- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Rimuru #49002 üzenetére
C#-nak annyi, hogy semmi.
Azért használok C#-ot, mert RPI-hez baromi pofás programokat lehet vele készíteni. Másrészről viszont a C-t helyettesíteni akarom a C++-al.
Próbálkozni az Ubuntuval próbálkoztam, és legacy boot-t mindent próbáltam, amit a lapos megengedett. Sajnos azt kellett magamnak beismernem, hogy nagyon buta a BIOS-a. ASUS G56JK.
Az USB olvasóval sem ment, és ez az a pont, amit nem értek.(#49003) berus.berus : Na ez az ami kizárt dolog. Kipróbáltam, és számomra lassú volt, pedig adtam 2GB RAM-ot neki, amiből viszont nincs végtelen a laptopban. 8GB van összesen.
Egyébként köszönöm a segítséget. Valószínűleg egy külső HDD lesz.
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
hmmm Mostanság sokat foglalkozok C-vel, (C#-al,) illetve el akarom kezdeni a C++-t is, plusz van egy pár szimulációs közeg, ami C++ szeret, és ilyen egyre több jön velem szembe. Emiatt lenne jó a linux számomra, na meg ha már linux, akkor belekóstolnék most már rendesebben.
A külső merevlemezes módszerrel mennyire működik jól az egész ?
Ha teljesen vihető a dolog, akkor lehet beruháznék egy külső merevlemezre, ami USB 3.0-ás. -
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Szeretnék telepíteni egy disztrót egy microSD kártyára. Az azért lenne jó számomra, mert nem szeretnék dual bootot a gépemen, de szeretnék használni linuxot is. Nos elvileg fel is telepítettem jól az kártyára, ami egy kártyaolvasóban csücsül, ami pedig USB-s kapcsolaton keresztül megy a gépbe. (USB3.0) Viszont a problémám az, hogy nem tudom bebootolni valami miatt.
Van valakinek valami ötlete ? Vagy esetleg hogyan lehetne ezt megoldani másképp ? Teljesen tanácstalan vagyok, 100 db oldal elolvasása után is. -
mrhitoshi
veterán
válasz
King Unique #47194 üzenetére
Aha. 32 bites verzió nem jó erre a célra. Mindegy, probléma megoldva.
-
mrhitoshi
veterán
Bennem van a hiba, vagy nem lehet egyszerűen uefis bootolhatóvá tenni a Lubuntut ?
Rufus azzal dobál ki mindig, hogy nem jó az iso képfájl.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
lev258 #47178 üzenetére
Aha, ezt a leírást már nézegettem, de az elsődleges problémám, hogy melyik disztrót válasszam.
Nem tudom, hogy mi futna el jól ezen a tabon, illetve mely disztróknak milyenek a driveres támogatottságuk, mennyire tudják kezelni a tabot.Az ubuntu egész jónak tűnik, csak nem tudom, hogy mennyire hardver igényes.
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Van egy Asus T100-as tabletem, és szeretnék egy linuxot rávarázsolni, úgy biztonságban érezném magam.
Kérdés, hogy milyen disztró lenne a legjobb választás ?
A Mintet és az unbuntut néztem eddig. A tab ismertetői: érintőkijelző, felcsatolható billentyűzet, 1GB RAM, 64 GB tárhely SD kártyán, illetve intel Z3735G CPU. -
mrhitoshi
veterán
Üdv! Azt meg lehet valahogy oldani, hogy .exe kiterjesztésű fájlokat el tudjak indítani Linuxon ?
-
mrhitoshi
veterán
Kép.
Na ezt mi lelte ?
Nem VGA hibára gyanakodnék, hanem valami szoftveres problémára. -
mrhitoshi
veterán
válasz
CPT.Pirk #17095 üzenetére
Fain. Mindegy most már, majd legközelebb.
Egyébként megpróbáltam turkálni a mirrorlist fájlban, de nekem kicsit magas ez a terminálos szövegszerkesztő. Miért nem listázza ki a fájl tartalmát, illetve próbáltam bevinni értékeket, de hibát dobott ki, méghozzá azt, hogy nem találja az etc/pacman.d/mirrorlist fájlt. -
mrhitoshi
veterán
ööö Mindegy mit csinálok, mert ha sudo előtaggal akarok lefuttatni egy parancsot, akkor azt írja, hogy a bejelentkezett felhasználó nincs a sudoers fájlban.
Ha elhagyom a sudo előtagot, akkor pedig - nem meglepő módon- arra hivatkozik, hogy rendszergazda kell hozzá. -
mrhitoshi
veterán
Manjaro Linuxban tud segíteni valaki nekem ?
SSH kapcsolatot akarok kiépíteni. Nos ehhez kellene gondolom valami csomag, mondjuk OpenSSH. Próbáltam keresni a manjaro tárolókban az openssh, ssh szavakra, de ha jól értelmeztem, akkor nem talált ezekre csomagot. Szóval ezen a ponton kellene segítség, hogy akkor honnan szerezzek egy ssh server programot.
-
mrhitoshi
veterán
Köszönöm a gyors válaszokat!
Tegnap néztem az ubuntu szervert, lehet bepróbálkozok vele, aztán meglátom mi sül ki belőle.
A gépben van egy Intel Pentium 4 2,4 GHz-es processzor, 1GB RAM van. Alaplap szerintem HP fejlesztés, mert a komplett gép egy HP termék. Pontosabban HP Compaq EVO-D310DT. És igen, tudja a WoL funkciót, BIOS-ban is megnéztem.
Nem egy mai darab. Első nekifutásra megteszi, ráadásul egy inteles MiniITX-s alaplapot már egész jó áron lehet kapni. -
mrhitoshi
veterán
Üdv!
A fórum bogarászása után érdeklődök.
Szóval alaphelyzet: Sikerült egy komplett gépet megkaparintanom, és arra gondoltam, hogy próbaképp beállítom otthoni szervernek. Az elvárások viszonylag nagyok (Wake on Lane, FTP, akkor DNLA stb... funkciók), viszont a tudásom, mivel hogy nem sok közöm volt még Linuxhoz, nem eget verő.
Szóval kezdésképpen elegendő lenne már az is, hogy alapfokon elboldoguljak egy linux rendszerrel. A fórumot olvasgattam, és láttam több helyen is, hogy Debian alapú rendszert ajánlottak, de hogy melyik disztribúció lenne számomra jó, az homály.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest