- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Papooo #101029 üzenetére
Olyanra fel kell készülnöd, hogy egy live disztró alól be tudj jelentkezni egy telepített rendszerre és pl. azon keresztül tudj egy grub frissítést csinálni. Erre van leírás az összefoglalóban.
A driverek meg a kernelben vannak, amihez nem kell külső csomagot telepíteni az menni fog magától.
69dell: szerintem a legegyszerűbb, ha rádugod a hdd-t a gépre, aztán a Linux alatt futtatsz egy
sudo update-grub
parancsot, az észre fogja venni a Windowst a külső meghajtón és beteszi a boot menüdbe, így fogod tudni indítani a Windowst is, de egyébként nem fognak közösködni egymással. Izé, az UTC idő kezelését majd át kell állítanod az egyik OS-ben, mert különben oda-vissza fogják állítgatni a gép óráját.Aztán ha meg akarod szüntetni ezt a dualboot dolgot, akkor csak futtasd úgy a fenti parancsot, hogy nincs rádugva a külső hdd.
Vasti74: nem megy a hardveres gyorsítás. Mutass kérlek egy
vainfo
kimenetet a terminálból.
Valamint még az kéne, hogy a Firefox-ban az about:config oldal mit ír itt:
HARDWARE_VIDEO_DECODING -
törölt tag
válasz
Papooo #101031 üzenetére
Szerintem a gyári cromebook szoftvere a legbiztonságosabb, legegyszerűbb, leggyorsabb szoftver napjainkban. Nem kell hozzá érteni, csak használni. Ha 2030-ig jó, akkor szerintem nem szabad hozzányúlni.
Ha neked más szoftvereket is kell használni, akkor ahhoz én egy másik gépet javaslok.De kérdezz meg másokat is. Én csak egy kezdő fórumozó vagyok.
-
törölt tag
válasz
Papooo #101029 üzenetére
Én ezt a módszert akkor szoktam javasolni, ha a chromebook kifut a frissítési tartományból. Utána a Chrome Os Flex ami szinte ugyanaz és frissül is. De ha az nem tetszik, akkor én a LinuxMintet javaslom. Ha neked ez sem felelne meg, akkor már én nem tudok más tanácsot adni.
-
törölt tag
válasz
Papooo #101025 üzenetére
A chromebookot ha Intel procis, akkor ezzel a megoldással megoldható, hogy normál laptopként működjön. Aztán azt telepítesz rá, amit csak akarsz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Papooo #101025 üzenetére
Persze, a Clonezilla. Gyakorlatilag minden OS-t, beleértve a Windowsokat is azzal szoktam menteni - visszaállítani.
Inteles gépről Intelesre átvinni egy rendszert az túl sok problémát nem kellene, hogy jelentsen de persze a Chromebook az más világ, ahhoz nem értek.
sonar: erre majd ránézek később mert engem is érdekel a dolog csak most nincs rá időm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Filmvilág
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Blu-ray lejátszók
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Steam topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest