- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Mobil flották
- Apple Watch
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Papooo #101029 üzenetére
Olyanra fel kell készülnöd, hogy egy live disztró alól be tudj jelentkezni egy telepített rendszerre és pl. azon keresztül tudj egy grub frissítést csinálni. Erre van leírás az összefoglalóban.
A driverek meg a kernelben vannak, amihez nem kell külső csomagot telepíteni az menni fog magától.
69dell: szerintem a legegyszerűbb, ha rádugod a hdd-t a gépre, aztán a Linux alatt futtatsz egy
sudo update-grub
parancsot, az észre fogja venni a Windowst a külső meghajtón és beteszi a boot menüdbe, így fogod tudni indítani a Windowst is, de egyébként nem fognak közösködni egymással. Izé, az UTC idő kezelését majd át kell állítanod az egyik OS-ben, mert különben oda-vissza fogják állítgatni a gép óráját.Aztán ha meg akarod szüntetni ezt a dualboot dolgot, akkor csak futtasd úgy a fenti parancsot, hogy nincs rádugva a külső hdd.
Vasti74: nem megy a hardveres gyorsítás. Mutass kérlek egy
vainfo
kimenetet a terminálból.
Valamint még az kéne, hogy a Firefox-ban az about:config oldal mit ír itt:
HARDWARE_VIDEO_DECODING -
törölt tag
válasz
Papooo #101031 üzenetére
Szerintem a gyári cromebook szoftvere a legbiztonságosabb, legegyszerűbb, leggyorsabb szoftver napjainkban. Nem kell hozzá érteni, csak használni. Ha 2030-ig jó, akkor szerintem nem szabad hozzányúlni.
Ha neked más szoftvereket is kell használni, akkor ahhoz én egy másik gépet javaslok.De kérdezz meg másokat is. Én csak egy kezdő fórumozó vagyok.
-
törölt tag
válasz
Papooo #101029 üzenetére
Én ezt a módszert akkor szoktam javasolni, ha a chromebook kifut a frissítési tartományból. Utána a Chrome Os Flex ami szinte ugyanaz és frissül is. De ha az nem tetszik, akkor én a LinuxMintet javaslom. Ha neked ez sem felelne meg, akkor már én nem tudok más tanácsot adni.
-
törölt tag
válasz
Papooo #101025 üzenetére
A chromebookot ha Intel procis, akkor ezzel a megoldással megoldható, hogy normál laptopként működjön. Aztán azt telepítesz rá, amit csak akarsz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Papooo #101025 üzenetére
Persze, a Clonezilla. Gyakorlatilag minden OS-t, beleértve a Windowsokat is azzal szoktam menteni - visszaállítani.
Inteles gépről Intelesre átvinni egy rendszert az túl sok problémát nem kellene, hogy jelentsen de persze a Chromebook az más világ, ahhoz nem értek.
sonar: erre majd ránézek később mert engem is érdekel a dolog csak most nincs rá időm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- DOOM - The Dark Ages
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vicces képek
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- EA Sports WRC '23
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Assassin's Creed Odyssey
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest