- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
Mint 18.1 XFCE, X64.
Lenne egy kis problémám a transmission-nel. Tegnap óta nem tudtam csatlakozni, így gondoltam SSH-n parancssorból újratelepítem.
Lepucoltam a csomagokat, majd telepítést elindítom és ezt kapom:tibcsi0407@Tibi-szerver ~ $ sudo apt-get install transmission-cli transmission-c ommon transmission-daemon
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Javasolt csomagok:
transmission-gtk
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
transmission-cli transmission-common transmission-daemon
0 frissített, 3 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 912 kB.
A művelet után 4.071 kB lemezterület kerül felhasználásra.
Letöltés:1 http://ppa.launchpad.net/transmissionbt/ppa/ubuntu xenial/main amd64 transmission-common all 2.92-1ubuntu1~16.10.1 [291 kB]
Letöltés:2 http://ppa.launchpad.net/transmissionbt/ppa/ubuntu xenial/main amd64 transmission-daemon amd64 2.92-1ubuntu1~16.10.1 [218 kB]
Letöltés:3 http://ppa.launchpad.net/transmissionbt/ppa/ubuntu xenial/main amd64 transmission-cli amd64 2.92-1ubuntu1~16.10.1 [404 kB]
Letöltve 912 kB 0mp alatt (1.344 kB/s)
A korábban ki nem választott transmission-common csomag kiválasztása.
(Adatbázis olvasása ... 273896 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: .../transmission-common_2.92-1ubuntu1~16.10.1_all.deb ...
Kibontás: transmission-common (2.92-1ubuntu1~16.10.1) ...
A korábban ki nem választott transmission-daemon csomag kiválasztása.
Kibontás előkészítése: .../transmission-daemon_2.92-1ubuntu1~16.10.1_amd64.deb . ..
Kibontás: transmission-daemon (2.92-1ubuntu1~16.10.1) ...
A korábban ki nem választott transmission-cli csomag kiválasztása.
Kibontás előkészítése: .../transmission-cli_2.92-1ubuntu1~16.10.1_amd64.deb ...
Kibontás: transmission-cli (2.92-1ubuntu1~16.10.1) ...
Aktiválók feldolgozása: hicolor-icon-theme (0.15-0ubuntu1) ...
Aktiválók feldolgozása: systemd (229-4ubuntu16) ...
Aktiválók feldolgozása: ureadahead (0.100.0-19) ...
Aktiválók feldolgozása: man-db (2.7.5-1) ...
Beállítás: transmission-common (2.92-1ubuntu1~16.10.1) ...
Beállítás: transmission-daemon (2.92-1ubuntu1~16.10.1) ...
Job for transmission-daemon.service failed because the control process exited wi th error code. See "systemctl status transmission-daemon.service" and "journalct l -xe" for details.
invoke-rc.d: initscript transmission-daemon, action "start" failed.
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: transmission-daemon (--configure):
telepítve post-installation parancsfájl alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Beállítás: transmission-cli (2.92-1ubuntu1~16.10.1) ...
Aktiválók feldolgozása: systemd (229-4ubuntu16) ...
Aktiválók feldolgozása: ureadahead (0.100.0-19) ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
transmission-daemon
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)tibcsi0407@Tibi-szerver ~ $ systemctl status transmission-daemon.service ● transmission-daemon.service - Transmission BitTorrent Daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/transmission-daemon.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since v 2017-02-19 11:16:44 CET; 5min ago
Main PID: 10502 (code=exited, status=217/USER)
febr 19 11:16:44 Tibi-szerver systemd[1]: Starting Transmission BitTorrent Daemon...
febr 19 11:16:44 Tibi-szerver systemd[1]: transmission-daemon.service: Main process exited, code=exited, status=217/USER
febr 19 11:16:44 Tibi-szerver systemd[1]: Failed to start Transmission BitTorrent Daemon.
febr 19 11:16:44 Tibi-szerver systemd[1]: transmission-daemon.service: Unit entered failed state.
febr 19 11:16:44 Tibi-szerver systemd[1]: transmission-daesudo apt-get install -f
mon.service: Failed with result 'exit-code'.Purge nem segített, kézzel töröltem a megmaradt mappákat, az sem segített.
sudo apt-get install -f
,sudo dpkg --configure -a
nem segítettek.
Valakinek ötlet? -
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
Van egy szerver itthon 16.04 Ubuntu desktop-pal és XFCE4 DE-vel. Szerverként tökéletesen ellátja a feladatát, de néha szoktunk filmet is nézni rajta és itt jönnek a gondok.
Ha sokáig nem kapcsoljuk be a TV-t HDMI-n, akkor egyszerűen letiltja. Hiába kapcsoltam már ki minden energiagazdálkodást és képernyőkímélőt, nem nagyon akarja a képernyőt visszahozni, csak újraindítással. De nem szeretném minden egyes film előtt újraindítani a gépet és hiszem azt, hogy van rá normális megoldás is, amit Ti, Guruk biztos tudtok.
Távoli asztalon ezt látom: ( a TV 32", de ez legyen a legnagyobb gond, hogy nem ismeri fel) -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #46490 üzenetére
UPDATE:
Kép van már, de az egeret és a billenyűzetet lekapcsolja a távoli asztalon...
SSH-n reboot után ismét jó minden. Csak a baj van vele. -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #46488 üzenetére
Most beállítottam egy X11VNC-t, meg belőttem, hogy ne kapcsolja ki a képernyőt. Olyasmit olvastam, hogy headless rendszereken van ilyen probléma. Ha kikapcsolom a TV-t, aztán gondolom a Linux is kikapcsolja a VGA-n a kimeneti jelet, akkor jön be a fekete képernyő.
Kíváncsi vagyok, hogy így jó lesz-e. -
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
16.04 Ubuntu van most a kis szerveremen Xfce 4 felülettel. Tudtok valami atombiztos távoli asztali kapcsolat beállításában segédkezni?
Windows 10 lenne a kliensgép, eddig TightVNC-vel tudtam a sima VNC-re kapcsolódni, de valami megbolondult. Az XRDP pedig nem akar normálisan működni.
Van valami jó ötletetek? Egyelőre csak LAN-on szeretném így elérni. Távolról elég az SSH is.
Köszönöm! -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #33118 üzenetére
Válasz magamnak, ha esetleg valaki hasonló cipőben járna:
# mount -o remount,size=12m /var
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Vidual001 #33117 üzenetére
Sziasztok!
A routeremen a tmpfs meghajtó ha jol értelmezem egy ramdrive. Samba szervert hasznalok rajta, de ha sok kis fájlt masolok egy idő utan megzavarodik a dolog es felul akar irni olyan fájlokat, amit meg Elvileg nem másolt fel. A router log fajlkaban lattam, hogy a /var mappában a locking.tdb eléri a maximális limitet, ami 4MB a var mappa esetén. A kérdésem a következő. At tudom-e helyezni a var mappát a hdd-re, hogy a 4 mehas maximális limitet megkeruljem? Valamint lenne-e hatranyom belole? A router egy Asus N65U
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest