- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
Vidual001 #33117 üzenetére
Én is csak azt tudom mondani, hogy a torrentes linuxot el kell felejteni nagyon nagy ívben. A népszerű disztrók közül nézz egy új kiadásút, Mint, Ubuntu vagy variánsa (Kubunu, Xubuntu, Lubuntu, stb.), esetleg Elementary vagy más a distrowatch.com top10-éből. Debiant, Archot, Gentoot, hasonló haladóknak szánt disztrót viszont felejtsd el, ha már 2-3 éve linuxozol aktívan, és már mindent meg tudsz alatta oldani reflexből, akkor lehet áttérni ilyenekre.
A HDD-t meg felesleges külön formázni, a telepítő úgyis átparticionálja és leformázza neked használhatóra a partíciókat. Ez nem Windows, hogy 100MB-os partíciókkal és hasonlókkal kelljen trükközni, meg telepítéskor HDD-ket lehúzgálni.
-
whbear
senior tag
válasz
Határozottan óvnálak a torrentes Linux telepítésétől! A saját érdekedben. Ki tudja mit rakott bele a szerzője. Mert ugye felmerül a kérdés, miért csinálna valaki custom telepítőt Linuxra, mikor van belőle egymillió megbízható verzió, hiszen már minden bokorban Linuxot faragnak. Főleg, hogy nem is magadnak teszed fel, esetleg lesz a renndszer alól bankkártyás fizetés, netbank, ilyesmi ez kb olyan mintha egy kibiztosított kézigránátot is adnál hozzá. Nem akarok beleszólni, csak felhívtam a figyelmedet a hatalmas biztonsági kockázatra. Egyébként bármilyen programot egy kattintás már telepíteni megbízható tárolókból. Ha meg ez problémát okoz, akkor nem neked való a Linux.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Sziasztok!
A routeremen a tmpfs meghajtó ha jol értelmezem egy ramdrive. Samba szervert hasznalok rajta, de ha sok kis fájlt masolok egy idő utan megzavarodik a dolog es felul akar irni olyan fájlokat, amit meg Elvileg nem másolt fel. A router log fajlkaban lattam, hogy a /var mappában a locking.tdb eléri a maximális limitet, ami 4MB a var mappa esetén. A kérdésem a következő. At tudom-e helyezni a var mappát a hdd-re, hogy a 4 mehas maximális limitet megkeruljem? Valamint lenne-e hatranyom belole? A router egy Asus N65U
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest