- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Grafiqs #1974 üzenetére
Jesszus, abszolút kezdőnek ne ajánlgasd az ndiswrappert, mert kihullik tőle a haja!
Úgy tudom, ez csak hálózati eszközökhöz való keretrendszer, nem?
Csak kíváncsiságból: milyen kártya? A hibernálást pedig okozhatta a BIOS és a driver beállítása. Meg lehet adni, hogy ilyen esetben teljesen kapcsolja ki a kártyát (nem kap áramot, függetlenül a gép többi részétől), talán ettől tűnt el.
Sipi -
Forest_roby
őstag
válasz
Grafiqs #1950 üzenetére
udv!
Lehet, hogy most a 6.06 -os ubuntu fanok megdobalnak, de szerintem az a rendszer nem felhasznalobarat es foleg nem kezdobarat. irtam mar, hogy ha azzal a rendszerrel kezdetem volna az ismerkedest ubuntuval, akkor nagyon megutaltam volna. Elhiszem, hogy sokat szenvedtel vele, én is - fogtam es lelkiismeret furdalas nelkul leszedtem a gepemrol. Visszatettem az 5.10 -et es fun. minden muxik, ugy ahogy kell, a sources.list -es repokkal van egy ki gond -megoldhato-, de azt leszamizva fun. Nem akarlak rabeszelni semmire, de azert mert nem jott be a 6.06 ( nekem se ) meg nem kell felhagyni a dologgal!
sok sikert!
csa -
WN31RD
addikt
válasz
Grafiqs #1936 üzenetére
''meg sem közelíti a használhatósága még akkor sem a win-ét.''
Ez erősen függ az illető hozzáértésétől, Linuxszal vagy Unix-szerű rendszerekkel való tapasztalatától, és a szoftverek lelkivilágához való affinitásától. A fenti kijelentésed önmagában nem állja meg a helyét, nem ad teljes képet, ezért félrevezető. Nem egy embert ismerek, akik - függetlenül attól, hogy azt használják-e elsődleges rendszernek - bármiféle komolyabb probléma nélkül boldogulnak a Linuxszal.
Ellenpélda: Én olyan módon használom a Linuxot desktop rendszerként is, olyan eszközök segítségével, és olyan ''használhatóságot'' nyújt ez számomra (a saját, bevallottan nem tipikus igényeimnek megfelelve), amely Windows alatt nagyon körülményesen lenne csak elérhető még részlegesen is, teljesen pedig sehogy.
Neked (és minden olyan kezdőnek, aki nem hacker lelkületű) azt javaslom, ha nem adtad még fel a dolgot, vagy esetleg később újra kedvet kapsz hozzá, hogy keress magadnak valakit, aki rendesen ért a Linuxhoz, és nem csak távsegítséggel tud szolgálni, hanem könnyen elérhető teljes fizikai valójában, és be tudja állítani neked a gépeden, amit szeretnél, meg tudja mutatni, amire kíváncsi vagy, el tudja magyarázni, hogy mit miért és hogyan. (Ha esetleg azt mondja, hogy ő más disztribúciót preferál vagy ismer, akkor használd azt, nem számít. Lényeg, hogy hathatós segítséget tudjon adni.) Ha a feneked alá tolnak egy jól beállított, működő rendszert, arról sokkal könnyebb továbblépni, könnyebb azon keresztül megismerkedni először az egyszerűbb és majd csak később a bonyolultabb dolgokkal, mintha rögtön a mélyvízbe dobod magad, és mindenféle nehézségi szintű problémával egyszerre, azonnal szembesülsz. -
snowflake
tag
-
Sipi
addikt
válasz
Grafiqs #1936 üzenetére
Khm... Ez azért így mégsem... Oké, frusztrált vagy, de ha majd megoldódik, rájössz, hogy valószínűleg valami apró marhaság miatt nem megy neked.
Nekem karbantartás nélkül is elfutna lazán. Sőt úgy, hogy direkt pengeélen táncolok, sem kell nagyon piszkálni.
Fura módon mindenem működik, amit használok. Sőt, anno azért váltottam, mert pont Win alatt nem ment.
A jelenlegi rendszerem használhatósági szintjét valószínűleg soha nem tudnád elérni a jelenlegi Windows-okkal...
Alapfeladat... Ezen mit értesz? Pl. automatikusan letölteni a heti tévéműsort, s azt kijelezni a tévénéző-programban futási időben, illetve pár kattintással beállítani, hogy felvegyem?
A Linuxot nem arra találták ki, hogy kiszolgáld. Pont arra való, hogy kiszolgáljon. Csak ehhez tudni kell, mit is akarsz. Magától nem sok mindent tol az ember feneke alá.
Mindazonáltal abban igazad van, hogy nem mindenkinek való.
Mod: mijaza FUD?
Sipi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Metal topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged