- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sas madár
őstag
Köszönöm jó lett! Továbbá a gyors válaszotokat is.
Igen kde a disztró,viszont most meg kiszúrtam magammal mert rákattintottam gondolván megnézem megnyílik-e a kitömörített változat de nagyon sokáig csak várakozott a program ezért gondoltam lent a tálcán jobb klikk kattintása után bezárom.
Erre eltűnt a tálca középső része...az óra mellett lett nagy üres részem és maga az óra átugrott egészen balra.
És a nyitott konsolt sem látom már alul a tálcán az is eltűnt. -
Sas madár
őstag
Segítséget szeretnék kérni van egy szerződés-mellékletek.txt.bz2 Bzip betömörített fájlom.
Ezt szeretném tömörítetlen formába hozni hogyan tudnám ezt a linuxban megtenni (angol nyelvű)Kerestem és találtam is parancs szavakat amit a konsolba írva kicsomagol és el tudom olvasni a tartalmát,de nem erre lenne szükségem.Hanem simán kitömöríteni egyben.
Run commander hoz a zip szóra egy Run zip találatot de hiába kattintok rá nem történik semmi. -
Sas madár
őstag
válasz
King Unique #37226 üzenetére
Váltottam VM-re de még mindig nem sima ügy nem ismeri fel a wifi eszközöm.
Találtam hozzá talán drivert de sajna annyira nem értek hozzá fogalmam sincs hogyan tudom ezt telepíteni.
AR9271 nem tudom ezzel megoldódna a gondom..? -
Sas madár
őstag
válasz
King Unique #37221 üzenetére
Szerintem korábban is ezt használtam még Xp-nél de most hirtelen nem akadtam rá.
Emlékeim szerint akkor nem küzdöttem ennyit...
Természetesen mire leírtam és nem lehetett szerkeszteni már Én is úgy gondoltam telepítek frisset az biztosan rendben van.
Viszont itt is kell majd valamit futtatnom,a megosztott mappa kezeléshez?(közben rá guglizom és olvasok is róla,nem itt faggatlak,esetleg ha elakadok.) -
Sas madár
őstag
válasz
King Unique #37218 üzenetére
Köszönöm!
Le is töltöm és kipróbálom mert nagyon nem boldogulok.
Ebbe át is tudom csatolni a másikban telepített képfájlt,vagy ebben telepítsek újat az a tuti? -
Sas madár
őstag
Sziasztok!
Feltelepítettem virtulabox-ba Kali-linuxot (is).
Sajnos nem tudok rájönni hogyan tudnám csatolni az usb eszközöket.
Az eszközök menüben felül látom a csatlakoztatott egeret és wifi eszközt.
De a linux nem látja.
A wifi egy TP-Link TL-WN722N ez ha minden igaz olyan tipus amit fel kellene ismernie. -
Sas madár
őstag
Sziasztok!
Akkor lehet nem jót töltöttem le beírtam a szofver kereső vagy letöltő központba,hogy rar
De sajna amit leszedtem azzal sem tudok kicsomagolni
Vagy lehet hozzá kellene itt is rendelnem a programhoz a commanderben sejtésem sincs.
De nem tudon az usb-ről kicsomagolni rar fájokat. -
Sas madár
őstag
Most már tényleg át kell kattannom linuxra mert egyre jobban teszik a leírásotok alapján.
A tegnapi első pár órás használat nem igazán tetszett de az mindenképp annak tudom be,egy ismeretlen környezetben egyedül hihetetlen küzdelem egy akár egyszerű dolgot is kitalálni.Ehhez a rendszerhez a commander használata közelebb fog vinni a felépítése megértésében?
Vagy ellenkezőleg félre fog vezetni.
Azért volt ez az első telepítésem rá mivel win alatt is sokszor használom. -
Sas madár
őstag
válasz
ViZion #13458 üzenetére
Nem is tervezem bonyolítani.
Ramom az 1GB van csak benne." (pl. reinstall hirtelen felindulásból, a home mentése nélkül), akkor csinálj /home -ot is. "
Ez vonatkozik egy áram szünetre is? Vagy milyen esetben történik ez?
A linux is le tud fagyni esetleg?Mi az ami ilyenkor elveszhet ? Csak az éppen végzett munka(az kikerülhetetlen) vagy más korábban már meglévő dolgok is elveszhetnek?
-
Sas madár
őstag
Olvasom az írásaitokat és egyre közelebb kerülök a használathoz.
Minden leírtat ki is próbálok.
Előzőekben írtak szerint tényleg egyszerűbb a telepítés itt csak tegnap még annyira új volt és valami kulcsot utólag kellet beadni mert nem érte el a konsolban a telepítésnél és akkor már nem tudtam mi és miért csinálok.
Amit ma itt láttam parancssort azt tényleg tegnap is begépeltem. -
Sas madár
őstag
válasz
lionhearted #13444 üzenetére
" A rendszer, és a programok ezen particionálás mellett 1 helyen lesz, a beállítások a home-ban vannak. "
Ezt honnan tudom,hogy a beállítások megmaradnak a home-on ha ahogy írod az utólag még rátelepített programok,alkalmazások a rendszer részhez kerülnek?De lehet az alapot rosszul gondolom.
Ha magát a Linuxot újra kell valami miatt telepítenem akkor a home-on megmaradó beállítások azt jelenti,hogy korában én amit +telepítettem PL.:commander ,skype ,filmnéző program,flash, másik böngésző stb.
