Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
válasz
IstvánLászló #102682 üzenetére
Persze mindig megvárom, csak mondjuk windows-on is simán adtam volna hogy előre betöltsön és legyen az 1% fps is 70 mondjuk a 32 helyett. Szerintem egy nagyon megérős kompromisszum.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
CPT.Pirk #102661 üzenetére
Mondjuk nem vagyok hozzáértő de szerintem nagyon sok köze van a fluidsághoz, hogy első indítás előtt a shadereket minden játéknál összeszedi ami akár 5-10 perc is lehet (legalábbis nálam) Ezt én Windows-on nem tapasztaltam és igazából nem is értem, hogy ott miért nem lehet megoldani egy ilyet.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
IstvánLászló #102658 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Scarletiel
senior tag
Amúgy eddig konkrétan minden játék fluidabbul fut Bazzite-on mint ahogy a windows-os gépemen. Például Borderlands 3-nál friss és nem friss windows alatt is loot robbanásnál rommá akadtam nvidia és amd gpu-val is. Most meg se nyikkan be se esik az fps Linux alatt. Dragons Dogma 2-ben sokkal jobb a városi helyzet és nincsenek stutterek, akadások max beállítás mellett sem. Még a Genshin Impact-ot is tudtam telepíteni ami ha jól tudom nem támogatott és simán megy.
Eddig nekem teljesen pozitív a véleményem, csak még szokni kell minek mi az alternatívája illetve ahogy nézem a titok, hogy egyszer be kell állítani és utána megy minden 2 kattintással. -
Scarletiel
senior tag
válasz
Warton #102649 üzenetére
Én szerencsére meg tudtam oldani a kábelezést. Most azon 600Mbit/sec sebesség jön ami bőven jó, Windowson ilyen 350-500 között volt. Nem tudom mi befolyásolja. Igazából eddig bármit próbáltam mind futott, egyedül a Dragons Dogma 2 volt ami villogott fullscreen-ben, de azt meg discordos segítséggel gamescoop-al megoldottuk. Monitorozni is tudok már mangohud-al. Én eddig ahogy észrevettem a játékok ha nem is több fps-el, de simábban mennek a shader előkészítésnek köszönhetően. A DD2-ben meg konkrétan 50 fps-em lett városban az eddigi 30-40 helyett. Persze ez placebó is lehet, de nekem eddig nagyon tetszik a Linux.
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Sikerült telepíteni a Bazzite-ot. Minden szuper vele, egyedül sajnos a wifi-vel szendvedek, mert a TP-Link T3U AC1300-as adapterem nem szereti. Windows-on volt vele 300-500 Mbit/sec-es letöltésem, itt viszont csak 120Mbit/sec van maximum. Ha jól olvastam a Linux kényes az adapterek chipsetjével. Tudtok esetleg olyan adaptert ajánlani ami pár ezer forint és tudná hozni korábbi teljesítményemet? Néztem az ajánlott listát reddit-en, de abból nem sok van idehaza ha jól láttam. Kábelen természetesen van stabil netem azt is leteszteltem.
-
-
Scarletiel
senior tag
Bocsánat kicsit pontosítanék.
A gépet ketten használnánk párommal és neki lenne 2-3 játék amit ha jól néztem tudnak futni Linuxos környezetben, viszont neki tényleg fontos lenne hogy úgy tudjam megoldani, hogy fent a játék, kint a parancsikon és elindítja majd és megy.
Én a magam részéről ha valamihez nagyon kell a terminál akkor megtanulom használni csak azt nem szeretném ha böngészéshez meg telepített játékokhoz is azt kellene használni. Bocsi nagyon amatőr vagyok ezzel kapcsolatban, amúgy szívesen elengedném a windows dolgait.A rendszerem pedig:
Ryzen 7 5700X
32 GB DDR4 ram
RX 7700 XT 12GB
2x 1 TB NVMe SSD -
Scarletiel
senior tag
Sziasztok. Nem találtam jobb fórumszobàt a kérdésemre, de lehet én kerestem bénán.
Mostanában elgondolkodtam, hogy hagynám a Windows 11-et a fenébe és váltanèk SteamOS/Bazzite-ra, de réges règről elég negatív tapasztalataim voltak a Linuxot illetően.
A gondjaim:
- consol command-al kellett mindent is telepíteni és az illesztők meg driverek se voltak egyből a csomagban vagy legalábbis nem mind.
- a játékok nem nagyon voltak támogatva, a Vine valamennyire segített de közel sem volt egy push and play élmény
- Mikor vissza akartam tenni az USB-re egy Windows iso-t akkor szenvedés ment mind azzal mind pedig a HDD formázásával mert nem lehetett valamiért telepíteni rà a linux saját formatja miatt (ez lehet user error is, akkor még sokkal kevesebb tapasztalatom volt informatikában)Kérdésem az lenne, ha alapvetően játékra használnám a gépet, 99% steam könyvtárral és mellette csak egy open office kellene meg egy normális böngésző, akkor most jó választás lehet-e SteamOS/Bazzite-ra vagy más distro-ra lépni minimális Linux és zéró programozási tudással? Főként a Windows-os hülyeségek miatt lépnék.
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Mikrotik routerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen egeret válasszak?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest