye, hogyha ki akarsz venni belőle valamit, akkor koppra szét kell borítani az egészet.
és még hosszasan sorolhatnám...
és az is csak kismértékben dühít, hogy amikor már le volt adva a megrendelésem, akkor dobta ki a cooler master az új matx házát
de a problémák nem egyediek, ma nincs a piacon olyan ház, ami egyszerre jó és nem egetverően drága. mert pl. a lianlinek van egy rohadt jó háza, csak amikor megláttam a 90 ezer forint fölötti árcédulát, akkor még engem is levert a hátsófali infarktus. az összes többi házban mind van valami apró hülyeség, amitől használhatatlan lesz.
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #8485 üzenetére
amikor mostanában vettem a hordozható szerveremet, nagyjából az összes elérhető házas videót megnéztem a tecsőn. egyikben se volt kívül a vízhűtés.
egyébként tök hasznos dolog volt, bitfenix prodigy m-re esett a választásom, ennyire fullosan ótvar szar házam sose volt előtte
-
bambano
titán
"Ha passzív akkor a T végződésű intel procok között válogass.": passzívról beszéltem, nem lassúról
(#8482) Jim Tonic "Most a kraft az elsődleges": kraftos gépem van, arra nincs igény. arra volna igény, hogy amikor csak felügyelem a cuccokat és éppen minden jól működik, akkor ezt el tudjam végezni valamin. a vízhűtésben nem látom a truvájt, az mire jó, hogy másol zörög?
(#8483) Apollyon "De ha már passzív, akkor winyó off": mechanikus vinyót egyáltalán nem tervezek bele. vagy ssd, vagy hálózati boot. ez lesz az első, amit kibogarászok a neten, hogy lehet-e elérhető áron 10 gigás ethernettel alaplapot venni. az se baj, ha biosból tud iscsi-t.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #8477 üzenetére
"Azért az AMD régen letett valamit az asztalra": most hova rohanjak?
egyébként is teljesítmény alapú árazás van, az ugyanolyan teljesítményű cuccok ugyanannyiba kerülnek. csak az amd cuccok rosszabbak.közben megnéztem, és én is látom, hogy drágábbak a ramok. de most 10-20k áremelkedés miatt nem fogok morogni, teszek rá magasról. vagy szükségem van valamire és akkor megveszem annyiért, amennyit kérnek érte, vagy nincs rá szükségem, akkor meg nem érdekel. egy normálisabb pc 300-400 ezernél indul, akkor meg nem a +20k ram áron fogok nyüglődni.
-
bambano
titán
nem, minek xeon desktopra?
valami rendesebb 4 magos elég lenne, csak az a lényeg, hogy friss legyen a proci, hogy legalább addig ne avuljon el, míg felhozom a pakkot az emeletre.a mostani desktopomat eltehetném szervernek, amikor combosabb melót kell csinálni, csinálnám rajta. amikor meg csak trollkodok a ph fórumokon (
), akkor meg elég lenne valami egyszerűbb, ami kevesebbet fogyaszt.
meg nem tearingel.
vagy valami ilyesmi...
-
bambano
titán
[link] (másik) Linus szerint az intel nem fejleszti a processzorokat. érdekes...
-
bambano
titán
nem akarom a wine-t leszedni, miután nagy nehezen sikerült felerőltetni egy olyan verziót, ami kell...
azt akarom, hogy ez a pár program (főleg firefox és thunderbird) mindent azzal nyisson meg, amivel kell, ne pedig azzal, amit hisz. például a pdf-eket ne vi-jal akarja megnyitni, meg ne winebrowserrel, hanem atrillal.
a magától értetődő válaszokat rögtön felejtsétek is el, nem azért kérdezek itt, mert lusta voltam utánanézni, hanem azért, mert azok a válaszok nem működnek.
-
bambano
titán
buék
Legyen meg a patched idén is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest