Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• scbrpablo

csendes tag

válasz doc #3592 üzenetére

Gyakorlatilag úgy néz ki a helyzet, hogy mindenki egy olyan Linuxot szeretne, ami jobb, különb, mint a redmondi óriás. Csak hát ez nem is olyan egyszerű.
    Párat kipróbaltam én is.Live cd-s megoldások közül a Slax, ami magyar fejlesztés.(telepíthető)Csak 200Mb!
    Ugyanígy live-os a Slax Kill-Bill edition. Ez alapból tartalmazza a Wine-t is.Ezzel lehet futtatni
    win programokat, igaz kezdetleges grafikus megjelenésben.Viszont ezt nem tudtam telepíteni.
    Ami miatt a Black Panthert favorizálom, az a rendszer stabilitása, könnyű telepíthetősége,
    rengeteg telepíthető kiegészítő, ami rajta van a cd-n.És Nem utolsó sorban, mert MAGYAR. Mellette szól az is, hogy nagyon hardverbarát rendszer.És már a live futtatáskor kiderül, hogy gondja van-e a hardverrel,mert kilistáz mindent. Így nem fordulhat elő, hogy telepítés rendben megy, utána alig fut valami..
    Ha valaki windowsos kinézetre vágyik, annak ott a freespire.Abban amit írtál végülis igazad van. Nehéz lenne az összes fejlesztést letesztelni...Azonkívül ami nálam fut, nem biztos, hogy más gépen is.. :R

• scbrpablo

csendes tag

Mindenképp töltsétek le a www.blackpanther.hu oldalról a Black panthert.
    Ezt live cd-ről el lehet indítani, és ha tetszik fel is lehet telepíteni,( ha már felállt a rendszer az asztalon lévő ikonról)
    Annyival jobb, mint a többi rendszer, hogy gyakorlatilag (szinte)minden hardvert felismer.
    Ha valami nem stimt, már a live cd használatkor kiderül. így nem fogtok feleslegesen telepíteni. :K
    A telepítésnél csak a merevlemez formázásnál (reiser FS ext3) kell figyelni.Amúgy szinte
    magától megy a telepítés. Magyar nyelvű. Nekem ez van fent. Lilo-jában be tudjuk állítani, melyik rendszer induljon.(Win,Mac,vagy akár más Linux)
    Próba -szerencse

Új hozzászólás Aktív témák