Ezek az új rendszer feltelepülése után meglesznek a formázás ellenére is?Vagy mit értünk az alatt,hogy a beállítások megmaradnak a home-on?
-
Sas madár
őstag
válasz
MacCaine #13443 üzenetére
Rendben.
Tegnap pár órát töltöttem a rendszeren de még egyenlőre nehezen áll rá az agyam.
Webről leszedtem a skype oldaláról egy telepíthető verziót,de már ott elakadtam mire rájöttem,hogy hol találom a beállítások menüt,mert ugye fel tette a chat ablakot a bal felső sarokba és nem tudtam áthelyezni.
Végül ez sikerült,de a betűk még mindig olyan aprók,hogy az orrom oda ér a monitorhoz.
skypon segített egy ismerős commandert telepíteni na de a felénél elvesztettem a fonalat és sejtésem sincs hogy is történt meg a telepítés.
(ugye én kerestem az exe file-t)
De itt egészen más menete van ennek.Amiről még sejtésem sincs -
Sas madár
őstag
Értem .Akkor nálam a /boot nem játszik mert nem tervezem titkosítani mivel otthoni gép.
Azért gondoltam elosztani a Home-ot mert Win -en nőttem fel és ott 3 partícióm van
1.rendszer
2.programok,letöltések,beállítások..
3.ide pedig a mentet dolgok és nagyobb fájlok kerülnek,(megtartandó filmek,képek programok telepítői) -
Sas madár
őstag
válasz
MacCaine #13434 üzenetére
Most látom itt nálad is a halványan írtat miszerint csinálsz néha /boot-ot de csak 128mb.
Ez miért van olyankor mi a rendszerben a különbség?lionhearted
Ezt szeretem amikor egy mondattal meg van indokolva a válasz és mint kezdő számomra is érthető és elfogadható miért is fogom az elejére tenni a rendszert. -
Sas madár
őstag
válasz
rokefeller #13432 üzenetére
Azt hiszem ez a verzió a legszimpatikusabb
" Gondolom lubuntu alatt elég a / -nek mondjuk 5-6 giga, swap is lehet akkor csak 1 giga, maradék meg /home "
Esetleg lehet ebből a home -ból is elkülönítek egy 15GB részt és azt használom valóban home-két -
Sas madár
őstag
válasz
CPT.Pirk #13431 üzenetére
Valószínű ez lehetett a hiba csak ugye teljesen új volt amikor a csatolási beállítást kellet tennem és ugye a "boot" ismerősnek tűnt és gondoltam az kell a rendszernek.
Kérdezi azt is a lemez elejére vagy végére szeretnéd tenni a kijelölt partíciót.
Ezen érdemes a win.-től eltérően esetleg a végére tenni valamelyiket? -
Sas madár
őstag
válasz
MacCaine #13428 üzenetére
Sziasztok!
"Melyik disztrót raknád fel, és milyen gépre?
...illetve dual-boot van-e, lesz-e?"
Lubuntut próbálom,mert arról azt hallottam elég pici a rendszer igénye.
A gép pentium 2.5 1GB RAM 160Gb sata vinyó.
Nem lesz Dual-boot.
Csak a linux kerül rá viszont úgy szerettem volna elosztani a vinyót,hogy csak 20 Gigát használnák fel.Azt viszont megosztanám mivel olvsatam itt is újra telepítés esetén a másik partíción lévő telepítések meg tudnak maradni.Én bonyolítanám, a /boot meg a /home legyen külön.
Viszont ezt a Boot flag-ról sejtésem sincs mi.Addig felküzdöttem tegnap ment a rendszer de újra kell tennem mert valamiért nem arra a partícióra telepítette magát amelyikre én szerettem volna.
-
Sas madár
őstag
válasz
MacCaine #13425 üzenetére
De igen csak azt jelöltem neki,hogy a lemez végére tegye.
Nem tudom mennyi és milyen területet kell érdemes kiosztani.
Arra gyanakszom az nem tetszik neki,hogy nem particionáltam el a teljes lemezt.Olvastam most valami olyant,hogy kell a lemez elejére valami 50Mb -ot is csinálni a bootnak..
-
Sas madár
őstag
Sziasztok!
Remélem van itt valaki.
Most telepíteném az első linuxom,de sajna már a particiós tábla létrehozásánál elakadtam.Nem akar tovább menni valami hiányt reklamál,hogy az elsődlegen nincsen valami...
Olvasom az első Hsz.leírást de az sem segített. -
Sas madár
őstag
válasz
rokefeller #13405 üzenetére
Bootolás előtt a rádugott pendrive-ot is látja a típusát a settings menüben talán,tehát ahol a pendrive-ot megtalálom ott látom a wifi kártya típusát is csak valami definednek vagy minek írja mint a pen.-t mielőtt fel mountolnám.
Remélem ez ki hámozható,hogy is mondom. -
Sas madár
őstag
Nagyon rosszkor van gondom úgy látom senki nem jár erre.
-
Sas madár
őstag
Azt hitem gyorsabban fog menni.
-
Sas madár
őstag
Sziasztok.
Kipróbáltam BackTrack 4 live cd-t de nem tudok rájönni hogyan lehetne rávenni,hogy a mellete futó hdd-re vagy pendrive-ra mentsem a fájlokat ,változásokat,stb -
Sas madár
őstag
A képernyő kikapcsolásának idejét szeretném állítani.
Hol keressem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged