- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanhose
tag
Sziasztok!
Készítettem kezdőknek kezdőként leírást a következőkhöz:
Opera kulcsáróló "hiba", azaz Adja meg jelszavát a bejelentkezési kulcstároló megadásához; XAMPP telepítése, beállítása; elfelejett jelszó megváltoztatása Linuxon -
sanhose
tag
válasz
ubyegon2 #50965 üzenetére
Ez egy jó kérdés!
Szerintem egy táblázatos dolog kellene ahogyan spammer írta, vagy téma összefoglaló, amelyben fel van sorolva, hogy pl. UBUNTU 16.04 LST-el tökéletesen működő notebookok stb., mint pl. a Milyen ssd-t vegyek témában.
-
sanhose
tag
válasz
teleahocipöm #50966 üzenetére
Milyen notebookot vegyek összefoglalójában G4-től felfelé ajánlják a HP-t, ha jól láttam. Ott lenne érdemes megkérdezned, melyik lenne a jobb választás.
Szerintem a G5 Inteles VGA-val nem lenne gond.
Viszont két problémával fogsz találkozni, amelyből 1-et sikerült megoldanom a másikon még dolgozom.1. Bluetooth-ot nem sikerült még beüzemelnem Ubuntu 16.04 alatt.
2. Ahogy látom a WIFI kártya Realtek RTL8327BE mind a 2-ben, itt várható, hogy random időközönként eldobja a WIFI kapcsolatot, illetve hibernálásból visszatérve nem lesz WIFI, de ez megoldható. Majd később leírom hogyan.
-
sanhose
tag
válasz
teleahocipöm #50955 üzenetére
Éppen ma olvastam 1, 2 vagy 4 processzor mag?.
Intel Core i5-6200U adatlapja és a fentiek alapján szerintem nem lenne gond a FULL-HD filmekkel.(#50959) cigam, egyet kell értenem veled elég nehéz szétszedni, hogy ne sérüljön a burkolat. Én is megszenvedtem (sérülés mentes szétszedés) a Lenovo Ideapad 14IBY-vel.
HDD, RAM csere esetén, ha még garanciális a notebook érdemes rákeresni a neten mit szól hozzá a szervíz.
Lenovoéknál Garancia HDD csere esetén Lenovo notebook. Ha nincs HP-ra infó, rá kell kérdezni!Az én esetemben a fenti gépnél (2018-ig garis) nem volt gond a szervíz részéről, hogy szétszedtem, igaz pixeles kijelző cseréről volt szó, vagy úgy szedtem szét a gépet, ahogyan a szervízben szokták
.
Azzal azért legyél tisztában, hogy a VGA a 4 GB memóriából fogalalja magának a memóriát, azaz 4 Gb - VGA által lefoglalt memória = rendszer által használható memória. BIOS-ban, ha engedi a VGA memórájának állításával lehet növelni a rendszer számára felhasználható memória mennyiségét.
-
sanhose
tag
Annyival még kiegészíteném, hogy amikor utoljára próbáltam, akkor még nem működött a "szoftverbolton" keresztüli bejelentkezés, ahogy látom még most sem működik, csak terminálon keresztül.
Az így telepített alkalmazások Dash-ből is indíthatóak.A Snap/Sanppy-ról (angol) itt, magyarul pedig itt olvashatunk bővebben, az elérhető alkalmazások listája, pedig uappexplorer.com-on érhető el.
-
sanhose
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Lenovo Ideapad 100-14IBY (80MH007PHV), kb. 2 hónapja használom Ubuntu (64 bit) 16.04.1-el, kernel verzió 4.4.0.36. Kimondottan a linuxxal való ismerkedés céljából vettem, és maradnék a linux vonalon windows vonalat már csak játék szempontjából szeretném megtartani.
A notebookban egy Intel Celeron N2840 processor teljesít szolgálatot, egy dolgot nem tudtam még beüzemelni az pedig a bluetooth. A probléma, hogy hiába kattintok a keresés gombra nem találja meg a telefonomat. A telefonon is be van kapcsolva a bluetooth, látható. Wifi controller (Realtek) RTL8327BE.
Keresgéltem a neten és úgy látom, hogy a megoldás az rtlwifi lenne. Sajnos ez külső PPA taroló, amely, ha jól olvastam biztonsági kockázatot jelent.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e telepíteni ezen wifi/bluetooth drivert vagy várjam meg a 4.7-es kernelt -ha jól olvastam- amiben elvileg már javítva lesz ezen hiba?
Estleg ezen kívül más megoldást tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gaming notebook topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Google Pixel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Windows Insider Program
- E-roller topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kuponkunyeráló
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest