- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Egy-két héttel ezelőtt kérdezgettem disztribúciókkal kapcsolatban. Azt gondolom, hogy talán a Mint tetszik elsőre. Hallottam calami "cylon linux"-ról, ami komplett csomagot felrak nekem, de azt hiszem nem egy nagy varázslat ezt-azt feltenni.
Kérdésem a következő lenne. Hifis ismerős írta, hogy neki ilyen van:
"Ubuntu stúdió
komplett disztribúció, audacious lejátszóval, alsa szerverrel.
low latency rendszer."Ebből azt értem, hogy ez egy Ubuntu variáció, ami direkt arra koncentrál, amiben a linux kicsit gyengébb. Ezt eddig rendjén való. Azt is tudom, hogy ez egy olyan rendszer, ami három évig biztosan frissíti magát mindig új variációra kiadása után (ha jól értem). Ez az audacious ez egy program, ami zenélésre való. Az utolsó kettő az mi? Az utolsó gondolom talán, hogy egy sima linux alaptulajdonság, amivel asio ide asio oda agyonveri a winfosos zenehallgatást. Kérnék némi iránymutatást, mert kicsit zöld vagyok.
Jah, és a lényeg, ezt fel tudom tenni ugyanúgy MINT disztribúcióra is? Már, hogy ugyanolyan jól fog szólni?
Remélem nem kérdeztem túl sok zöldséget!szerk.:
Illetve hogyha van megoldás Ubuntu alá a hangkártyámhoz (ESI MAYA 44), akkor az jó Mint-re is? Vagy jó lehet Mint-re is?
-
Tristis
őstag
válasz
spammer #20811 üzenetére
A probléma csak az, hogy míg windows alá ezer éve tudom, hogy mit szeretek (pl. ABBY Finereader, Foxit reader, Irfanview stb., addig nem tudom, hogy linux alá mennyi idő lesz megtalálni a számomra kedves szoftvereket). De biztos csak elsőre tűnik problémásnak a dolog.
-
Tristis
őstag
válasz
McSzaby #20789 üzenetére
Gyorsan pontosítok kicsit.
Olyasmit szeretnék, ami nagyjából előre feltesz nekem képznézegetőt, pdf nézegetőt, kis szerkesztőt, esetleg office-t ilyesmiket. Vagy legalábbis ajánl olyat, ami bevált. (Most az összes 30-40 program megfelelőjét mikorra megtalálom....
AMD A8-5700 proci-vga-m van, remélem azt kezeli.
Van egy ESI Maya 44 stúdió hangkártyám, de azt hiszem azt valahogy meg lehet linux-szal oldani.Mi az a reprositor?
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Tudom, hogy mindenki feltette már ezerszer, mégis. Fel tudnátok sorolni röviden mi szól egyik és másik mellett?
- Suse
- Fedora
- UbuntuNagyon megköszönném, nem igazán értem még a linux világát...
Én mire használnám:
- némi dropbox
- némi konvertálás
- filmnézés
- torrent
- zenehallgatás
- egészen pici játék
- netezés
semmi extra
Számtech. suliba jártam anno gimiben, tehát nem vagyok elveszve teljesen, csak jó lenne valami kiinduló alap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged